Connect with us

Szabadügynök

Egy picit közelebb a Super Bowlhoz a Saints – FA-értékelő

Drew Bress szerint egy jó drafttal a Saints Super Bowl esélyes is lehet. Ez elsőre elég merész egy 7-9-es csapattól, de ha azt nézzük, hogy az offense ligaelit Brees vezetésével és “mindössze” a teljesen fogalmatlan védelemből kellene valami középszerűt varázsolni, akkor máris nem olyan elrugaszkodott az ötlet. Főleg, hogy az offense még jobb lett, mint volt, a védelmen pedig csak javítani lehetett.

 

 

A Saints, ha pénzzel nem is állt olyan jól, de cserébe sok komoly szabadügynökük sem volt. A 34 éves Jahri Evans ugyan kezdő volt és nem is játszott rosszul, valamint Tim Lelito szerződése is lejárt, de a korábbi első körös tackle Andrus Peat vélhetően végleg kibérelte magának az egyik guard pozíciót, így csak egy lyukat kell betömni a támadófalban. Offense oldalon Brandin Cooks elcserélése okozott némi fejtörést, de az első kör, amit kapott érte a Saints, bőven megérte, hisz Breesnek mindegy, hogy kinek dobál. Támadóoldalról tehát, ennyi, a TE-et mondhatnám még, mert Coby Fleener egy bust igazolás, de papíron még mindig kezdő és megoldottnak tekinthető vele a poszt.

 

Védőoldalon már nagyobb volt a mozgás, ugyanis a csapat 7,8 milliót spórolva kivágta a Saintsbe igazolása előtt top5-ös safetynek tartott, de New Orleansban hatalmas csalódást okozó Jairus Byrdöt. Nem is kár érte, ugyanis a másodéves Vonn Bell, valamint Kenny Vaccaro bőven jók lesznek safety posztra. Ellenben Nick Fairley szerződésének lejárta komoly problémát jelentett a csapatnak, a többiek, mint Paul Kruger már nem sok vizet zavartak. Velük együtt a főbb hiányposztok: G, WR, DT, DE, 3LB, CB.

 

Erősítések

 

Delvin Breaux és P.J. Williams, illetve Sterling Moore nem lenne olyan nagyon rossz CB állománynak, ha mindenki egészséges lenne és kihozná a benne lévő maximumot. Ez viszont tavaly nem nagyon jött össze, egy jó corner mindenképp kellene, nem véletlenül hozták szóba a Saintst Malcolm Butlerrel. Hasonló a helyzet a linebackerekkel, ugyanis hiába van ott Dannell vagy a korábbi első körös  Stephone Anthony, egyikük sem egy jó játékos, utóbbi ráadásul elég komoly bustnak néz ki, nyugodtan jöhetne három LB is a csapatba. (A dőlt betűs érkezők nem kiemelkedő hiányposztra jöttek).

 

 

QB: Chase Daniel – 1 év, ?? (B+)

G: Larry Warford – 4 év, 34 millió dollár (A+)

WR: Tedd Ginn – 3 év, 11 millió dollár (A+)

RB: Travis Cadet – 1 év, 695 ezer (B+)

DT: Nick Fairley – 4 év, 28 millió dollár (A)

DE: Alex Okafor – 1 év, 2 millió dollár (A)

LB: AJ Klein – 3 év, 15 millió dollár (A+)

LB: Mati Te’o – 2 év, 5 millió dollár (A-)

CB: –

S: Rafael Bush – 1 év, 695 ezer (A+), Shilo Keo – 1 év, 615 ezer (B) 

 

A viszonylag szűkös anyagi helyzet ellenére a Saints remek munkát végzett. Warford szerződése parádés, a Saints támadófala az egyik legjobb lesz vele a ligában. Ginn rosszabb játékos, mint Cook, de nem keres sokat, ideális mélységi célpont és jó eséllyel közel azonos számokat fog hozni, mint elődje. Cadet szerződése is rendben van, mert szinte nem kap semmit, bármikor ki lehet vágni, viszont legalább elkapásoknál és szituációs játékoknál lehet használni.

 

A védőoldalon sikerült megtartani a karrierje egyik legjobb szezonját futó Nick Fairleyt egy elég jutányos szerződéssel, így Sheldon Rankinsszal együtt meg van a védőfal közepe. Okafor is korrekt igazolás, bár ő csak rotációba lesz jó, pass rusher a draftról fog érkezni. Linebackerből jött kettő is, AJ Klein az egyik legnagyobb sleeper lehet, vele hatalmasat fogott kis szerencsével a Saints, Te’óban pedig hatalmas a potenciál, még ha abból nem is mutatott sokat. Mindketten a kezdőért küzdhetnek, bár egy második-harmadik körös LB még így sem lenne meglepő.

 

 

Corner nem jött, a csapat nem akart beszállni a licitháborúba a top játékosokért, így legjobb esetben is egy Malcolm Butlerrel szemezhetnek még, bár első kört aligha adnak érte. Második körben jöhet valaki, elsőben nagy valószínűséggel DE lesz a befutó. A Saints továbbá szerzett két safetyt a poszt mélyítésére, Bush remek igazolás bagóért, Keo pedig elfér, bár ő szerintem nem éri meg az 53 fős keretet.

 

Értékelés

 

A Saints feljavította a támadófalat, megoldotta a Cooks-helyzetet, az offense-ben jelenleg nincs hiányposzt, hisz Chase Daniel révén még korrekt csereirányító is van. A védelemben sikerült mélyíteni a safety posztot, azzal már nem kell foglalkozni, rendben van a fal közepe, illetve akár a linebackersort is feltornázhatták a pocsékból egy közepesre. Pass rushert hoznak a draftról, ahogy cornert és LB-t is szerezhetnek onnan, egy jó DC sokat kihozhatna ebből az egységből, és ha rögtön nem is SB esélyesek lennének, de a rájátszásért mindenképp küzdhetnek. Értékelés: A+

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!