Connect with us

Draft

FK Mock Draft 2017 – 3.0

 

A Scouting Combine közepén, szombaton készítettük el ezt a mockot balentin szerkesztőtársammal. Kollégáink segítségével kisorsoltuk az 1/1-et, és az azzal jár az összes páratlan számú picket, ezek balentinhez mentek, a páros számú pickekkel rendelkező csapatokhoz pedig én választottam. Trade-ek nincsenek, és mivel még az FA-market nyitása előtt voltunk, sokkal több elképzelhető jelölt közül választhattunk.

 

 

fkmock3BCszeles

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

Gerrett egy őrült és abban sem lehetünk biztosak, hogy ember. Nem e világi, amit művel, így nem is kérdéses, kit kell kivinni 1/1-re.

 

49ers 1/2 San Francisco 49ers
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

A mockunk előtt pár órával jött a hír, hogy Foster balhézott az egyik stábtaggal a Combine során, ami miatt szépen hazaküldték őt. Sokak szerint ez erősen ront majd az értékén, én viszont úgy gondolom, hogy Lynch Fostert választja majd első draftja során. Sok a lyuk a csapatban, és irányítójuk sincs, de ha lehetőséged van a következő Patrick Willist draftolnod mint a 49ers GM-e, akkor nem hagysz ki egy ilyen ziccert.

 

bears 1/3 Chicago Bears
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

 

Nem Trubisky volt a leginkább lenyűgöző quarterback a Combine-on, de sebaj, a szezon során nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott és több scout, valamint bennfentes úgy vélekedik róla, hogy top10-es tehetség. A Cutler-éra már a múlté, meg kell találni a jövő arcát és bár korainak tűnhet ez a húzás, Foxék a még kiforratlan tehetségben látják meg a jövőt.

 

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

John Cyprient valószínűleg elengedik, akit a draft egyik legjobb safetyével tudnak pótolni. Sok vita van arról, hogy Hooker vagy Adams a jobb prospect, én előbbit pártolom, annak ellenére is, hogy egy műtét miatt valószínűleg csak augusztus környékén edzhet először új csapatával. Egészen félelmetes secondary épülhet Jacksonville-ben.

 

titans 1/5 Tennessee Titans
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

Mariota köré falat húztak tavaly, csupán a játszótársak hiányoztak. Most végre megkapja, amire 2 éve vár, egy olyan elkapót, akiből már az első szezonjában 1000+ yardos receivert csinálhat. Williams nagyon megbízható, kiforrott célpont, akire fel lehet dobálni az 50-50-es labdákat, mert jó eséllyel nála fog landolni a disznóbőr. Nem kell tartani attól, hogy korán nyúltak elkapóhoz, mert hozzá fogható tehetség nem sok van idén, így hamar le kellett csapni az ex-Tigris sztárra.

 

Jets 1/6 New York Jets
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

A Jets hatalmas tisztogatáson van túl, ami miatt rengeteg lyuk keletkezett a csapatba. Én mégis amondó vagyok, hogy a need és talán a BPA is találkozik náluk, és kihúzzák a legjobbra tartott cornerbacket Lattimore személyében.

 

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Jamal Adams
 S, LSU

 

A Chargers valószínűleg belátta, hogy nagy butaság volt Eric Weddle-lel tiszteletlenül bánni és elengedni őt. Ahhoz, hogy a védelem hátsó fertálya stabil lábakon állhasson, kell egy olyan safety, aki mind a futásoknál, mind passzjátékban elit teljesítményre képes. Adams pont ilyen játékos, akit többen még slot corner pozícióban is el tudnak képzelni, tehát nagyra tartják coverage képességeit. A védelem újratöltése tavaly megkezdődött, idén tovább folytatódik, Adams pedig ennek a fiatal védelemnek lesz hamarosan a vezére.

