Connect with us

Prémium cikkek

Bill Belichick és a Browns – Egy költözés története

Bill Belichicket valószínűleg nem kell senkinek bemutatni. Korunk egyik legtehetségesebb edzője, aki Super Bowlt Super Bowl után nyer, és akinek a vezetése alatt a New England Patriots a liga egyik legdominánsabb csapatává vált. Azonban nem a Patriots volt Belichick egyetlen csapata, ahol vezetőedzőként tevékenykedett. Biztos sokan hallottak már róla, hogy a 90-es évek elején a Cleveland Browns vezetőedzője volt évekig, de ott végül nem tudott olyan sikereket elérni, mint amiket a Patriots-cal. Utólag biztos sokan értetlenkednek, hogy mégis hogyan engedhetett el a Browns egy ilyen tehetséges edzőt? Tényleg ennyire rossz lett volna akkoriban? Vagy a Cleveland vezetősége volt türelmetlen? Talán a kettő együtt? Nos bármennyire is furcsa, de egyik állítás sem igaz abban a formában, ahogy elsőre gondolnánk.

 

 

A régi dicsőség visszaállítása

 

Belichick és a Browns története 1991-ben kezdődött, amikor Art Modell tulajdonos leszerződtette őt a csapat vezetőedzőjének. A csapat ekkor egy mély gödörben volt, ugyanis a 80-as évek nagy sikereit, amiket Marty Schottenheimerrel értek el, egy mély zuhanás követte. Miután 88-ban elüldözték Schottenheimert, a csapat irányítását Bud Carson vette át, akivel 89-ben még 9-6-1-es mérleget sikerült elérni, amivel az AFC második kiemelését szerezték meg. A playoffban a Bills csapatán még túljutottak, de John Elway és a Denver Broncos újfent kiütötte őket az AFC döntőn. (37-21)

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!