Connect with us

Draft

Értékeljük az első kör minden választását

 

Nemrég lett vége, de mi már értékeljük is az idei draft első körének minden egyes húzását.

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

A Browns nem gondolkodta túl a helyzetet és elvitték a class legjobb játékosát. A clevelandiek egyébként is megnyerték az első kört, még ha nem is feltétlen az első pick miatt, de legalább nem rontották el, ezt mindenképp értékelni kell.

Értékelés: A (katonadani)

Nincs mit hozzáfűzni a fentiekhez, tökéletes.

Értékelés: A (chester)

bears 1/2 TRADE Chicago Bears
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

 

Ellenérték: 1/3 + 3/67 + 4/111 + 2018/3. kör

Ha a helyükön maradnak és behúzzák Trubiskyt, még csak-csak megértem. De hogy ennyit feladjanak, ez egyszerűen rengeteg. Ez persze azt jelenti, hogy úgy gondolják, ő lehet a jövő egyik nagy irányító és hogy más csapat is érdeklődött az 1/2 után, na de akkor is. Ettől még az ellenérték tényleg rengeteg és Trubisky messze nem egy kihagyhatatlan prospect.

Értékelés: D (katonadani)

Egy franchise irányító az alap. ha a Bears úgy gondolta, hogy ez számukra Trubisky, akkor ő, ha féltek tőle, hogy más eléjük menne érte, akkor lépniük kellett. A 49ers jól lehúzta őket, de valamit valamiért, most már csak az a kérdés, hogy a training campek alatt kiszorítja-e Mike Glennont.

Értékelés: A- (chester)

49ers 1/3 TRADE San Francisco 49ers
 Solomon Thomas
 DE, Stanford

 

Nem én vagyok Thomas legnagyobb rajongója, a 49ers pedig sorozatban harmadszor húz a top10-ben a védőfalba és ezt sem tartom igazán jó dolognak, azonban ennyi plusz ellenértéket kapni úgy, hogy egyébként is őt húzták volna, mesteri. Persze a körülmények a kezükre játszottak de jól használták ki azokat, így John Lynch egyből egy győzelemmel nyitotta general manageri pályafutását. Az A+-tól csak a fent említett negatívumok fosztják meg a 9erst.

Értékelés: A (katonadani)

Valószínűleg kivitték azt a játékost, akit alapból is kinéztek, és mellé kaptak jó értékű picket ajándékba. Zseni!

Értékelés. A+ (chester)

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

Nem tartom a legjobb választásnak, de különösen rossznak sem. Bortles kap egy utolsó esélyt, ha egy futószörnnyel a háta mögött sem tud potens játékot mutatni, akkor feltételezem kalap-kabát. Tom Coughlin old-school RB-t akart magának ezek szerint, olyan Brandon Jacobs-félét, de szerencsétlenségükre a támadófal nem áll rendelkezésre ahhoz, hogy Fournette igazán virágozzon. Aggaszt a harmadik downos használhatósága is.

Értékelés: B (katonadani)

Az utóbbi hetek hírei és pletykái alapján várható volt. A védelemben már úgyis túl sok a fiatal, plusz a szabadügynök piacról is megerősítették ezt az egységet, így nem volt kérdés, hogy támadót kell vinni. És még mindig jobb, mint egy irányító…

Értékelés: A (chester)

titans 1/5 Tennessee Titans
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Másoknak tetszett ez a pick, nekem nem. Davis szerintem később is elérhető lett volna, voltak csapatok, akik a második kör elejére várták például. De nem is ez a nagy bajom, inkább a sérülékenysége, strapabírósága. Nem egy borzasztó pick, mert segíteni kell Mariotát, de ezt megtehették volna Williamsszel, akivel kapcsolatban nincs kérdés sérülésekkel kapcsolatban.

Értékelés: C+ (katonadani)

Bent van az általad legjobbnak tartott CB és WR egyaránt, mindkettő hiányposzt. Amíg a WR állomány elég szegényes idén, a CB nem, és legközelebb csak a 3. körben van lehetőséged újra választani. Látva, hogy mindhárom top elkapó kiment az első 10-ben, csak a Titanst igazolja a döntés, Davis meg nekem a kedvencem volt a három játékos közül.

Értékelés: A (chester)

Jets 1/6 New York Jets
 Jamal Adams
 S, LSU

 

Teljesen rendben van a pick, habár a Jetsnek nehéz lett volna elszúrnia a dolgot. A legjobb játékos volt a boardon, needre jött (még ha rengeteg lyuk is van a csapatban), minden stimmel.

Értékelés: A (katonadani)

Szokásos BPA húzás, nagyon nem nyúlhattak mellé, annyi lyuk van a csapatban.

