Connect with us

Szabadügynök

Nem annyira erős a Shanahan-magic – FA-értékelő

Shanahan és Lynch kegyetlenek voltak. A 82 milliós sapkából szinte minden pozícióra költeni kell, különösen a cornerback, edge, belső linebacker, elkapó és irányító pozíciókra. Az igazolások tükrözik a késő 80-as évek Cowboys-mintáját: néhány megbízható veterán 2-3 évig, és agresszív újoncnevelés. A nagyobb nevek értékelése a napsütötte Narancsvidékről.

 

Akik jöttek

Tulajdonképpen szinte minden pozícióra érkeztek új emberek. Slot cornernek K’Waun Williams, belső falba Earl Mitchell, mögé Malcolm Smith, a zsebben pedig a veterán Brian Hoyer vagy a még nem túl tapasztalt Matt Barkley adogathatja a labdát a fullback Kyle Juszczyknak, vagy ha úgy tartja kedve, dobhatja is Pierre Garconnak, Aldrick Robinsonnak vagy Marquise Goodwinnek, tight endnek pedig Logan Paulsen jött. Dawson helyett rúgni pedig Robbie Gould.

 

 

Hoyer nagyon jó megoldás lehet rövid távon. Már játszott Shanahan keze alatt, ismeri a rendszerét. Két évre kapott szerződést, ami elég ahhoz, hogy kinevelhessen egy újoncot. Garcon szintén ismeri a rendszert, és a szerződés közel tükrözi a képességeit, igaz öregszik lassacskán ő is, kérdéses, mikor jön el a beomlás a részéről, ennyiben azért kockázatos. A lehetőségeihez képest is kiemelkedő volt a 2016-os szezonban, így sarokköve lesz biztosan a támadósornak pár évig. Aldrick Robinson egyértelműen a kiegyensúlyozottságot jelzi, olyasféle mélységi veszély, mint Floyd volt pár éve még a Chargersnek. Ami érthetetlen, az Juszczyk. Elhiszem, hogy nagy tervei vannak vele, és rugalmas játékos, de szuperszerződést adni egy fullbacknek a “fullbacketlenedő” ligában azért egy szemöldökhúzást minimum érdemel. Meg kell még említeni a Zuttah-cserét, amivel azért életképes centert szereztek maguknak.

 

A védelemben Malcolm Smith ötéves szerződése az, ami szemet bántóan borzalmas. Smith egyetlen SB MVP-meccséből él meg, a Raidersben csak simán rossz volt, félő, hogy rajta elmehet a LB-sor. A mélyítő igazolások mellett ki kell emelni Mitchellt, aki a fal belsejébe kerül, és Williamst.

 

Akik mentek

 

Kevés komolyabb kidobás volt. Kaepernick, Smith és Bethea nevei jönnek elő, illetve a rúgó Dawson fog még fájni. Kaep nem illik Shanahan sémájába, és nem tudna Hoyer-szintjén nevelni egy újoncot, a szerződése pedig ordenáré nagy volt, annak ellenére, hogy én jó irányítónak tartom. Torrey Smith középszerű elkapó, viszont nem illik újonc keze alá, kicsit Eagles-szerű lehetett volna vele a helyzet. Bethea pedig csak simán borzasztó, még mélységnek se lett volna jó, érthető a kidobása.

 

 

Értékelés

 

Kicsit én is a külföldi lapok által felhozott óvatoskodást érzem Shanahanből. Márpedig egy újraépítés alatt nem lehet óvatoskodni. Kihagyták Brandon Williamst (helyette jött Mitchell), viszont nem tudjuk, mi lesz Cousinsszal, hiszen az ő dealje még lóg a levegőben.

 

Az offense-mozgásokat B-re értékelném, de nem látni egyértelműen, hogy mi itt a Shanahan-Lynch-terv. B fölé semmiképp nem mennék, Garcon enyhe túlárazása, valamint a benne és Juszczykban rejlő kockázat nem engedi. A védelem terén talán érteni a koncepciót, bármi jobb a semminél, de 82 millióból agresszívebb építkezést is lehetett volna folytatni. Még mindig megvan a nagyobb része ennek a pénznek, azért bőven lett volna mit csinálni, ez legjobb esetben is egy C. A csapat egészét tekintve, az eddigi mozgásokat látva B- az értékelés, de sok a bizonytalanság. Amit el tudok képzelni, az egyrészt tartalékolás sok ígéretes draftolatlan fiatalra, vagy 2018-ra való sapka-átvitel, amivel iszonyat neveket tudna becélozni jövőre.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!