Connect with us

Draft

Az első nap nyertesei és vesztesei

Ma éjjel lezajlott a Draft első napja, azaz az első kör, ami tartogatott nem egy érdekességet számunkra, igazolva, hogy mennyire kiszámíthatatlan volt az idei class. Most az első nap veszteseiről és nyerteseiről olvashattok egy rövid összefoglalót, volt belőlük jó pár!

 

 

Ha netán nem tudtad követni élőben az eseményeket, akkor az élő podcastünket EZEN a linken megtalálhatod, és letöltheted vagy meghallgathatod online, a teljes első körös értékelésünket pedig EZEN a linken találjátok meg.

 

Nyertesek

 

Cleveland Browns

A Browns lehet nyertes is, meg vesztes is, ahogy vesszük. Ha tényleg szerelmesek voltak Trubiskybe, akkor pech, azonban úgy húztak 3-ször az első körbe, hogy az 1/12-t, a 2/33 és a 4/108 pickjüket kellett csak beáldozni érte. Franchise irányítójuk nem lett, ellenben 5 évre megkaphatják a class legjobb játékosát (Myles Garrett), egy boom or bust safetyt (Jabrill Peppers), akiből Greg Williams sztárt faraghat, és a class egyik legjobb tight endjét, (David Njoku).

 

Irányítók

Mitchell Tubiskyről sokan azt gondolták, hogy leghamarabb a 4. legkésőbb pedig a 12. picken kimehet a Browns jóvoltából, nos, Chicagóban nem így gondolták. Azzal, hogy ő lett az 1/2, egy közel 29 millió dolláros szerződésre írhatja majd alá a nevét, nem rossz biznisz. Ha hozzávesszük, hogy mindössze 365 passzkísérlete volt az egy éves college karrierje alatt, akkor nagyjából 79 000 dollárt kap passzonként.

 

 

Ám itt még nem értek véget a dolgok, a Chiefs ugyanis felment a 10. pickre, hogy behúzza Patrick Mahomest, aki ezzel egy ~$16,3 milliós szerződéssel lehet gazdagabb, plusz egy olyan edzővel, aki képes lehet belőle kihozni azt a plafont, ami benne van a karrierjében. Két pickkel később pedig Deshaun Watson kegyeiért is felmozogtak, ezúttal a Texans, ami ~$13,8 milliót érhet számára.

 

San Francisco 49ers

lynch tényleg komolyan gondolja a GM-esdit, és már rögtön az első választásával kitette a lompost az asztalra mint erődemonstráció. Valószínűleg sokan csöröghettek rájuk, ha a Bears ekkora értékű pickeket adott nekik mindössze egy helyes felmozgásért, de Lynch köszönte szépen a lehetőséget, és kiválasztotta azt a játékost, akit vélhetően kinézett magának (Solomon Thomas), és kapott egy 2017-es és 2018-as 3. körös, valamint egy 2017-es 4. körös picket. Utóbbinak ugyan nem sokáig örülhettek, mert egy feltrade keretein belül a Seattle Seahawkshoz került, hogy még az első körben kiválasszák maguknak azt a Reuben Fostert, akit még március elején a 2. overall picken is esélyesnek tartottak a 9ershez. GG, John!

 

Elkapók

Végül annyiban nem történt meglepetés, hogy csak azok az elkapók mentek ki első körben, akiket vártunk. Arra viszont nem számítottunk, hogy mindhárman a top 10-ben találnak maguknak csapatot. Corey Davis az 5. (~$25M), Mike Williams a 7. (~$19,5M), John Ross pedig a 9. (~$17M) picken talált magának új csapatot. Anyagilag mindhárman jól jártak, ráadásul mindenki egy jó(nak tűnő) támadósorban kezdheti meg profi karrierjét.

 

Indianapolis Colts

Chris Ballard úgy tűnik BPA alapon kíván húzni a draftokon, és nem volt rest azonnal kiválasztani az idáig csúszó Malik Hookert. Én őt jobb játékosnak tartom mint Jamal Adamst, valószínűleg a sérülése miatt csúszott le idáig. A Colts pedig köszönte szépen a lehetőséget, és egy top prospecttel erősítette gyengécske secondaryét bármilyen felmozgás nélkül.