Értékelés: A (chester)

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

Nem mindenki fogja szeretni ezt a picket, én viszont igen. Keenan Allen sérülékeny és nincs a szélre megbízható fegyvere Riversnek, szerintem teljesen védhető választás, főleg ha Hooker és Allen orvosija nem tetszett a Chargersnek.

Értékelés: A- (katonadani)

Ha Dani nem értette a Davis picket, úgy én nem értem ezt. Rivers azért Keenan Allen nélkül is boldogult, most remélhetőleg sokáig visszakapta első számú célpontját, mégis hoztak egy újabb elkapót. Az lehet az egyetlen mentség, hogy elég komoly védelmek vannak csoporton belül, de ez nem menti meg teljesen a picket.

Értékelés: D+ (chester)

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Christian McCaffrey
 RB, Stanford

 

Csak nem volt ez smokescreen. Szerintem nagyon jól illeszkedhet McCaffrey ebbe a támadógépezetbe, sokoldalúságát ki fogja tudni használni a csapat és nem csak elkapásokkal, de option-játékokkal is lehet variálni. Egyetlen problémám, hogy futó a top10-ben, ezért a kis mínusz jel az értékelés végén.

Értékelés: A- (katonadani)

Imádom, szeretem Magic Mant, de nem gondoltam volna, hogy a Panthers tényleg kiválasztja. Szerintem nem jó fit ide, viszont belegondolni is rossz, hogyha feláll egyszerre ő, Newton és Stewart, akkor vajon melyikük fog futni?

Értékelés: B (chester)

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 John Ross
 WR, Washington

 

Megosztó ez a pick számomra. Ross egy remek kis prospect, a sebessége mellé a labdát is remekül találja meg a levegőben és igazítja ehhez mozgását, azonban sérülései kifejezetten aggasztóak számomra. Egy új elemet nyithat a Bengals támadósorában, megnyithatja a mélységi passzokat és széthúzhatja a védelmeket.

Értékelés: B (katonadani)

Én látom benne a logikát, és mivel ő az utolsó top elkapó prospect, belefér. Van még 10 pickjük a többi hiányposztra.

Értékelés: A (chester)

chiefs 1/10 TRADE Kansas City Chiefs
 Patrick Mahomes
 QB, Texas Tech

 

Ellenérték: 1/21 + 3/97 + 2018/1. kör

A Chiefs 1983 óta nem húzott irányítót az első körben, itt volt az ideje. Mahomes az anti-Alex Smith, aki elképesztő karerősségével és gunslinger mentalitásában Brett Favre-ra hasonlít, akit Andy Reid edzett Green Bayben és a general manager John Dorsey is a Packers alkalmazásában állt, így vonzó lehetett nekik Mahomes, aki ülhet majd egy évet Alex Smith mögött, mielőtt bedobnák a mély vízbe. Tetszik a pick, a csapat tele van igazából, a feltrade ára sem volt túl súlyos ekkora előremozgáshoz képest, de azért Mahomes egy eléggé boom or bust pick.

Értékelés: B+ (katonadani)

Egy franchise irányítónak ez az ára, nincs mit tenni. A Chiefs ráadásul meg merte tenni a kockázatot, ami a jövő évi első kör formájában nyilvánul meg. Nincs sok hiányposzt, azokra a többi draftcetlivel is találhatnak megoldást. Nekem nagyon bejön ez a tökösség.

Értékelés: A+ (chester)

saints 1/11 New Orleans Saints
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Nagy nyertes a Saints ezzel a pickkel, a top10 alakulása eléggé a kezükre játszott a sok támadójátékossal. Lattimore hamstring sérülései egyébként aggasztóak is lehetnek, azonban top5 tehetségről beszélünk, akit a top10-en kívül szereztek meg.

Értékelés: A (katonadani)

Óriási steal, a legjobb CB a legnagyobb hiányposztra, remélhetőleg sokáig egészséges tud maradni.

Értékelés: A+ (chester)

texans 1/12 TRADE Houston Texans
 DeShaun Watson
 QB, Clemson

 

Ellenérték: 1/25 + 2018/1. kör

Úgy érzem megvan a 2017-es kedvenc nem-Eagles csapatom, a védelmüket eddig is imádtam és megszerezték az idei class általam legtöbbre tartott irányítóját, végre összeállhat a Texans. A houstoniak nem állhatnak neki úgy a szezonnak, hogy playoff-kaliber a csapat, ők meg Savage-et kezdetik (még ha most azt is mondják, hogy ő a kezdő továbbra is). Watsonban is van bőven bust-faktor, de mentalitás miatt szerintem le tudja küzdeni hiányosságait.

Értékelés: A- (katonadani)

Itt is megvolt a tökösség, csak itt konkrétan a csapat jövőjét adták oda Watsonért. Dupla vagy semmi, ez Rick Smith és Bill O’Brien utolsó dobása.

