Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 4.0

 

A szabadügynök-piac érdemi részének lezárultával újabb mock drafttal jelentkezünk. Ez egy eléggé rendhagyó mock, ugyanis Leonidasz kollégával nem felváltva választottunk, hanem minden egyes csapat választását megbeszéltük közösen, egy igazi war roomot létrehozva köztünk. Több helyen szép kis viták alakultak ki, de azért nagyrészt sikerült egyetértenünk a választásokban. Nézzük tehát, mi mit csinálnánk a 32 (pontosabban 29) NFL csapat helyében.

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

Ez nyilván nem kérdés. Hamarosan vele megkezdjük a prospect-ismertetőinket is, a draftig szeretnénk az első körös prospectek nagy részéről részletes ismertetőt összehozni!

 

49ers 1/2 San Francisco 49ers
 Jamal Adams
 S, LSU

 

Egyrészt számolunk azzal, hogy feltehetőleg legkésőbb jövőre Kirk Cousins lesz a csapat irányítója, másrészt még nagy reach is lenne QB-t húzni, így inkább a legjobb elérhető játékos stratégiánál maradunk. Ugyan safetyt elég ritkán húznak a top5-ben, Jamal Adams annyira jó játékos, hogy mi ezt megtesszük a 49ers helyében.

 

bears 1/3 Chicago Bears
 DeShaun Watson
 QB, Clemson

 

Ugyan érkezett Mike Glennon, csak egy évre van jelentős garantált fizetés a szerződésében (jövőre $2,5 millió csak) így ha nem válik be (amire nagyobb a valószínűség), akkor jövőre újra irányítót kell majd találni. Trubisky és Watson között pedig az döntött, hogy ugyan utóbbinak talán kicsit rosszabbak a képességei, egy vezér és igazi győztes mentalitása van. Olyan, amilyen keveseknek a ligában. Ez pedig nagyon hiányzik a Cutler alatt szocializálódott chicagóiaktól, így DeShaun Watson érkezik. Glennon mögött tanulhat is egy évet, ami mindenképp előnyére válik majd.

 

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Solomon Thomas
 DE, Stanford

 

A Jaguars ismét rendesen beerősített, a piacról jött DT (Campbell), CB (Bouye) és S (Church) is, így a pass rusher a legnagyobb need a csapatban, ide választottuk az egyébként top tehetség Solomon Thomast.

 

titans 1/5 Tennessee Titans
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Lattimore ugyan kisebb sérülést szedett össze a Combine-on, de ez nem szegi kedvünk, így a legjobb elérhető cornert húzzuk ki. Ráadásul Lattimore egy igazi fizikális, emberezős corner, aki zone coverage-ben gyengébb, így tökéletes egymásra találás ez a legtöbb man coverage-et használó csapattal.

 

Jets 1/6 New York Jets
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

Borzasztóan sok a need a Jets csapatánál, így tulajdonképpen bárhova húzunk jó játékost, nem hibázhatunk. Úgy gondoltuk a csapat defense-ének kell egy biztos, tartást adó törzset szervezni, amihez nem is találhattunk volna jobb kezdőpontot, mint Hooker. A class két kimagasló safetyje közül az egyik kiment, így tanakodni sem kell, ki legyen a választás.

 

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

Alapvetően safety volt az elsődleges célpont, de lecsúsztunk Adamsről és Hookerről is, a védőoldalon pedig így már nem nagyon vannak égető lyukak, remek fiatal játékosok alkotják a csapat gerincét. A támadókhoz érkezhet az erősítés így, méghozzá a class legjobb elkapójának személyében, aki testi erejének köszönhetően remekül egészíti majd ki Keenan Allent.

 

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

Ez nem volt egy könnyű szülés. Igazán top prospect más posztra nem nagyon maradt (Foster igen, de Kuechly mellé minek?), így végül BPA alapon (is) jött Fournette. A rendszerbe való illeszkedéséről van néhány kérdésünk, mivel shotgunból annyira nem szeret futni, de majd hozzá alakítjuk kicsit a playbookot. Vele és Newtonnal egy elképesztő backfield állna össze annyi izommal, amennyi sehol máshol nincs a ligában. Igazi erőfocit képzelünk el a class legjobb tiszta futójával együtt Carolinába.

 

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

Már régóta hiányzik Cincinnati-ből egy igazi vezér, aki a pálya közepén képes összefogni a védelmet. Igaz Vontaze Burfict ott van, de valahogy nem képes a folyamatos balhéi miatt igazi vezérré nőni. Foster a legjobb elérhető ILB a drafton (és itt a legjobb elérhető játékos is), aki hiányposztra is érkezik. Ha más nem a balhéi már neki is megvannak a kötődéshez.

