Connect with us

Minden ami NFL

A legnélkülözhetetlenebb elemek – NFC East

Sorozatunk utolsó része következik, az a csoport, ahol talán a legnehezebb nélkülözhetetlen elemeket találni. Nem mintha nem lennének top játékosok vagy remek szakemberek az NFC East csapatainál, de nem egyszerű megmondani, ki nélkül omlana össze a leghamarabb a kártyavár.

 

 

Dallas Cowboys

 

Offense: Dak Prescott

 

Igazából csak azért írtam Prescottot, mert nem igen volt más opció. Dez Bryant hiába top elkapó, a csapat jól ment nélküle is. A támadófalban három elit játékos is van, nehéz megmondani, melyikük a legfontosabb. A lassan másodéves Zeke Elliott hiába futott szó szerint remek szezont, mégiscsak a liga legjobb támadófala volt előtte. Így hát maradt a szintén második évébe lépő irányító, bár ennek a magabiztos kijelentésével azért még várnék legalább egy évet.

 

Defense: Rod Marinelli

 

Lee egy elit linebacker, van 1-2 jó játékos a védőfalban és a secondaryben is, de összességében nincs túl sok tehetség az egységben. Hogy mégis relatíve jól teljesít, az kizárólag a védőkoordinátornak köszönhető, aki remek rendszert alkotott, és sokkal többet hoz ki a védelemből, mint amire a játékosok kvalitásai alapján számítani lehetne.

 

New York Giants

 

Offense: Justin Pugh

 

Manning nem játszott jól tavaly még ahhoz képest sem, hogy nem igen volt előtte támadófal. Kicsit Big Benhez hasonlít, hisz a tavalyi éve alapján a kétszeres SB győztes a fék a csapatban. Az elkapók jók, Odell Beckham top játékos a posztján, de nem a konzisztencia mintaszobra, illetve nagyon függ Manningtől is, futójáték pedig nem nagyon van. Jobb híján így Pugh-ra esett a választás, aki a csapat messze legjobb támadófalembere és nagyon meglátszott az egységen, ha hiányzott. Jelenleg az ő léte/nem léte befolyásolja talán a leginkább a támadójátékot.

 

 

Defense: Landon Collins

 

JPP kiesésével nem esett vissza drasztikusan az elit védelem játéka, jó eséllyel a fal elbírna Vernon kiesését is. Most, hogy nincs két jó DT, talán Damon Harrison kiesése nagyon fájna, de ott van Rodgers-Cromartie és Janoris Jenkins is, mint All Pro szintű játékosok, akiknek a hiányát azért megérezné a secondary. Mégis inkább Collinst választottam, mert elit coverage-ben, futás ellen, igazi playmaker: 125 tackle, 4 sack, 5 INT, 13 leütött passz és egy pick-six. Lazán az év legjobb védője is lehetett volna.

 

Philadelphia Eagles

 

Offense: Alshon Jeffery

 

Wentz nagyon jó újonc évet zárt, de nem hiszem, hogy valamelyik cseréjével vagy Bradforddal rosszabb szezont produkált volna a csapat. Kétségtelen, ő a jövő, de ha jelenleg meccset kellene nyerni, nem feltétlenül rajta múlna. Épp ezért egy olyan játékost választottam, aki még egy percet sem játszott a csapatban, mégis ő dobhatja a legnagyobbat az offense-en. Elkapófronton ugyanis borzalmas az Eagles, Wentz saját magának is dobálhatta volna a labdát, ugyanolyan eredménye lett volna. Jeffery lehet most az Eagles AJ Greenje, az adu, akivel meccseket lehet nyerni.

 

 

Defense: Brandon Graham

 

A secondary, pontosabban a cornersor borzalmas, a front-7 viszont elit, így akár Coxot, Hickset vagy Bradhamat is írhattam volna ide. Azonban jó DT-je és kellő LB mélysége van az egységnek, ellenben Graham szintű pass rushere nincs még csak tűrhető sem, a tavaly a Patriotsban játszó veterán Chris Long rögtön kezdő lehet akár.

 

Washington Redskins

 

Offense: Kirk Cousins

 

Hiába játszik itt a tavalyi év legjobbra értékelt tackle-je (Trent Williams), ez a csapat Cousinson áll vagy bukik, aki mögött abszolút nincs senki. A támadófal jó előtte, a futók és az elkapók elmennek, Reed személyeben egy egészségesen remek TE áll a rendelkezésére, top10-es lehet ez az offense DeSean Jackson és Pierre Garcon távozása után is, hála az irányítónak.

 

 

Defense: Ryan Kerrigan

 

Nem volt egyszerű dönteni, a Redskins védelme nem egy félelmetes egység annak ellenére sem, hogy azét vannak jó játékosok a csapatban. Írhattam volna például Normant, de egymaga sok vizet nem zavar, így inkább Kerrigan mellett döntöttem. Baker távozása és Trent Murphy eltiltása miatt most gyakorlatilag rajta múlik a csapat pass rush-a, ha kiesne, akkor tök mindegy, mit csinálnának Normanék, két kávé között még a közepes irányítók is célba juttatják a passzaikat.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!