 

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Cam Robinson
 OT, Alabama

 

Katonadani azóta is fogja a fejét, de elmagyarázom. Egyrészt figyelembe vettem a saját elképzeléseim mellé a GM-ekét is, így arra jutottam, hogy tackle-t fogok húzni bármi áron, kérdés hogy kit. Bolles folyamatosan jön fel a boardokon, és Ramczyket is jobb prospectnek tartják Robinsonnál, mégis az Alabama tackle-je mellett döntöttem. Egyrészt nincs olyan draft, ahol nem jut legalább egy WTF húzás az első körbe, másrészt Robinson baloldalon és jobboldalon is megállná a helyét. Mivel a RT Remmers szabadügynök, a LT Oherrel pedig nem elégedettek, ezért nem tartom kizártnak, hogy végül egy baromi nagy reach-csel Robinson nevét írják a cetlijükre.

 

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Képzeljük el AJ Greent az egyik oldalon, Tyler Boldot slotban, Eifertet tight end pozícióban és Corey Davist a másik szélen. Ez a kvartett ligaelit lehet és Davis kihúzásával valamennyi társáról lelehet venni az extra terhet. A Western Michigan üdvöskéje talán a legjobb route runner, mellyel jó értéket képvisel és pár éven belül elérhet Green szintjére. Újra össze kell rakni Cincyben egy potens offense-t, hogy tudják tartani a lépést a csoport többi tagjaival.

 

Bills 1/10 Buffalo Bills
 Jonathan Allen
 DT, Alabama

 

Abszolút BPA húzás, ráadásul a legjobb elkapókat már kivitte előlem balentin. Kyle Williams jövőjére ugyan pont került, és marad Buffaloban, de az életkorából adódóan hamarosan eljön az őrségváltás, erre pedig egy ellen kaliberű szörnyeteg tökéletes lehet.

 

saints 1/11 New Orleans Saints
 Solomon Thomas
 DE, Stanford

 

A 11. választásig kellett várni a draft stealjére, Thomasra. A legendásan gyenge Saints védelemben tündökölni fog a Stanford üdvöskéje, hiszen a fal másik oldalán Cam Jordan fogja terrorizálni az ellenfeleket, míg belül Sheldon Rankins feladata lesz a zseb beomlasztása. Thomas tipikus 4-3-as DE, teljesen system-fit, tökéletes választás a New Orleans számára, akik örülhetnek, hogy nem happolta el előlük a Panthers, hogy aztán ők szenvedhessenek majd évekig Thomas terrorjától.

 

browns 1/12 Cleveland Browns
 Sidney Jones
 CB, Washington

 

In Kessler we trust! Nem húzok irányítót nekik ezen a pickre, helyette tovább erősítem a csapat gyenge védelmét. Jones az elég jó corner classból is kiemelkedik, akire el lehet kezdeni építeni a Browns secondaryét.

 

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Quincy Wilson
 CB, Florida

 

CB-run indult el Jones kihúzásával, melyből a Cardinals sem szeretne kimaradni. Peterson túloldalára kell egy igazán agresszív és kemény corner, ez pedig Wilson lesz, aki nagyon jó értéket képvisel 1/13-on. Jöhetne akár Watson, Kizer vagy Mahomes is, de a védelmet akarják feljavítani és egyelőre halogatják Palmer pótlását.

 

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

A két legjobb elkapó és legjobb corner kiment, ami az Eagles legnagyobb hiányposztja, így elég rendesen meg voltam lőve. Választhattam volna más cornereket, esetleg John Rosst elkapónak, de inkább a class legjobb futójának titulált Fournette-re neveztem be, még ha nem is feltétlen jó fit az Eaglesbe.

 

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Teez Tabor
 CB, Florida

 

Wilson után kettővel Tabor is új otthonra talál, ő a Colts mezét ölti majd magára. A támadó- és védőfal is egyaránt nagyobb need, mely miatt visszás lehet ez a pick, de engem nem nagyon lepne meg egy ehhez hasonló húzás a való életben sem, bár azért már nem Grigson a GM, szóval lehet, hogy a needeket fogják előtérbe helyezni. Teez viszont nagyon jó CB, kell egy ilyen vezéregyéniség a DB-sor szélére.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Marlon Humphrey
 CB, Alabama

 

Pass rusheren és cornebacken gondolkoztam, utóbbira van megfelelő értékű prospect. Olvastam olyan riportokat, ahol Humphrey-t tartják a legjobb cornernek, a ravens védelmébe mindenesetre elférne a meglévők mellé egy jó CB.