 

Bills 1/10 Buffalo Bills
 Taco Charlton
 DE, Michigan

 

Rengeteg a need a csapatnál, de mindenképpen a védelem erősítése kell, hogy legyen az elsődleges priorítás a drafton. A legnagyobb hatással egy csapat védelmére a pass rush tehet, amely mutatóban a Bills alaposan visszaesett az elmúlt évben. A csapat legerdményesebb siettetője már majdnem 35 éves, így akár helyette, akár mellé tökéletes lehet Charlton.

 

saints 1/11 New Orleans Saints
 Jonathan Allen
 DT, Alabama

 

Mi más lenne a cél, mint a védelem erősítése a Szentek számára? Ráadásul szerencséjük van, mert a legjobb defensive tackle játékos lecsúszott hozzájuk, így nem lehet kérdés, hogy behúzzák Allent, aki itt már-már steal kategória. A vállsérülése aggaszthatja a csapatokat, mi sem mertük a top10-ben berántani.

 

browns 1/12 Cleveland Browns
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

 

Alapvetően Kessler is megérne még egy esélyt a csapatnál, de ha már idáig csúszott a legjobb képességekkel megáldott irányító, akkor miért ne zsebelnénk be? Irányítóképességei tisztán Trubiskynek a legjobbak, ráadásul helyi gyerek is, így egy igazi sikerstory lenne, ha pont vele indulna el a Browns.

 

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Sok irányba indulhatna itt a Cardinals, de minőségi safetyk kimentek, corner lesz később is, viszont elkapóból behúzhatják az egyik legjobbat. Floyd elment, Nelson nem érett be, Fitzgerald pedig nem lesz fiatalabb. Davis tökéletes célpont lehet Palmer számára.

 

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Quincy Wilson
 CB, Florida

 

A piacon megoldotta a csapat az elkapó-needet, így a drafton jöhetnek a cornerek, ami talán az egyetlen igazán lyukas poszt Philadelphiában, tekintve hogy konkrétan egy tavalyi hetedik körös Mills van egyedül a kezdőben.

 

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Garrett Bolles
 OT, Utah

 

Meg kell védeni Andrew Luckot! Ez elég triviális, de ezért hajlandóak voltunk reachelni is, Bolles ugyanis nem top15 játékos, de úgy döntöttünk, hogy inkább próbáljuk az első számú hiányposztunk erősíteni, mintsem a legjobb elérhető játékost kiválasztani, hiszen a franchise irányító épsége mindennél fontosabb.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 John Ross
 WR, Washington

 

Steve Smith helyére egy elképesztően gyors (rekord 40 yard) és szinén alacsony és remek hozzáállású elkapó érkezik a Ravens csapatába erősíteni a passzjátékot. A legjobb játékos volt a boardon és olb posztra nem volt a közelben sem prospect.

 

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Dalvin Cook
 RB, FSU

 

A támadósorban sok kérdőjel a távozók ellenére sincs, igaz ha azzal számolunk, hogy Cousins elmegy, akkor egy QB draft ide is elfért volna. Ezt azonban későbbi körökben is megtehetjük, így egy másik fontos skillpozícióba húzunk. Dalvin Cook a class legösszetettebb futója, aki nem csak kiválóan fut, de tud blokkolni és elkapni is.

 

titans 1/18 Tennessee Titans
 OJ Howard
 TE, Alabama

 

Nem örültünk, hogy John Ross is kiment, így elkapót nem tudtunk szerezni az első körben, de Mariota fegyverarzenáljának erősítésére azért sikerült embert találni, ráadásul hatalmas steal is Howard itt, hiszen top10 körüli tehetségről beszélünk. Tudjuk, hogy Walker is a csapat tagja, de a két tight endes felállásuk illenek ebbe a smashmouth fociba, amit a Titans játszik. Howard ráadásul nem csak elkapni, hanem blokkolni is kiválóan tud.

 

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 Forrest Lamp
 OG/OT, Western Kentucky

 

DeSean személyébe jött játszótárs Winstonnak, a védelmet a piacról ügyesen erősítik, így a támadófal vár foltozásra. A class top3 falemberéből ráadásul még bentvan az egyik, így nem lehet kérdés Lamp draftolása. Ráadásul guard vagy tackle is lehet belőle, a Bucson múlik hol szeretnék kamatoztatni képességeit.

