Connect with us

Magyar foci

Új főkolompos vezetné sikerre a Cowbellst

 

A Budapest Cowbells igazán keserű szájízzel zárhatta le a 2016-os HFL szezont, hiszen a tavalyi döntő utolsó akciója előtt már mindenki nekik adta a győzelemért járó serleget, azonban Troy Rice egészen elképesztő módon mentette győzelemre a meccset a Miskolcnak. A siker egy hajszálon múlott akkor, idén viszont nem szeretnének ennyire szoros végjátékot, a céljuk, hogy már az alapszakasztól kezdve dominálják az egész mezőnyt.

 

Fotó: hvg.hu

 

 

A csapatot illetően a legnagyobb kérdés a nyitánnyal kapcsolatban az, hogy vajon ki fogja kezdőként irányítani az offense-t, Váry Tamás vagy Czirók Márton. Tavaly mind a két játékosnak volt lehetősége kezdeni, de a csapat vezetése a szezon előrehaladtával végül amellett döntött, hogy Váry legyen a quarterback és Czirókot pedig kidobták elkapóba, ahonnan aztán MVP címet is nyert. Az előzetes várakozások idén viszont azok, hogy a tavalyi évad legértékesebb játékosa visszamozog irányító posztra és így próbálják meg maguk mögé utasítani az ellenfeleket.

 

Hasonlóan a többi csapathoz, a Cowbells is kisebb-nagyobb átalakuláson ment át, egyaránt az edzők és játékosok terén. Michael Smith egy amolyan aduász lesz, aki mind edzőként, mind pedig a védőfal egyik oszlopos tagjaként fogja majd segíteni a fővárosi alakulatot. Az érkezőkhöz tartozik még Szabolcska Balázs, akire legtöbben onnan emlékezhetnek, hogy a lengyelek elleni meccsen az ő nevéhez fűződött a győztes touchdown. Mellette Nagy Norbert tette még át székhelyét Nyíregyházáról és a napokban jelent meg a hír, hogy Eric Agyeman is újra csatlakozik a defensive backekhez. Az erősítés tehát nem maradt el a Kolomposok részéről sem, jött egyaránt belföldi és import játékos is.

 

Az új tagok mellett, a távozókról is érdemes megemlékezni, mert több meghatározó játékos is így vagy úgy, de búcsút intett a csapatnak. A védelem vezére, Végh Imre szögre akasztotta a stoplist és 2017-től az edzői stáb tagjaként fog tovább tevékenykedni, míg Kocsis Péter egy csúnya sérülésnek köszönhetően döntött a távozás mellett. Harsányi Tamás pedig a válogatottban szedett össze egy sérülést, mely partvonal mellé kényszeríti, de bizakodóak a visszatérésével kapcsolatban.

 

A távozók ellenére a csapat nagyon bizakodó és hatalmas lendülettel várja az idei szezont és azt vallják, hogy a tavalyi döntőben elszenvedett, nagyon fájó vereség még jobb csapattá tette őket, tanultak belőle és az eddiginél is jobban szomjaznak a bosszúra. De azzal is tisztában vannak, hogy az eddigi szezonokhoz képest, most a legkisebb a különbség a HFL egyes csapatai között, mindenki erősödött, főleg importokkal. Czirók kérdésünkre elmondta, hogy ez nem egy rossz irány, hiszen a Steelers javarészt az importjainak köszönhette, hogy bajnoki címig jutott, ezzel “példát mutatott” a többi csapatnak is. Hozzáfűzte azt is, hogy a Wolvestól eltekintve, a többi csapat kicsit zsákbamacska, mert a külföldről hozott játékosaikról nem sokat tudnak, még azt se biztosan, hogy milyen poszton fognak szerepelni. Nagy valószínűséggel, a védelemben és a támadóknál egyaránt szóhoz jutnak majd ezek az importok, ami még tovább nehezíti a felkészülést.

 

 

 

Az elvárásokat tekintve, idén is elsődleges célja a csapatnak a döntőbe jutás és senki számára nem titok, hogy csak a győzelmet jelentő trófeával lennének leginkább megelégedve. A csapat és az edzői stáb nagyon stabilan működik évek óta, melynek köszönhetően a liga egyik legpotensebb védelmét sikerült összehozniuk a fővárosban. Ez a defense bármelyik ellenfelet le tudja lassítani és ezáltal jó pozícióba tudja helyezni a támadókat. Azt az offense-t, amely javarészt a futásokra épít, de a passzjátékban is átlag felett tud teljesíteni mindkét kezdő kaliberű irányítójával. Czirók kezdetésével némileg lehet színesíteni a playbookot, melyre számítunk is, de egyelőre nem várható nagy változás a támadójáték jellegében.

 

A korábban említett bosszúra pedig elég hamar meglesz az alkalma a Budapest Cowbellsnek, hiszen rögtön az első játéknapon, március 26-án kerül megrendezésre a tavalyi döntő visszavágója, ráadásul pont a Steelers otthonában. Ezután sorozatban három csörtéjük lesz a fővárosban, a Győr Sharks, az Eger Heroes és a “ősi” rivális Wolves ellen, majd az alapszakaszt az újonc Dunaújváros Gorillaz ellen zárják le.

 

Fotó: a MAFSZ Facebook oldala

 

De egyelőre ne szaladjunk ennyire előre, hiszen igazán pikáns mérkőzés áll előttünk, ahol egyik csapatnak sem fog kelleni az extra motiváció és talán ki is jelenthetjük, hogy az első forduló legnagyobb meccsét fogjuk majd szemmel követni ezen az eseményen. Aki nem tud személyesen ellátogatni Felsőzsolcára, annak pedig a Digi Sport élő közvetítését ajánljuk, akik a szombati Gorillaz-Wolves után, vasárnap a Steelers-Cowbells meccset is a helyszínről fogják a szemünk elé tárni. Hasonlóan a többi beharangozóban említettekhez, aki lemaradna a közvetítésről, az a HFL magazinműsorában zárkózhat fel, melyben számos interjú, érdekesség és belső információ fog majd napvilágra kerülni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!