 

Adoree’ Jackson

Az, hogy Jackson az első körben lett kiválasztva, talán nem olyan meglepő. A tehetsége megvan ahhoz, hogy legit pick legyen itt, mondjuk a 28-32. pick között. Csakhogy a Titans nem foglalkozott ilyenekkel, és a 18. draftcetli birtokában az ő szolgálataira tartottak igényt, nem kis meglepetésre. Én elég nagy reach-nek gondolom, ő viszont kapott ezzel ~$11,2 millió dollárt.

 

 

Evan Engram

Pedzegették, hogy akár az első napon elkelhet, mondjuk a Steelersnél. Oké, legyen. Ehelyett a Giants David Njoku előtt választotta ki magának az Ole Miss tight endjét, aki simán felállhat WR-nek is a paraméterei alapján. Eli Manning fegyverarzenálja ezzel azt hiszem már csak egy top futóval lehetne tökéletes, Engram pedig ~$10,5 milliót tehet zsebre.

 

Oakland Raiders

A draft elején érkezett a hír, hogy az elég komoly botrányba keveredő, egyébként top porspectek közé tartozó Gareon Conley-t egy meg nem nevezett csapat egy poligráf vizsgálat segítségével kérdezte ki az esetről, és átment a tesztjükön, ami miatt az első körbe várták. Mint kiderült, ez a csapat a Raiders lett, aki a 24. picken megkapta az abszolút top 3-as cornerbacket. Illetve maga Conley is nyert, mert csak több pénzt kap, mintha a szakértők által jósolt 3. körben kelt volna el.

 

New Orleans Saints

Az biztos, hogy nem a Ryan Ramczyk pick miatt kerültek ide, hanem Marshon Lattimore miatt. A legnagyobb hiányposztjukra a class legjobbnak vélt cornerét sikerült a saját helyükön kiválasztani, elképesztően nagy steal. Most már csak azért kell imádkozniuk, hogy az a hamstring sérülés minél kevesebbszer legyen visszatérő probléma Lattimore-nál.

 

Buffalo Bills

Úgy tűnik ezt az irányító picket nem gondolták komolyan, vagy mindenáron Trubiskyt nézték ki, vagy csak a Chiefs ajánlata volt túl jó. A Falcons mellett nekik volt a legkevesebb draftcetlijük a 2017-es játékosbörzére, szám szerint 6, most szereztek mellé egy hetediket a 3. körbe, illetve a Chiefs jövő évi első köre is az övék, plusz azért hiányposztra csak beruháztak egy Tre’Davious White-ra. Doug Whaley, a Bills GM-e alatt elég erősen rezeg a léc, talán ezzel egy kicsit javított a renoméján házon belül.

 

Vesztesek

 

Houston Texans

 

 

A Cleveland Browns konkrétan hülyét csinált a Texansból, miután sikerült egy 2017-es 2. körös picket, egy 2018-as 1. és 2. körös picket, plusz Brock Osweilert megszerezni, meg ugye az apró. A Texans kénytelen volt meglépni ezt a lépést, mert rohamosan fogytak a bent lévő irányítók, Tom Savage meg nem egy franchise QB. Ezzel gyakorlatilag Rick Smith és Bill O’Brien all in-re felrakta az állását az asztalra, ha Watson bust lesz, akkor mindhárman repülnek Houstonból.

 

Chicago Bears

Ők ugyan nem áldoztak be annyit az irányítójukért mint a Texans, de jól lehúzta őket a 49ers azért a helycseréért. Sikerült meglepetést okozniuk ezzel a választással, kíváncsi vagyok, hogy vajon padozni fog-e Glennon mögött majd.

 

O.J. Howard

 

 

Annyira azért nem kell sajnálni, mert egy olyan offense részese lehet, ami bármelyik védelmet ledózerolhatja, de mégis úgy beszéltek róla, mint aki megdöntheti Vernon Davis rekordját, és a legmagasabb helyen kiválasztott tight end lehet. Ehhez képes majdnem a top 20-ból is kicsúszott, pár millió dollártól ő is elesett ezzel a Bucsnál viszont aligha lehetnek boldogabbak most a szurkolók.