 

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Malik McDowell
 DT, Michigan State

 

Sokan megkérdőjelezik a hozzáállását a focihoz  és nehezményezik a pályán tett erőfeszítéseit. Ezeket leszámítva top5-ös tehetség, csupán egy jó edzőre van szüksége, aki alatt igába hajtja a fejét és csinálja a dolgát. Greg Manusky feladata lesz majd ezt elvégezni, de attól nem kell félnie, hogy rossz játékost húztak ki. 3-4-ben DE-et fog játszani, mely jó fit neki, bár azt is el kell mondani, hogy akár 4-3 DT-t is tudna játszani, tehát elég komplett játékos.

 

titans 1/18 Tennessee Titans
 Jabrill Peppers
 S, Michigan

 

Állítólag a két első körös pickjükből az egyiket támadóra, a másikat védőre szánnák. Mivel balentin ellőtte a támadót az 5. pickjükön, nem maradt más hátra mint a védelem, azon belül a secondary erősítése. A CB a legnagyobb hiányposzt, de abból fölösleges bereach-elni egyet, maradt a safety poszt. Peppers sokaknál kezd egyre lejjebb csúszni a boardokon, valaki már inkább linebackerként kezeli. Dick LeBeau rendszerébe viszont jól mutatna, kemény ütköző, akit el lehet küldeni blitzekre is.

 

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 Dalvin Cook
 RB, Florida State

 

Cook az első kör egyik legnagyobb csúszója, de legalább nem kell messzire költöznie majd. Doug Martin jövője kérdéses és akkor már inkább érdemes fiatal running backbe fektetni. Nálam ő a class legjobbja és úgy gondolom, hogy neki lesz a legnagyobb impactje az egész felhozatalból. Hihetetlenül jó futó, csupán pass protectionbne kell fejlődnie, de ettől függetlenül day one starter.

 

Broncos 1/20 Denver Broncos
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

Okung elküldésével nem volt kérdés, hogy offensive tackle lesz a választottam, már csak azt kellett eldöntenem, hogy Bolles vagy Ramczyk. Végül utóbbi mellett döntöttem, ám nem kizárt, hogy 1 hónap múlva már fordítva döntök ha úgy adódik.

 

lions 1/21 Detroit Lions
 Zach Cunningham
 LB, Vanderbilt

 

A Lions egyik legnagyobb needje a linebacker poszt, melyet most nem kis névvel erősítenek meg. Cunningham nagyon érett játékot mutatott, igazi modern linebacker, pont amilyen hiányzik a Detriot védelméből. A DL és az edge class is nagyon mély, mondhatni, ráérnek a második napon is a védőfal megerősítésével.

 

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 Derek Barnett
 DE, Tennessee

 

Erősen gondolkoztam Forrest Lamp kihúzásán, Barnett viszont túl jó értékez képvisel itt ahhoz, hogy hagyjam tovább csúszni. Betegség miatt a combine-on nem vesz részt, ettől függetlenül az egyik legjobb pass rushernek tartják a classban, Cameron Wake-et pedig egyszer pótolni kell.

 

giants 1/23 New York Giants
 Garrett Bolles
 OT, Utah

 

Rossz volt nézni a Giants tackle-játékát, Manninghez szinte az ért oda, aki akart. Bolles szépen csendben kúszik fel a boardokon, többen OT1-ként tartják számon. A class ezen a poszton igen gyenge idén, ezért 1/23-ra húzni egy kezdő szintű offensive tackle-t több, mint ajándék.

