Connect with us

Szabadügynök

Furán kezd az új rezsim Buffalóban – FA-értékelő

A Buffalo Bills kinevezte főedzőjének Sean McDermottot, aki korábban a Carolina Panthers védelmi koordinátora volt. A döntésben volt ráció, ugyanis a védelemmel voltak bajok, viszont nagyon fura eddig a csapat új koncepciója. 

 

 

A Bills az FA és offseason során meglepetésre kivágta a jól játszó slot corner Nickell Robey-Colemant, a két kezdő safetynek számító Corey Grahamet és Aaron Williamst, valamint a rúgó Dan Carpentert is. A fontos szabadügynökök közül nem sikerült/nem akarták megtartani a kiváló corner Stephon Gilmore-t, a jól játszó ILB Zack Brownt, tulajdonképpen egyik lejáró szerződésű pályát is látó elkapójukat sem. Valamint lejárt a szerződése az élete szezonját futó pass rusher Lorenzo Alexandernek, a cserefutó Mike Gillisleenek, a cserecenter Ryan Gorynak, a punter Colton Schmidtnek és a kezdő RT Jordan Millsnek is.

 

A kivágások és lejáró szerződésű játékosok miatt a következő hiányposztjai voltak a csapatnak: WR, 2 S, 2 CB, ILB, OLB, K, P, RT.

 

Erősítések

 

Meglepő, de a Bills 12 játékost igazolt úgy, hogy azok akár a kezdő pozícióra is pályázhatnak, ami azért sokat elmond a csapat jelenlegi erősségéről (a dőlt betűs nevek nem hiányposztra érkeztek):

 

WR: Andre Holmes – 3 év, 6,5 millió dollár (B+); Corey Brown – 1 év, ??? (B)

RB: Mike Gillislee – RFA Tender: 1 év, 1,7 millió dollár 

FB: Patrick DiMarco – 4 év, 8,4 millió dollár (A-); Mike Tolbert – 1 év, 980 ezer dollár (B)

C: Ryan Groy – 2 év, 5 millió dollár (B+)

RT: Jordan Mills – 2 év, 3,8 millió dollár (B-)

OLB/DE: Lorenzo Alexander – 2 év, 9 millió dollár (A+)

LB: –

S: Micah Hyde – 5 év, 30,5 millió dollár (A+)

S: Jordan Poyer – 4 év, 13 millió dollár (B)

CB: –

SCB: –

K: Steven Hauschka – 3 év, 8,85 millió dollár (A+)

P: Colton Schmidt – 2 év, 2,6 millió dollár (A)

 

Nem robbantott bankot a Bills. Andre Holmes és Corey Brown mélységnek elmennek elkapó poszton, de kellett volna egy igazán jó WR2, aki akár WR1-et is tud játszani, tekintettel Sammy Watkins mennyit sérült. Gillislee megtartása jó ötlet volt, nagy része volt abban, hogy a Billsé volt a legjobb futójáték a ligában. A FB igazolásokat is el tudom fogadni, hisz így még inkább ráerősíthetnek az old school játékukra, bár azt nem értem, miért kellett rögtön két fullback is. Ryan Groy szerződése is jó, elég sokat kell játszani, Jordan Mills pedig belefért, bár szerintem  Cyrus Kouandjio jobb lenne majd a helyen.

 

 

A védelmet viszont továbbra sem tudom hová tenni. Alexander megtartása remek húzás volt, de most Preston Brown és a másodéves, pályát eddig nem látó Reggie Ragland a két kezdő LB, ami hát, nem valami biztató, maradjunk annyiban. Zach Brownt kellene pótolni, de az aligha jön össze a piacról. A secondary eközben teljes csőd és nem értem a mögötte húzódó szándékot. Persze, az új vezetés személyre szabja a csapatot, de a vicces az, hogy Hyde és Poyer lazán játszhatnának cornert, vagy legalább egyikük, ha az évek óta stabilan jól játszó safety Corey Grahamet nem küldik el. Ráadásul Robey-Coleman is repült, tehát most úgy néz ki, hogy vagy nincs kezdő  jobboldali és nickel cornere a csapatnak, vagy nincs kezdő nickel cornere és free safetyje a csapatnak. Legalább rúgó és puntoló egység fejlődött.

 

Értékelés

 

Tyrod Taylor ugyebár belement a szerződése átalakításába, vagyis marad a Bills kezdő irányítója. Ez azt jelenti, hogy az offense megmarad, ráadásul a fullback erősítésekkel még hatékonyabb futójátékra is képes lehet, mint tavaly volt. A passzjátékon sok mindent nem sikerült javítani, de a statisztikák alapján még így sem a támadókkal volt gond, hanem a védelemmel. A defense viszont egy fokkal nem lett jobb, mint tavaly, hisz az rendben van, hogy egy Gilmore szintű játékost nem lehet pótolni, de hogy még szánt szándékkal megváltak olyan emberektől, akiknek amúgy helyük lehetett volna a kezdőben, az elég érthetetlen. Főleg úgy, hogy a secondaryről beszélünk, ami a Panthersnél tavaly borzalmas volt, Sean McDermottnak van tapasztalta benne, milyen, ha nincs minőség az egységben.

 

Értékelés: C-

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!