Connect with us

Szabadügynök

Most kiderül, mennyire erős a tavalyi Dolphins – FA-értékelő

A Dolphins tavaly végre sikeresen átlépte a saját árnyékát, legalábbis olyan tekintetben, hogy a sok ígérgetés után sikerült rájátszásba jutni. Ott mondjuk sok örömük nem volt, ami nem is meglepő, hisz a szezon végére nem állt rendelkezésre S Isa Abdul-Quddus, S Reshad Jones, CB Byron Maxwell, LB Koa Misi, C Mike Pouncey és QB Ryan Tannehill sem. Ha van egy kis szerencséjük, 2017-ben megmutathatják, mennyire volt erős a tavalyi csapat, az idei FA-tevékenységük ugyanis maximum hab lesz a tortán.

 

 

A Dolphins nem állt jól anyagilag a szezon után, így kivágták az alibiző DE Mario Williamst, a gyengén játszó DT Earl Mitchellt, valamint elcserélték OT Brandon Albertet a TE Julius Thomasra. Továbbá kivágták Abdul-Quddust, bár őt nem a teljesítménye, hanem a nyaksérülése miatt, ugyanis nagy rá az esély, hogy soha többet nem léphet pályára, a TE Jordan Cameron pedig visszavonult hasonló okok miatt. LB Kiko Alonso és Jelani Jenkins szerződése lejárt, ahogy az elkapó Kenny Stillsnek, defensive end Andre Branchenek, G Jermon Bushrodnak és a tight end Dion Simsnek is, így ezzel kiegészülve a csapatnak a következő hiányposztjai voltak: 2 LB, DT, DE, S, CB, 2G, TE, WR.

 

Erősítések

 

A Dolphins nyolc jelentősebb játékost igazolt vagy tartott meg, ezek a hiányposztok függvényében így néznek ki:

 

LB: Kiko Alonso – RFA tender: 1 év, 3,9 millió dollár (A+)

LB: Lawrence Timmons – 2 év, 12 millió dollár (C-)

DT: –

DE: Andre Branch – 3 év, 24 millió (B-); William Hayes – 6. körös pick: 1 év, 4,75 millió dollár (A+)

S: Nate Allen – 1 év, 3,4 millió dollár (B)

G: Jermon Bushrod – ?? (C-)

G: –

CB: –

TE: Julius Thomas – 7. körös pick: 3 év, 24,8 millió dollár (A-); Anthony Fasano – 1 év, 2,75 millió dollár (B)

WR: Kenny Stills – 4 év, 32 millió dollár (A)

 

Stills megtartása jó ötlet volt szerintem, az ár is egészen korrekt, ahogy Julius Thomas is jó vétel. Adam Gase alatt zseniális volt, persze kellett hozzá Peyton Manning, de végre tényleg jó TE játék lehet Miamiben. Fasano közepes, futásblokkolásnál jó lehet. Kiko Alonso tendere is nagyon adta magát, Misivel együtt jók lesznek, bár Timmons leigazolását nem tudom hová tenni: öreg, lassú és sokat keres, Jelani Jenkinst jobb lett volna visszahozni.

 

 

Branch rengeteget keres ahhoz képest, hogy középszerű játékos, de ha azt nézem, hogy 15 milliót kap egy top pass rusher, akkor el tudom fogadni. Főleg úgy, hogy szinte a semmiért megszerezte a csapat William Hayest a Ramstől, aki Branch-csel és Cameron Wake-kel kiegészülve nagyon pöpec kis pass rusher triót alkothat. Nate Allen vétele korrekt, nem jobb mint Quddus, de valakit hozni kellett, hogy kilóra meglegyenek. Bushrod viszont az amúgy is gyenge támadófal leggyengébb pontja, rá kellett volna repülni egy értelmesebb guardra a piacon.

 

Értékelés

 

Az OT posztot direkt nem írtam hiányposztnak, mert Laremy Tunsil ott nagyon jól el lesz Albert távozása után. Az elkapó, a TE, a DE és többé kevésbé a linebacker pozíció meg lett oldva, ami nem rossz egy offseason alatt. A guard poszt viszont nagyon mellé ment, Bushrod pocsék, Tunsil tackle lesz, így jó esély van rá, hogy a Ted Larsen-Jermon Bushrod párossal álljon ki a csapat szeptemberben, ami nagyon ijesztő elképzelés.

 

DT nem érkezett, de nem is lehet minden lyukat egyszerre befoltozni, erre van a draft, ahogy a safety és LB posztra is ráfér még az erősítés, mélyítés. Még el kell gondolkodniuk továbbá egy csere centeren, valamint Maxwell mellé nem ártana egy jó corner. A csapatnak 15 millió dollárnyi költőpénze van még, sok mozgás nem nagyon várható, esetleg DT Johnathan Hankinst próbálhatnák behúzni, ő még komoly erősítést jelentene. Ezzel együtt ez egy korrekt B+, ha Timmons helyett Jelani Jenkin, Gerald Hodges vagy Kevin Minter jön, illetve ha Branch kicsit olcsóbb lett volna, akkor sima A.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!