 

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Tre'Davious White
 CB, LSU

 

Mindenképp a védelembe szerettem volna húzni, a kérdés már csak az volt, hogy DT, LB vagy CB posztra. White szerintem jó értéket képvisel itt, a többi posztban nem voltam ennyire biztos, így ő rá esett a választásom. Talán nem járnak úgy vele mint D.J. Haydennel.

 

Texans 1/25 Houston Texans
 O.J. Howard
 TE, Alabama

 

Howard is a steal kategóriába tartozik, ha az első kört vesszük csak figyelembe. Felrobbantotta a Lucas Oil Stadiumot a Combine során, megerősítette vezető helyét a tight endek között. A srác mindent tud, blokkolni is, elkapni is, ő a total package. Fiedo nem rossz játékos, de kelleni fog Romonak/Brocknak egy megbízható célpont, akit kereshez, ha Nuk Hopkinson triple coverage van.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Forrest Lamp
 OG, Western Kentucky

 

Hiába szánná rá a fennmaradó cap space-t támadófalemberekre a Seahawks, minden posztra úgy sem fognak tudni igazolni. Lamp a legjobb guard a classban, az egyetemen tackle-t játszott, de a méretei miatt egyre beljebb sorolják a falban, sokan már centerként számítanak rá, a Seahawksban viszont guard lesz. Bár majd megvárnám a SPARQ mutatókat a legközelebbi mock draftig.

 

Chiefs 1/27 Kansas City Chiefs
 Pat Mahomes
 QB, Texas Tech

 

Kansasben kiderült, hogy nem Alex Smith a jövő és ha nem ő és nem más veterán, akkor Pat Mahomes. Van pár hiányossága, de a benne rejlő potenciál a csillagokat karistolja. Air raid offense-ben nőtt fel, ezért Andy Ried kezei alatt nagyon jó játékost lehet kinevelni belőle. Abban pedig meg lehet egyezni, hogy neki van a legerősebb karja az idei irányítók között és talán az is elmondható, hogy az NFL-ben is a top5-be fog tartozni ebben a kategóriában.

 

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Taco Charlton
 DE, Michigan

 

David Njoku is lehetett volna a pick, de most a védelemre fognak hangsúlyt fektetni. A pass rush nagyon gyenge a Cowboysnál, ráadásul Gregory egy évig nem hadra fogható, Charlton kiváló fit lehet Demarcus Lawrence túloldalára.

 

Packers 1/29 Green Bay Packers
 Budda Baker
 S, Washington

 

Kénytelen voltam chesternek kedvezni kicsit, aki imádná Bakert Wisconsinban. Amit a Packers secondary-je művelt tavaly, az tarthatatlan, kötelező az erősítés ebbe az egységbe. Nem is haboznak tehát, kihúzzák az új Tyrann Mathieu-t, aki állandóan a labda körül van, fogja a futást is és coverage-ban sincs elveszve, hiába nincsen prototípus alkata. Speciális játékos, nagy fogás ez a Packersnek.

 

Steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 DeShone Kizer
 QB, Notre Dame

 

Pat Mahomes volt az első név a listámon a Steelershöz, de balentin gyorsabb volt. Vannak más hiányposztok, de Big Ben megkongatta a vészharangokat, amire lépnie kell a Steelersnek. Landry Jones amúgy is FA, kell egy backup, aki ráadásul Big Bentől tanulhatja a szakmát. 5 szakértő vélhetően 5 különböző sorrenddel rendelkezik az általuk legjobbnak tartott irányítóról, Kizer is elég megosztott, de első kör végén még teljesen jó értéket képvisel.

 

Falcons 1/31 Atlanta Falcons
 Charles Harris
 DE, Missouri

 

Írtam, hogy a guard és a defensive tackle a két legnagyobb needje a Falconsnak, mégis edge rushert húzok ide, mert nem gondolom, hogy értékben lenne megfelelő játékos ezekre a posztokra 1/31-en. Lamp kiment korábban, ő jó lett volna, de nem lehet mindig szerencséje az embernek. Harris viszont egy igazi sleeper, aki meg fog lepni sokakat, milyen jó játékos valójában. Beasley-vel szép kis párost fognak alkotni a jövőben.