 

Dalvin Cook

A top 20-ba esélyes futó végül nem talált magának csapatot az első körben, és a 2. körben is lehet, hogy erőteljes csúszásba kezdhet. Ez persze az őt draftoló csapatnak abszolút főnyeremény lehet, a játékosnak már kevésbé.

 

Forrest Lamp

Ő volt a legjobbnak gondolt O-Lineman a classban, mégsem érte meg az első kört egy csapatnak sem, ami számomra nagy meglepetés volt. Igaz, ahogy Cooknál, úgy nála is érvényes, hogy az őt draftoló csapatnak viszont ajándék lehet.

11 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aDDam
aDDam
2017-04-28 10:34

*Vesztesek: Packers szurkolók, akik fennmaradtak. Nem mondom, hogy váratlan volt Ted-től a hátratrade, de azért kicsit felhúzott vele :D

Kovács Levente
Kovács Levente
Reply to  aDDam
2017-04-28 12:28

Szerintem TJ Watt lett volna a cél. Én egy reális Win-Win tradenek értékelem.

aDDam
aDDam
Reply to  Kovács Levente
2017-04-28 12:32

Ne érts félre, a csapat szerintem is nyert vele, ebben egyetértünk. Csak nagyon álmos voltam már :D

Kovács Levente
Kovács Levente
Reply to  aDDam
2017-04-28 12:34

Nekem se sikerült még kialudnom magam. TJ 1/30 lett! Át kell értékelnem.

MouSkétás
MouSkétás
2017-04-28 12:50

Nem mondanám, hogy a draft vesztesei volnánk. Két 3. kör és egy 4. kör nem drága, ha megtaláljuk a frencsájzkjúbít. Más csapatok ennél sokkal többet adtak ki irányítóprospectért. Tény, hogy egy hely felmozgásáért sok(nak tűnhet), de ha a 9ers a Brownsnak adja oda, akkor meg mi bukjuk. És a Brownst túllicitálni ezen a drafton nem könnyű.

acsdav2
acsdav2
2017-04-28 13:36

A Texans az idei 2.körét nem adta a Brownsnak. Ettől függetlenül valóban veszteseknek mondhatók a draft miatt.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  acsdav2
2017-04-29 08:49

Ha a Texans vesztes, a Chiefs micsoda? Feltrade-elnek és elviszik…Mahomes-t?Watsonban megvan a győztes mentalitás, nyomás alatt a legjobb. Houstonban minden a helyén van nagyjából, csak egy franchiseQB kellene. Brocky nem vált be, Romo nem jött, még egy év egy”Savage”-al aGM és a HC melójába került volna, 100%. Nekem sem tetszik az idei QB class, de ha valaki akkor Watson a legjobb nem csak szerintem hanem pl Mayock szerint is. Ha beválik, minden picket megért, ráadásul nincs need a csapatban idén és ha összetartják őket akkor jövőre sem. Mint Houston drukker azért nem vagyok maradéktalanul boldog (A grade), de csak azért nem mert Romot vártam nagyon?

acsdav2
acsdav2
Reply to  Debreceni József
2017-04-29 10:41

A secondary azért a távozók miatt lehet gyengülni fog, meg azért a fal se az igazi, bár nem is rossz. Szerintem Watson csere lesz első évében. Egy szakértő se gondolta róla, hogy kezdő lehetne rögtön. Kár az Osweiler trade-ért. Vagyis azért kár, hogy a felszabadult pénzből nem jött senki. Nagyon kellene Romo. Egy év alatt pedig tanulhatna tőle Watson. Na mindegy, ez már csak álom marad :(

acsdav2
acsdav2
Reply to  Debreceni József
2017-04-29 10:45

Mahomes talán jobban illik Andy Reid rendszerébe, ezért nem feltétlen csináltak ők se rossz üzletet. Mahomes csiszolatlan gyémánt akiben lehet több potenciál van. Watson győztes mentalitása viszont nagyon kellett Houstonba. Nem feltétlenül csinálta rosszul a Chiefs. Igazából, ha Watson beválik akkor a Texans se.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x