Connect with us

Minden ami NFL

A legnélkülözhetetlenebb elemek – AFC North

Nem csak csapaton belül, hanem liga szinten is kiemelkedő képességű játékosok hemzsegnek északon. Ezúttal nem okozott nagy fejtörést kiválasztani a legnélkülözhetetlenebb játékosokat csapatonként.

 

 

Baltimore Ravens

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Joe Flacco

 

Tisztában vagyok vele, hogy az irányítót a legegyszerűbb minden támadósorba beírni, mint legnélkülözhetetlenebb elem, azonban a Ravensnél Steve Smith visszavonulását követően nincs más, akinek a játéka jobban befolyásolná a Baltimore támadósorának produktivitását, mint Flacco. Elég hullámzóan játszott tavaly is, 2015-ben pedig a rengeteg sérülés miatt nem tudott teljes fegyverarzenállal dolgozni, de még mindig előttem van,hogy mennyire kilátástalan volt a Ravens támadójátéka Flacco sérülését követően, és ez nekem bőven elég ahhoz, hogy ő kerüljön ebbe a blokkba.

 

Az defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Eric Weddle

 

Jött, látott és győzött. A Ravens secondaryje tavaly előtt a legrosszabbak között volt. A liga egyik legjobb safetyjével azonban egy csapásra megváltozott minden, pedig mindössze egy poszton történt csere a két évet összehasonlítva. Ennyit ér Weddle.

 

Cincinnati Bengals:

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: A.J. Green

 

A Bengals szezonja abban a pillanatban omlott össze, amikor Green megsérült. Addig sem volt egy nagy diadalmenet, de onnantól kezdve mint a kártyavár dőlt össze a támadósor, teljesen koncepció nélküliek voltak annak ellenére, hogy a papíron az egyik legkomplettebb running back duó, Hill és Bernard (igaz ő nem sokkal Green után szintén megsérült), valamint Tyler Eifert is egészséges volt. Az pedig, hogy majdnem egy fél szezon alatt összeszedte a maga 1000 yardját, szintén sokat mond arról, hogy mennyire rá épül a Bengals offense.

 

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Vontaze Burfict

 

Burfictet lehet szidni, hogy mekkora tróger, de az elidegeníthetetlen tőle, hogy csapata legjobb linebackere évek óta, és ez az elmúlt szezonban sem változott. Mind futás ellen, mind coverage-ban hoz egy konstans szintet, ami bőven elég ahhoz, hogy a jó nevekből álló, ám összességében az elvárásokhoz képest alul teljesítő Bengals védelem legjobbja legyen. Ráadásul, míg a védőfalban ott van Dunlap és Atkins, a secondary pedig van annyira mély az egyébként kiemelkedő Adam Jones mellett, hogy ne essen vissza drasztikusan a Bengals csapatrésze, addig a linebacker sorban Burficten kívül nincsen igazi difference maker játékos.

 

Cleveland Browns:

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Joe Thomas

 

A Browns egyetlen biztos pontja a liga egyik legjobb bal oldali tackle-je. Azzal pedig, hogy a csapat a kiváló szezont futó elkapóval, Terrelle Pryorral nem kívánt a jövőben együtt dolgozni, ismét visszatértünk oda, ahova a Cleveland esetében mindig: nélkülözhetetlen skill playerrel továbbra sem rendelkeznek a támadósorban. A támadófal azonban egész ígéretesnek tűnik a piaci tevékenységet követően, de ez még nem ok arra, hogy ne a franchise arca legyen a legnélkülözhetetlenebb clevelandi támadó.

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Jamie Collins

 

Collins ugyan csak fél szezont töltött el a Brownsban, de ez az idő is elég volt ahhoz, hogy felrázza az állóvizet és óriási impactet hozzon a lagymatag clevelandi védelembe. Chris Kirkseyvel nagyon jó párost alkotnak, és ugyan Kirksey tényleg nagyon jó a futás elleni védekezésben, coverage-ban szörnyű, Collins pedig mindkettőben egy igen jó szintet hoz, így a sokoldalúsága miatt ő került ide.

 

 

Pittsburgh Steelers:

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Le’Veon Bell

 

Minden évben ott jön el a Steelers holtpontja, amikor a running back megsérül. Az ő kiesése ugyanis talán még jobban befolyásolja a játékhívást, mint mondjuk Big Ben vagy Antonio Brown esetleges sérülése. Bell ugyanis nem csak futások során teljesít kiválóan, hanem a passzjátékban is rendkívül produktív. Nem csak a csapaton belül, de David Johnsonon kívül az egész ligában nincs még egy olyan sokoldalú futó, mint Bell.

 

Az defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Ryan Shazier

 

Először gondolkodás nélkül James Harrisont akartam beírni, hiszen ő testesíti meg egy személyben a teljes Steelers pass rusht, azonban felsejlett előttem hirtelen az alapszakaszbeli Shazier-mentes védelem és egyértelművé vált számomra, hogy míg számottevő pass rush nélkül azért lehet boldogulni valamilyen szinten, addig katasztrofális futás elleni védelemmel nem igazán. Shaziert a futás elleni védekezése teszi igazán nélkülözhetetlenné, illetve, hogy 24 éves kora ellenére már most a védelem vezére, ami a zöld pöttyös sisakban is manifesztálódik.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!