 

patriots 1/32 New England Patriots
 Caleb Brantley
 DT, Florida

 

A védőfal belseje vagy széle, ez volt a kérdés. Brantley nem feltétlen első körös tehetség, de Belichick rosszabb játékosokból is kihozott már csodát. Njoku itt is opció volt, akár BPA alapon is, de inkább Branch utódját választják, akkor is, ha végül megtartaná veterán DT-jét Bill Belichick.

 

21 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sestertius
Sestertius
2017-03-06 19:42

Ma végignéztem a DB drillt

Adams szerintem hamarabb megy majd ki mint Hooker, nagyon meggyőző volt ma
nem tudom CB-knél mi lesz a sorrend.. (abszolut nem értek hozzá, csak laikus vagyok)
CB ből a sorrend nálam
Lattimore
Tabor
White
Jones
Tankersley
Humphrey
Jackson – szerintem ha átcsúszik 2. körre, akkor piszok nagy érték lesz

Lewis és King is fur volt..

Ami nagyon durva az tényleg Budda Baker pff-nél 9. Safety prospect… hááát… nagyon “smooth” volt
Melifonwu is jó lehet nagyon, de ő is 1-2 kör

KidInk789 .
KidInk789 .
Reply to  Sestertius
2017-03-06 21:24

Nálam Jones,Wilson,Tabor,Bama miatt Humphrey játszik CB-knél,és az 1.kör nálam CB ,évek óta húzzuk halasszuk,az idei CB felhozatal pedig nagyon erős,2.kör pedig edge,de WR-t se zárnám ki,mondjuk ha Davis lecsúszna 1.körben 16ig ők akkor beáldoznám rá szívesen :D de még elég sok minden dől el az FA piaccal,mi lesz BWillel,Wagnerrel..ki érkezik..

Sestertius
Sestertius
Reply to  KidInk789 .
2017-03-06 21:39

BWill sztem megy Wagner marad.. Wr nek meg hozunk egy veterant es Perriman meg vegre eltolt egy offseasont Flaccoval es egy 1000+ os szezon jon ki ebbol :)

Tabor amugy a mai teljesitmenye alapjan akar meg hatrebb is csuszhat
.. Botranyos 40 yardot futott

Corner kerdes se ennyire egyertelmu szerintem.. Ha lett volna passrush nak nevezheto dolog akkor a meglevo Cornerek szamai is jobban mutatnanak, igy lehet h egy 2. Koros prospect is jo lenne.. Foleg h annyira sok a jo corner iden h meg ott is lesz jo jatekos.. Pl ha Melifonwu lecsuszna 2/16 ra az remek lenne.. Nagyon jol nezett ma ki

katonadani
Reply to  Sestertius
2017-03-06 22:02

wagner megy nagy valószínűséggel

Sestertius
Sestertius
Reply to  katonadani
2017-03-07 07:30

Kimondott prioritas iden a fal megerositese. Ebbe nem fer bele Wagner elengedese. Targyalnak is a felek, csak az elso ajanlatot dobta vissza. Nt nek viszont az undrafted csere is egesz jol szalt be, szoval ott fogjuk meghuzni a nadragszijjat.. Vagy alair nagyon kedvezmenyes aron. De ezt nem hiszem.

Kollernoel
Kollernoel
2017-03-06 21:18

Szerintetek David Irving nincs még kezdő szinten?Szerintem inkább CB-t kéne draftolnia a Cowboysnak, mert Lawrence és Irving is robbanthat jövőre

chimerico
chimerico
Reply to  Kollernoel
2017-03-06 22:32

kicsit inkonzi számok alapján azt írták, bár ez lehet azért volt mert nem volt minden meccsen kezdő jesus…:D a browns viszi garrettet úgyh jerry szomorú lesz és nem húz korán DEt, hagyja h irving egy állat legyen és az is lesz!44 (és nem csak azért mondom mert rosteren van fantasyben… de nagyrészt ezért :D )

chimerico
chimerico
Reply to  chimerico
2017-03-06 22:34

egyébként ma újra is igazolták 1 évre, reméljük prove it deal h utána kapjon nagyot ha jól nyomja és nem azért egy év mert úgyis csak csere lesz:$

