Connect with us

Szabadügynök

Pattanjunk vissza! – FA-kitekintő

 

Hálás dolog március elejére írni a szabadügynökökről szóló cikkek egyikét, mivel sokkal tisztábban látni a helyzetet. A Carolina Panthersnél pedig kell is. A 2016-os összeomlás után most van lehetősége bebizonyítani Ron Riverának, hogy a 6-10 csak kósza kivétel volt, nézzék inkább az előtte levő három év 34-13-1-es mérlegét.

 

Elkölthető pénz és stratégia

 

A Panthers jól áll a sapkával, ha Kawann Short franchise tagjét is beleszámoljuk (amivel ő lett a második legjobban fizetett játékos a csapatban), 40 millió dollárjuk van elkölteni, amivel a liga közepén állnak. Addison már kapott egy szerződést, részéről körülbelül 8-12 millió terhelheti a sapkát tovább. Ebből lehet mozogni, és kell is, kritikus posztokon van hiány.

 

fatdance[1]

 

Szabadügynökök

 

Igazán nagy nevek már nincsenek, akiket újra meg kéne fizetni. A támadósorból Mike Remmers és Ted Ginn kerülhetnek ki a piacra, ők valószínűleg újra alá fognak írni. Remmers eddig évi két és fél milliót kapott, ez talán három, három és fél környékére is fel fog menni a szűkös támadófal-piac miatt, viszont ő alapesetben nem jó játékos, a helyére jó lenne valakit találni. Ginn 31 évesen valószínűleg utolsó szerződéséért fog hajtani, évi 4-4.5 millió lehet reális érte, 2-4 évre. A védők közül AJ Klein és Michael Griffin jöhet szóba többek között, ők viszont kevésbé vették ki idén is a részüket a védelemből, nagy pénzre nem számíthatnak. Aki innen nagy név, az Charles Johnson. Ha aláír, akkor kérhet akár 3-6 millió között is.

 

GTY_Michael_Oher_jrl_160204_16x9_992

 

Itt jön a probléma. Ha a fentieket újra leszerződtetik (esetleg Remmers és Johnson helyére hoznak mást), akkor körülbelül 15-17 milliónál lesznek a sapka alatt (hiszen ötmilliót a draftra is el kell különíteni). Ebből kellene még a támadó- és védőfalat egyaránt erősíteni, hozzányúlni a secondary-hez (főleg a free safety poszton), és szerezni egy korrekt slot cornerbacket. Ez így nem fog menni egyszerűen. Slotba jól működhet továbbra is Leonard Johnson, és a D-fal is hanyagolható az Addison-Short szerződésekkel, de az edge rush még nincs megoldva így.

 

Lehetséges igazolások

 

Támadóvonalon nincs sok lehetőség. Tolbert helyére kelleni fog a draft 1-3. köreiből valaki, a falba pedig gyakorlatilag mindenkivel tárgyalni kell Oher állapota és Remmers teljesítménye miatt, de pénzügyileg GB Don Barclay és DET Riley Reiff jöhet szóba. Védőoldalon jobb a helyzet. Az első körbe a legtöbben CB-t várnak Marshon Lattimore személyében. Vele a safety-k feladata is egyszerűsödhetne, levenné róluk kissé a nyomást. A védőfalat WAS Chris Baker vagy MIA Andre Branch erősíthetné. Ők nem kiemelkedő tehetségek, de ár-érték arányban sokat tehetnének a csapathoz. Apropó safety. Tre Boston helyére lényegében kevés jó fejlesztési lehetőség van, TB Chris Conte és CLE Tramon Williams merült fel, de még ők sem komolyan.

 

(Mellesleg Tolbert ötdimenziós cigánykerék TD-je nálam az év csúcspontja volt.)

 

Mint látható, sok pozíción van olyan hiány, amit egy igazolás pont nem elégít ki. Sokkal fontosabb lesz Rivera szempontjából a gameplanhez igazítani a keresletet, és odafigyelni, hogy egyes játékosok mennyiben segíthetik egymást. E mellé a draft kiemelkedő fontosságú lesz.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!