Connect with us

Hír

Változhat a hosszabbítás szabálya

 

 

Miközben a csapatok az utolsó simításokat végzik és a draftra készülnek, az NFL döntéshozói sem tétlenkednek. Igaz, szerintem lennének fontosabb problémák is, amik megoldásra várnak, egyelőre a hosszabbítások időtartamáról megy a diskurzus.

 

 

A rendkívül fontos megbeszélés szerint az előszezon és alapszakasz mérkőzések hosszabbítása a jelenlegi 15 perc helyett 10 perc lenne, a rájátszások alatt azonban továbbra is 15 percig harcolnának az OT-ben a csapatok. És hogy erre miért van szükség? A vélemények szerint, ha a hosszabbítást játszó csapatoknak véletlenül a következő héten csütörtök esti rangadójuk lesz, akkor az már hatványozottan nagy hátrányt jelentene nekik. Tiszta sor.

 

Az elmúlt 5 évben 83 hosszabbításos mérkőzés volt, melyek 26.5%-a 10 percnél tovább tartott. Igen, ez a változtatás nyilván hatalmas segítség lesz a csapatok számára. Nem mellesleg megnövelheti a döntetlenek számát is (valódi cél,). Kíváncsian várom, hogy a játékosok, akik eddig a döntetlen létéről se tudtak, miképpen vélekednek erről az igen izgalmas döntésről.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!