Connect with us

Draft

Draft-értékelő: kezdőket talált védelmébe a Cowboys

A Dallas Cowboys nem kevés feladattal vágott neki az idei offseasonnek, rengeteg embert vesztettek el a védelemből a free ageny során, akiknek a helyére kezdő potenciállal rendelkező játékosokat kellett keríteni. Az utóbbi években alapvetően nem draftolt rosszul a csapat, de a második napokon rendre becsúszott egy-egy kevésbé védhető pick, mely ezúttal sem maradt el, azonban a feladat nagy részét sikerrel végezték el. A védelmet minőségi prospectekkel töltötték fel, a játékosbörze utolsó napján pedig egy-egy jónak számító projekt játékosra is futotta a front office erejéből.

 

 

A választások:

1/28 Taco Charlton, EDGE, Michigan

2/60 Chidobe Awuzie, CB, Colorado

3/92 Jourdan Lewis, CB, Michigan

4/133 Ryan Switzer, WR, North Carolina

6/191 Xavier Woods, S, Louisiana Tech

6/216 Marquez White, CB, Florida State

7/228 Joey Ivie, DL, Florida

7/239 Noah Brown, WR, Ohio State

7/246 Jordan Carrell, DL, Colorado

 

A csapat két úton indulhatott el az első választással: vagy húz egy day one starter pass rushert és hagyja a secondary megerősítését a második napra, vagy húz egy elit defensive backet és a második(-harmadik) körben néz egy defensive end után. Az első opciót választva jött Taco Charlton, akin elvileg nem is volt első körös grade, mégis ő hallhatta a nevét, ahogy Goodell a Cowboyshoz szólítja. Személy szerint nem voltam maradéktalanul boldog, hogy nem cornerbacket húzott a csapat, de azért utólag nem sok okom lehet a panaszra. Taco egy igazi csiszolatlan gyémánt, egy óriási fegyver a fal szélén, akiből ki kell tudni hoznia Marinellinek a benne lévő potenciált, el kell tudnia érni, hogy a fal jobb szélén, a left tackle-ökkel szemben is pusztítson. Nem lesz egyszerű feladat, de ha valaki meg tudja ezt csinálni, az pont a dallasi DC. A posztra húzás indokolt volt, mert a passzsiettetés nem erőssége a csapatnak, D-Law és Irving is szabadügynök lesz jövőre, ezért kellett előre gondolkodni.

Ellentétben a Charlton pickkel, Chidobe Awuzie kiválasztása már sokkal inkább kedvemre való volt, a hiperatletikus cornerback a hatvanadik választási joggal ajándéknak tekinthető, tökéletes értéken érkezett. A Dallas az utóbbi években szereti a kiemelkedő SPARQ-mutatóval rendelkező játékosokat, ennek szellemében jött az ex-Colorado corner is. Egy jó edzőtáborral simán kezdő lehet CB poszton, de ebben a vékonyka secondaryben akár free safetyként is számolhatnak vele, ha Byron Jones át akarják mozgatni az eredeti posztjára a szélre. A Cowboys megfiatalított védelmének egyik vezére lehet 2-3 éven belül, nagyon szép jövőt látok benne és szinte biztosra veszem, hogy a Giants ellen az első héten bedobják már a mély vízbe és nagy szerepet szánnak neki.

A defensive end és a cornerback húzás után egy safety pickre lehetett számítani a harmadik körben, de ezúttal is egy meglepetésnek lehettünk szem- és fültanúi, a balhés michigani CB-re, Jourdan Lewisra esett a csapat választása. Eredetileg nem lett volna rossz elképzelés még egy corner kihúzása, akit a slotba szánna a csapat, mert szükség van rá, de egy újabb erőszakos múlttal rendelkező játékos nem annyira hiányzott. Az ilyen és ehhez hasonló problémákkal Jonesék korábban sem nagyon törődtek, meg merték húzni a rizikós választásokat is. A történethez hozzá tartozik, hogy Lewist jó eséllyel felmenthetik, de ezzel még nem nagyon fog javulni a csapat PR-ja. A játékos kvalitásait azonban lehet méltatni, hiszen egy nagyon fizikális, agresszív corner, borzasztóan jó kezekkel van megáldva, igazi ball hawk. Hosszútávon Scandrick helyét fogja majd megörökölni a slotban, bár tud a szélen is játszani, de méretei az NFL-hez képest kicsik, ezért a pálya belső részére fogják majd “szakosítani”. Alapvetően jó pick, nagy kár a red flagjaiért.

