Connect with us

Minden ami NFL

A legnélkülözhetetlenebb elemek – AFC South

Kis NFC-s kitérő után visszakanyarodunk az AFC-hez és megnézzük, hogy kik is a legfontosabb játékosai a liga futottak még csoportjának tagjainál.

 

Houston Texans

 

Legnélkülözhetetlenebb támadó: De’Andre Hopkins

 

Hopkins a liga egyik legjobb elkapója, így nem meglepő, hogy a Texans támadósorának is ő a legnagyobb fegyvere. Habár tavaly csöndesebb éve volt, a stabilizálódni látszó irányítóhelyzetnek köszönhetően Hopkins ismét visszatérhet a tőle már jól megszokott, 1000 elkapott yardos szezonhoz.

 

Legnélkülözhetetlenebb védő: J.J. Watt

 

 

Egy egész szezonon keresztül láthattuk, hogy ez a védelem van annyira jó, hogy Watt hiányát is elbírja az egység. Ehhez persze a Clowney és Mercilus nevével fémjelzett front7 mellett szükség volt a kiváló secondaryre is. Idén azonban más a helyzet és a távozó elit secondary játékosok mellett nem valószínű, hogy hasonlóan tartaná magát a Texans, hogyha Watt ismét kidőlne a sorból.

 

Indianapolis Colts

 

Legnélkülözhetetlenebb támadó: Andrew Luck

 

Ebben a választásban semmi meglepő nincs. A Coltsnál évek óta probléma a futójáték, illetve az, hogy minden teher az irányítóra nehezedik. Pont e miatt talán nincs még egy csapat a ligában, aminek jobban visszaesne a játéka a kezdő irányítójának elvesztését követően, mint az Indianapolisé.

 

Legnélkülözhetetlenebb védő: Clayton Geathers

 

 

Pass rusher nincs, meghatározó linebackereiktől megváltak, így a secondaryben kell kutakodni, azonban itt sem egyszerű a helyzet. A csapat legjobb safetyjével nem hosszabbítottak, Vontae Davis karrierje egyik legrosszabb évén van túl, a többiek pedig nem sokkal teljesítenek jobban az átlagnál. Valakit azonban ki kell emelni, választásom pedig Geathersre esett, aki talán a legkiegyensúlyozottabban hozza azt, amit tud. Az ellenfél futásaihoz jól lép fel és coverage-ban sem teljesen világtalan.

 

Jacksonville Jaguars

 

Legnélkülözhetetlenebb támadó: Allen Robinson

 

Lehet egy jó szezonja Allen Hurnsnek vagy esetleges fellángolása Marquise Lee-nek, de az az igazság, hogy a Jaguars legjobb támadója minden évben Robinson. Képességei adottak ahhoz, hogy majd a liga legjobb elkapói közé soroljuk. Most már hagyományosan őt keresi a legtöbb labdával Bortles, bár idén karrierje során először volt 50% alatt a felé szálló labdákból született elkapás. Ehhez persze nagyban hozzájárul Bortles fakezűsége is, de határozottan gyengébb évet tudhatott maga mögött, mint 2015-ben. Ettől függetlenül a legjobb Jaguars támadó, ezen kár lenne vitatkozni.

 

Legnélkülözhetetlenebb védő: Paul Posluszny – Telvin Smith megosztva

 

 

Mivel a Jaguars minden évben legalább 3 kezdő játékost kicserél a védelméből az utóbbi időben, ezért nehéz igazán olyan játékost találni, aki tartósan a csapathoz tartozik és még konstans jól játszik, ám nem lehetetlen feladat. Posluszny és Smith olyan kettőst alkot, amelyik konstans magas szinten teljesít, azonban nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy egyikőjük fontosabb láncszem lenne, mint a másik. Poslusznyt nagyobb rutinja és jobb coverage képességei miatt rangsorolnám előre, azonban Smith sokkal dinamikusabb játékos kollégájánál. Arra nem igazán láttunk példát, hogy mi történik a Jaguars védelmével ha egyikük kiesik a sorból, ugyanis mindketten strapabíró játékosok, így tényleg nem tudok dönteni kettejük közül.

 

Tennessee Titans

 

Legnélkülözhetetlenebb támadó: DeMarco Murray

 

 

Ha csapatod legtöbbet foglalkoztatott elkapója és futója egy személyben te vagy, akkor nem igazán kérdés, hogy mennyire vagy fontos láncszeme csapatod támadósorának.

 

Legnélkülözhetetlenebb védő: Jurrell Casey

 

Hiába Brian Orakpo csapata legjobb pass rushere (10.5 sack és 14 passzsiettetés 2016-ban), futás ellen teljesen súlytalan játékosról beszélünk az esetében, ezért esett inkább a védőfalban szereplő Caseyre a választásom. Pass rushban szintén kiváló munkát végez 3-4-es defensive endként. 5 sackje és 17 passzsiettetése mellett futásmegállításban is hasznosabb, mint a külső linebacker. Esetükben a sokoldalúság döntött, Casey pedig ebben a tekintetben előrébb van nálam a rangsorban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!