 

Broncos 1/20 Denver Broncos
 David Njoku
 TE, Miami

 

Borzasztóan nagy need az offensive tackle a Broncosnál, de a legjobbak már kimentek, mi pedig csak ritkán reachelünk, ha ég a ház. Inkább kihúzzuk a szintén jól blokkoló, de tight end Njokut, aki Howard mellett kimagaslik a classból. Amellett, hogy jól blokkol, a red zone problémákat is végre valaki megoldaná a csapatnál.

 

lions 1/21 Detroit Lions
 Haason Reddick
 LB, Temple

 

Két óriási need van a Lions védelmében, de a kettő közül is a linebacker a nagyobb. Tulajdonképpen nincs két tisztán kezdő játékos a keretben, így nem sokáig kellett gondolkodnunk a poszton. Reddick egy icipicit reach szagú is lehet, de Combine teljesítményével, azért bőven vállalható kategória ezen a ponton.

 

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 Derek Barnett
 DE, Tennessee

 

Ahogy a csoport többi csapata, a Dolphins is a védelmebe húz. Egyrészt Barnett itt steal, másrészt a defensive line erősítése égető az öregedő játékosokkal megáldott Delfineknél. Barnett rendkivül sokoldalú játékos, a fal mindkét széléről egyaránt veszélyt jelent.

 

giants 1/23 New York Giants
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

Amikor a szükséglet találkozik az egyik legjobb elérhető játékossal, akkor nincs mit gondolkodni. Ez történt a Giantsnél, ahol nem meglepő módon a támadófal a legnagyobb és majdhogynem egyetlen nagyobb hiányposzt, ennek megsegítésére és Eli megvédésére érkezik Ramczyk a csapatba.

 

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Gareon Conley
 CB, Ohio State

 

A Raiders a legutóbbi draftokon nagyszerűen erősített, ennek az egyik befejező lépése lehet a cornerback állomány megszilárdítása. Az egyik legtöbb yardot levegőben a Raiders kapta, így rá is fér a sorukra a vérfrissítés. Ugyan Sidney Jones lenne a legjobb corner, de achilles-sérülése miatt eddig sem vitte ki senki és mi sem teszünk így. Conley egy jó kis fizikális corner, Sean Smith mellé tökéletes lesz.

 

Texans 1/25 Houston Texans
 Pat Mahomes
 QB, Texas Tech

 

Ugyan könnyen elképzelhető, hogy Tony Romo érkezik a csapathoz, ez egyáltalán nem zárja ki egy irányító első körös draftolását, sőt. Ahogy az idei irányítók mindegyikének, úgy Mahomesnak sem ártana még legalább egy évnyi padozás és fejlődés, ezt pedig Romo mögött és O’Brien kezei alatt megtehetné az elképesztő karral megáldott Mahomes. Egyszerűen fantasztikus, milyen távokra tud passzolni játsszi könnyedséggel.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Cam Robinson
 OT, Alabama

 

Nem hagy más esélyt a Seattle, mint hogy a támadófal erősítsük. Igaz egy gyenge FA erősítés már érkezett, de annyi a lyuk, hogy napokig lehetne ide draftolni. Robinsonnak ugyan vannak hiányosságai, de az első kör legvégén már nem számít nagy reachnek kiválasztani.

 

Chiefs 1/27 Kansas City Chiefs
 Deshone Kizer
 QB, Norte Dame

 

Elsőre furcsa pick lehet ez a Főnököktől, de ha jobban belegondolunk van benne logika. A Chiefs már évek óta elég kész csapat, de valahogy nem képesek túllendülni a saját árnyékukon. Nem feltétlenül Smith a csapat kerékkötöje, de a holtponton csak egy irányító lendítheti át a csapatot. Kizer ugyan elég nyers, de lábaiban rengeteg lehetőség van, amely Reid számára sok opciót jelent.

 

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Charles Harris
 DE, Missouri

 

Már jóval korábban is kimehetett volna Harris, így nagy steal ő a Cowboys számára. A pass rush amúgy is szegényes és sok sebből vérzett Amerika Csapatánál, így nem is indokolatlan lépés ez. Jerry papa úgyis egy defensive vezért szeretett volan a csapatba, mi most teljesítjük vágyát.

 

Packers 1/29 Green Bay Packers
 Tre'Davious White
 CB, LSU

 

A posztot nem igazán kell indokolni úgy gondolom. A jó cornerek pedig egyre csak fogynak, de White még bőven elsőkörös matéria.