ClayMatthews52
Reply to  Kollernoel
2017-03-06 22:39

hát nemtom, Irving nekem egyelőre egy elég jó atléta, ehhez kéne még játékban is fejlődnie (bár nyilván annyi ‘boys meccset nem láttam)

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
2017-03-06 21:33

Ha jól tudom Brachnek elég komoly ajánlatott tett a Patriots ,szerintem elég nagy rá az esély, hogy marad.
Nem hiszem hogy a DT a legnagyobb need a csapatban.

Elsőkörben szerintem DE vagy TE kell…

Sestertius
Sestertius
Reply to  Arnold Patsenegger
2017-03-06 21:41

Vagy Lb ha Hightowert elengedik

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  Sestertius
2017-03-06 22:03

Én azért még nem engedtem el HT-t :D soha nem nyilatkozta, hogy el akarna menni.. sőt azt mondta reméli azért engedték el Jonest és Collinst, hogy Őt megtudja tartani a csapat. Uh szerintem azért megtudnak majd egyezni.

Ha bent marad Njoku akkor őt szerintem nem szabad kihagyni.. vagy Bucky Hodgest de ő már tuti második körös…

katonadani
2017-03-06 21:57

amivel nagyon nem értek egyet az Cam Robinson a top10ben. Max RT lesz, de inkább guard de amúgy is csak a harmadik legjobb OT prospect.

DeShaun Watsont én előbb vinném, mint Kizert meg Mahomes-t, az meg h egyikőtök se akarta egyáltalán kiválasztani különösen meglepett.

Nálunk Fournette nem igazán fit.

Mikor mockoltatok akkor még Njoku is nagy kimaradó volt nálam, combine-ja után kisebb, de be fog férni szerintem, Howard meg simán hamarabb megy ki.

Kisebb dolgok még, amik eszembe jutottak:
– Solomon Thomas előbb megy ki tán
– McDowell nagyon problémás eset, szerintem kikerül az első körből
– John Ross a mock készítésekor is első körös volt, most meg sima top20 pick, de inkább 15 is lehet belőle.
– Cunningham sem lesz első körös sztem, ellenben Reddick igen.

Rpi
Rpi
2017-03-07 01:08

“Falcons highly covet players who perform well in the three cone and the broad jump. Missouri edge rusher Charles Harris can safely be removed from the list. He ranked in the 14th percentile for the three cone and the 20th percentile in the broad jump.”
Ellenben Jordan Willis simán belefér, ő az egyik legvalószínűbb húzás ide a DE-k közül, főleg, hogy a Falcons-nál nem sokat gondolkodnak azon, hogy reach-e vagy sem.

rowi
rowi
2017-03-07 06:25

a többi qbról nem sokat tudok, de amennyit deshaun watsonról igen, az alapján nem kihúzni első körben, az nagy hiba. az meg, hogy a top3 qb-ba se férjen bele az erős túlzás. aki végül bevállalja az nagyot fog vele nyerni. én szóltam:)

MouSkétás
MouSkétás
2017-03-07 09:40

Hooker v Lattirmore inkább, mint egy rookie QB.

Kopi3.14
Kopi3.14
2017-03-07 12:28

Kizer ér első kört? Eggyel később már tuti nem lenne elérhető? Nem nagyobb need a védelem? Projekt QB-nak nem drága kicsit?

katonadani
Reply to  Kopi3.14
2017-03-07 12:37

első körös lesz minden bizonnyal, az hogy ér-e azt nehéz megmondani, mert irányító :D potenciál van benne de szörnyen inkonzisztens

ZERO_L
ZERO_L
2017-03-07 12:37

őőőőő Haason Reddick???

no brainer választás a pats-hez, de már az is csoda lenne ha lecsúszna addig

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x