Connect with us

Minden ami NFL

A legnélkülözhetetlenebb elemek – NFC West

Az NFC West az egyértelmű választások csoportja. 

Arizona Cardinals

 

Legnélkülözhetetlenebb támadó: David Johnson

 

 

A fiatal running back már újonc évében is kiválóan teljesített, az elmúlt évben pedig a Cardinals elkapók botrányos teljesítményének köszönhetően, gyakorlatilag egyedül cipelte a hátán az egész csapatot. 2000 fölötti scrimmage yardja pedig önmagáért beszél. Az NFC Le’Veon Bellje.

 

Legnélkülözhetetlenebb védő: Chandler Jones

 

Jonesszal kapcsolatban sokan szkeptikusak voltak, hogy nem tud egy éven keresztül konstans teljesítményt nyújtani, a Patriotsnál ugyanis a szezon második felére mindig eltűnt. A környezetváltozás nagyon jót tett neki. Gyorsan beilleszkedett és a pass rush olyan dimenziója jelent meg általa a Cardinals védelmében, amilyet az elmúlt időszakban nem igazán láthattak a csapat szurkolói. 11 sackje és 21 siettetése a legjobb mutató csapaton belül.

 

Los Angeles Rams

 

Legnélkülözhetetlenebb támadó: ?

 

Legnélkülözhetetlenebb védő: Aaron Donald

 

 

Szintén egyértelmű választás Donald. Újonc éve óta folyamatosan a liga legjobb belső falembere, ostobaság is lett volna nem lehívni az ötödéves opcióját. 8 sackje mellett 31 passz siettetés tavalyi statisztikai lapján, ennél többet csak a Bengalsos Geno Atkins szerzett (36) a DT-k közül.

San Francisco 49ers

 

Legnélkülözhetetlenebb támadó: Colin Kaepernick

 

 

Nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is meghatározó lehet valaki egy csapat életében. Kaepernick pont ilyen. Tavaly akkor volt valamilyen szinten életképes a szörnyen teljesítő 49ers offense amikor ő állt a backfielden. Esetében azonban fontos kiemelni, hogy igazi társadalmi élharcosként is tud viselkedni, ezáltal nemcsak csapaton belül, hanem az egész liga egyik legnagyobb vezére lett a feketéket ért indokolatlannak vélt rendőrségi bánásmód ellen való tiltakozásnak. Teljesítmény alapján persze tavaly csak vakok közt volt a félszemű. A 49ers egyelőre még nem ismerte fel, h mekkora hiba  nélküle tervezni a jövőt, mert habár ott van támadóoldalon az amúgy kiválóan teljesítő Staley, egyetlen jó falemberrel még senki nem jutott előre….

 

Legnélkülözhetetlenebb védő: Na’Vorro Bowman

 

A 49ers védelmének legmeghatározóbb alakja. A futás elleni mutatott teljesítménye miatt számít igazán nélkülözhetetlennek Bowman. Tavaly mindössze négy mérkőzésen tudott pályára lépni, ez pedig egészen odáig vezetett, hogy messze a liga legrosszabb futás elleni védelmével rendelkezett a San Francisco, meccsenként átlagban 165.9 yardot futottak ellenük. Érdekességképpen érdemes megjegyezni, h a második legrosszabb futás elleni védelem 142.7-et engedett átlagban. Ég és föld.

 

Seattle Seahawks

 

Legnélkülözhetetlenebb támadó: Russell Wilson

 

Ez szerintem nem lehet kérdés. Egy olyan csapatban, ahol egymásnak adják a kilincset a running backek és támadófal gyakorlatilag nincs, egyértelműen az irányító zsenialitásán múlik, hogy mit hoz ki a hívott játékokból. Wilson sokszor az életéért menekül, de ennek ellenére nem hoz meggondolatlan döntéseket, amikből aztán csapata rosszul jönne ki.

 

Legnélkülözhetetlenebb védő: Earl Thomas

 

 

Thomas a liga egyik legjobb safetyje, egy ilyen játékos kiesését pedig még a legjobb védelemmel rendelkező csapatok is megérzik. Pont ez történt a Seahawksszal is. Thomas a Carolina ellen szenvedett olyan sérülést, melynek következtében már nem léphetett pályára a szezonban. Már a Panthers meccsen is megérződött a hiánya, sérülését követően a Carolina mélységi passzjátéka megállíthatatlannak látszott és a szezon hátralevő részében sem sikerült rendesen pótolni a kiváló free safetyt.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!