 

Steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 Takkarist McKinley
 EDGE, UCLA

 

Sok posztra el tudtunk képzelni itt picket, de egyiken sincs már olyan játékos, akit ezen a ponton megérni berántani. McKinley viszont ilyen és az OLB poszt amúgy is vékony a csapatnál. Ha mindez nem lenne elég, akkor elég arra gondolni, hogy Harrison valószínű utolsó két évét tapossa.

 

Falcons 1/31 Atlanta Falcons
 Montravious Adams
 DT, Auburn

 

Ugyan a Dontari Poe – Grady Jarrett duó nem mutat rosszul a védőfal közepén, nem tudjuk igazán Poe háta meddig bírja, ezért is az egy éves szerződés csupán. Nagy lyukak egyáltalán nincsenek a csapatban, így ebbe a bizonytalan helyzetbe fektetünk, ami a leggyengébb pontja volt a gárdának 2016-ban.

 

saints 1/32 New Orleans Saints
 Obi Melifonwu
 S, Connecticut

 

Melifonwu a Combine-on ugrott egy hatalmasat. Szó szerint is (44 inch vertical) és a csapatok boardjain is, ugyanis elképesztő atletikussága van és elképesztő területet tud fedezni ennek hála. Hatalmas upside-ja van és képes lehet a méretei miatt a tight endeken is emberezni, ami ugyancsak értékessé teszi őt. A Saintsben pedig Vaccarót tökéletesen egészítheti ki.

 

17 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JJ
JJ
2017-03-19 19:10

Peppers nehogy már a második napra csúszon!! Ennek van valami oka amúgy? Szerintem Garrettet leszámítva top defensive játékos idén. Imádom a játékát remélem ravens raiders titans 3as közül valamelyik behúzza az első körben.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  JJ
2017-03-19 19:23

Ha jól emlékszem két helyre is be volt írva előszőr, aztán talàltunk mindkét csapathoz jobb posztot, így kicsúszott. Egyébként mi is szerettünk volna talàlni neki helyet, de végül nem így alakult.

Sestertius
Sestertius
Reply to  JJ
2017-03-19 19:42

Ravens-t teljesen kizártnak tartom (Orr helyére nem hiszem, hogy első körből hoznánk, SS-ből meg sikerült FA-n elhozni a ligaelit Jeffersont
Most már szinte biztosra mondható, hogy EDGE v WR jön
én Tim Williams-et hiányoltam

Nagyon remélem, hogy nem Ross lesz a pick… boka problémák, relatíve alacsony No1 Wr méretek, és főleg mélységi célpont… szerintem nekünk egy Mike Williams szerű elkapó kéne (ő nem valószínű, hogy lecsúszik ide sajnos)
én inkább EDGE-t várok, illetve ha vmi isteni csoda folytán Williams lecsúszna akkor persze instant pick

Taco Charlton nagyon magas picket kapott :)

katonadani
Reply to  JJ
2017-03-19 20:28

Próbáltuk elhelyezni, de mindig találtunk jobb opciót. Nehéz neki helyet találni egyébként, így hogy sok mindent tud játszani de lehet egyelőre returnerként a legjobb fegyver… Első kör első felében ezért meglepne, ha kimenni

JJ
JJ
Reply to  JJ
2017-03-20 12:01

Lehetne SS,nickel,WLB,edge is..olyan Mack féle hiszen ő sem Def Lineman elsősorban hanem LB mégis mindig a fal széléről indulva probál nyomást helyezni az irányítóra. Szerintem negfelelően kéne használni Peppers képességeit és, ha ezt valaki meglátja(biztos vagyok benne, hogy többen is meglátták a tehetségét) könnyen kimehet a top20ban vagy 15ben. Na de ki vihetné ki az első körben szerintetek?(igen egyik se a Mock Draft szerint) Vagy inkább a kérdésem úgy helyes, hogy melyik csapatban(csapatokban) szólna nagyot Peppers?