 

 

A harmadik napot is egy meglepetés pickkel kezdte a Cowboys, hiszen több poszt is nagyobb need volt, mint a wide receiver, élükön a safety vagy a támadófal bármelyike. A vezetés továbbra is kivárt ezekkel a húzásokkal és egy nagyon szerethető, nagyon látványosan játszó slot elkapót hívott magához Ryan Switzer személyében. Érdekes választás ez is, hiszen Cole Beasley nagyon megbízható célpont, Prescott egyik kedvence és egyelőre nehéz elképzelni, hogy az igen konzervatív Cowboys offense-ben két ilyen kis termetű, fürge elkapó legyen egyszerre a pályán. Beasley jövőbeni pótlásaként pedig nem biztos, hogy a negyedik körben kellett volna elkapót húzni, ezért nem gondolom ezt túl jó döntésnek, habár személyes kedvencem Mitchell Trubisky egykori kedvenc játszótársa.

Nem keveset kellett várni a safety húzásra, egészen a hatodik körig, de mondhatni mázlija volt a csapatnak, mert egy felcsere keretén belül olyan játékost sikerült húzniuk Xavier Woods személyében, akit a draft előtt szerettek és nem titkoltan a kezdő strong safety pozícióért fogják majd versenyeztetni. Jó képességű, ám projekt játékos, eleinte inkább csak a special teamben lesz szerepe, de nem zárnám ki, hogy egyes szituációkban többet is a pályán legyen az év végén. Marquez White is elég jó értéket képvisel a hatodik körben, igaz csak a CB poszt mélyítésében lesz szerepe, hiszen nagyon nyers, kiforratlan játéka biztosan hosszabb ideig a pálya szélére fogja kényszeríteni.

 

 

A draft végén sok választása volt a Cowboysnak, a hetedik körben három pickkel is rendelkeztek, melyből kettőt a védőfalba, egyet pedig újra az elkapósorba lőttek el, némileg fura módon, mert így se tight end, se guard, se offensive tackle nem érkezett, a linebackerekről nem is beszélve. Joey Ivie és Jordan Carrell a rosteren maradásért fog egymással harcolni, vélhetően mindketten a 3-tech DT pozícióban lesznek legtöbbször kipróbálva, míg Noah Brown egy amolyan posession receiver szerepkört kaphat majd és elképzelhető, hogy a jövőben Brice Butler helyére teszik majd, ha lejár az egy éves kontraktusa.

 

Összegzés

A Dallas Cowboys egyértelmű needekkel érkezett a draftra, legfőképpen a védelmet kellett megerősíteni, azt viszont szinte minden fronton. A DE, S és CB posztokon kellett a legtöbbet dolgozni, de a labda támadó oldalán, a falban is akadtak lyukak, melyek befoltozásra vártak. A feladat nagy rész el lett végezve, az első körökben kezdő kaliberű játékosok érkeztek és a hátsó körökben is jó értéken találtak prospecteket. A vezetőség egyáltalán nem végzett rossz munkát, a negatívum csupán, hogy a támadó oldalon nem hiányposztra jöttek emberek. Darabszámra ugyan megvan a csapat, de minőségben lehetett volna javítani. Ez elmaradt, de ennek ellenére sem lehet szomorú egyetlen Cowboys szurkoló sem, hiszen alaphangon is legalább három posztra sikerült kezdő kaliberű, már-már day one startert hozni.

Értékelés: B+

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!