katonadani
Reply to  JJ
2017-03-20 13:17

szerintem nem túl jó a Mack comparison, Mack egy edge rusher, most az hogy 2 vagy 3 pontos felállásból indul az majdnem mindegy, vagy hogy néha 4-3 LB-t is játszik, ami azért ritka.
Peppers egy LB/s hibrid, az pedig általában nem jó, ha nincs kifejezett posztja valakinek, főleg ha lehet hogy returnerként és/vagy RB-ként a lenne a legjobb. Szerintem is első körös tehetség alapvetően – top20 előtt nem hiszem, hogy kimegy, de legyen inkább top15, ami azért magas lenne nálam -, de mindenhol találtunk jobb opciót, meg én tényleg félek kicsit attól az esetében, hogy hol lehetne játszatni, mert egyik posztra sem igazi, amellett hogy egyébként remek atléta. Ezért nehéz azt is megmondani, hogy melyik csapatban szólna nagyot. Leginkább ott, ahol remek D-coordinátor van (vagy a főedző D szemléletű), szóval pl Falconsban tök jó lehetne, csak ugye Neal már betöltött egy hasonló szerepet tavaly. Texans, Hawks ami hirtelen eszembe jutott, de ugye egyiknek sem nagy need egyáltalán

Sestertius
Sestertius
Reply to  katonadani
2017-03-20 14:17

szerintem Ravens CJ Mosley szerű posztot tudna remekül ellátni amúgy

JJ
JJ
Reply to  Sestertius
2017-03-20 15:06

Ebben egyet értünk, hatalmas playmaker lehetne egy hasonló posztban.

Sestertius
Sestertius
Reply to  JJ
2017-03-20 15:10

jaja, ezért is írtam, hogy a Ravensbe kizártnak tartom ott van Mosley, ütközö SS-nek meg Jefferson

JJ
JJ
Reply to  katonadani
2017-03-20 14:59

Csak nehogy kimenjen 1/5re vagy 1/6ra :D amúgy ha csúszna a második napra az nagyon érdekes lenne ott bármelyik csapatnak ajándék.

KidInk789 .
KidInk789 .
2017-03-19 19:32

Sidney Jonessal mi történt ,hogy mindenhol csúszik és már 3.körökre is láttam hogy írják,sérülés vagy valami más az oka?

Kuuuuuhn
Kuuuuuhn
Reply to  KidInk789 .
2017-03-19 19:38

Írták is, hogy megsérült. A pro day-en achilles sérülést szenvedett. Nem emlékszem pontosan, hogy milyen súlyos így inkább nem írok hülyeséget.

Sestertius
Sestertius
Reply to  KidInk789 .
2017-03-19 19:43

Achilles, első szezonban valószínűleg nem játszik

gy
gy
2017-03-19 22:27

1/20: Borzasztóan nagy need az offensive tackle a Broncosnál, de a legjobbak már kimentek, mi pedig csak ritkán reachelünk, ha ég a ház.

1/23: Amikor a szükséglet találkozik az egyik legjobb elérhető játékossal, akkor nincs mit gondolkodni.

Tenyleg ekkora a kulonbseg 3 pozicio kozott, hogy a Broncos ne huzzon OTt mert reach lenne, a Giantsnel meg mar egyik legjobb elerheto jatekos OT?

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  gy
2017-03-20 07:35

Nem emkora a kulonbseg, de egy TE is jol jön a Broncoshoz, így Njokut megéri kihúzni. Mivel 1/23ra igy nem marad jön az OT pick. Ha nincs Njoku bent akkor vszinu a Broncos puck is OT.

3technique
3technique
2017-03-19 23:18

Ramczyk helyett Lamp? Mikor a T poszt kétszer onnan értékes mint a G plusz a need is T? Lamp jövője a fal belsejében van.

Njoku blokkolni jól még nagyon nem tud. De tény, van benne lehetőség mert nagyon nyers.

Bolles reach is érdekes de ott látom mi a koncepció.

De a legmérdekesebb az 1/10 Taco, 1/22 Barnett dolog nálam.

Illetve a QB draft a KCbe? Minek? Amikor lassan visszavonul a védelem motorja a LB sor közepén, aki mögött nincs még csak fele akkora tehetség se, WR is jöhetne. Maclin mellé valami stabil célpont mert Hill jó meg playmaker de ha Maclint 16hoz hasonlóan nem tudják használni lesz baj. Kelce hiába ász Conley nem valid opció.
Jöhet próba Smith mögé de nem hozzám hogy az első körben kéne erre áldozni.

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  3technique
2017-03-20 07:41

Lamp jobb mint Ramczyk nalunk. Igen vszinu a fak belsejeben lesz de az sem baj, ha nagyobb esellyel valik be.

QB draft a KCnal meg arrol is szol amit irunk, kicsit meg kell bolygatni az allovizet. LB es CB is szobajott termeszetesen, de vegul ugy gondoltuk, hogy Kizerben lenne fantázia Reidnek.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x