Értékelés: A- (chester)

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Haason Reddick
 LB, Temple

 

Jól beetették a Chiefs és a Texanst, hogy ők majd irányítót fognak húzni, miközben végig Reddicken tartották a szemüket. Needre jön egy remek játékos magas upside-dal, úgyhogy sok kifogásom nem lehet a pick ellen, esetleg annyi, hogy Hooker vagy Allen jobb játékosok, de nekik az orvosi vizsgálataik bekavarhattak.

Értékelés: A- (katonadani)

Végül Mahomesról lemaradtak, cserébe egy sokoldalú játékossal lettek gazdagabbak bármilyen felmozgás nélkül.

Értékelés: A (chester)

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Derek Barnett
 DE, Tennessee

 

Barnett az egyetemi foci legproduktívabb játékosa volt. Rossz Combine eredményei pedig egy megfázás következményei, habár igazán különleges upside-dal nem rendelkezik, ellenben már most egy fejlett játékos. Jim Schwartz védelmében pedig nagyon fontos, hogy a védőfal generálja a nyomást, hogy ne kelljen blitzelni, Barnett pedig tökéletesen egészítheti ki az Eagles meglévő DLine-ját és a wide-9 technikára is jól használható. Én őt vártam hozzánk, jó picknek is tartom, főleg hogy egyik CB-t sem tartottam igazán jó értéken itt és a második körre maradt még pár jó kis corner (vagy futó).

Értékelés: A- (katonadani)

Dani nagyon örült neki, én is csipázom Barnettet, de CB-re nagyobb szükség lett volna, és azért Lattimore-on kívül még senki nem ment ki.

Értékelés: B (chester)

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

Egy top3 játékos landolt a kör közepén a Coltsnál, Chuck Pagano pedig szerzett magának egy Ed Reed utódot a védelmébe.

Értékelés: A+ (katonadani)

Nagy steal, Ballard eddig zseniális amit művel a Colts élén.

Értékelés: A+ (chester)

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Marlon Humphrey
 CB, Alabama

 

Tele volt a board Alabama játékosokkal, Ozzie Newsome azt se tudta melyiket válassza. Én annyira nem vagyok oda érte, több jobb választást is el tudtam volna képzelni a Ravensnek itt, de végülis hiányposztra jött.

Értékelés: B (katonadani)

Sok játékosra gondoltam volna itt, de cornerre nem. Oké, hogy Alabama játékos, de még Howard is logikusabb lett volna szvsz.

Értékelés: C (chester)

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Jonathan Allen
 DL, Alabama

 

A Redskins köszöni szépen, az ölükbe hullott egyik legnagyobb kiszemeltjük egyik legnagyobb hiányposztjukra vállsérülés miatt. Ha szerintük rendben van az orvosija, akkor hatalmas steal.

Értékelés: A+ (katonadani)

Ennél jobb dolog nem történhetett volna a Redskinsszel, tökéletes pick.

Értékelés: A+ (chester)

titans 1/18 Tennessee Titans
 Adoree' Jackson
 CB, USC

 

A poszt rendben van, a játékos nekem bőven korai. Nagy playmaker Adoree’, azonban a méretei nincsenek meg és az ereje sem az igazi. Ráadásul OJ Howard is elérhető volt, aki a támadásokat még tovább segítette volna és nem csak elkapásokkal, hanem futásblokkolással is.

Értékelés: C- (katonadani)

Szerintem ez túl nagy reach, nem vagyok túlzottan Jackson rajongója, nem tetszik ez a pick.

Értékelés: D (chester)

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 OJ Howard
 TE, Alabama

 

Parádés pick, nem is hittem volna hogy Howard idáig csúszik, vele együtt pedig valami elképesztő lesz Jameis Winston fegyverarzenálja. Kiváló mismatcheket lehet majd vele kialakítani.

Értékelés: A+ (katonadani)

Nem egy olyan arc, akivel lehet villogni a Hard Knocksban, azonban hiányposztra sikerült a class legjobb tight endjét bezsákolni. Nincs kérdés.

Értékelés. A+ (chester)

Broncos 1/20 Denver Broncos
 Garrett Bolles
 OT, Utah

 

Ezt még nem teljesen tudom hová tenni. A legjobb tackle volt a classban, rendkívül atletikus, de ha a Broncos tényleg vált power blockingra, akkor Bolles bajban lehet. Természetesen hatalmas hiányposztot tölt majd be, így rossznak semmiképp sem nevezném a választást.

Értékelés: B+ (katonadani)

Úgy tűnik Elway belátta, hogy nem volt szerencsés a csoportriválisok szemetéből kikukázni egy támadófalat, Bolles pedig a legjobbnak tűnő LT volt idén. Ugyanakkor Njokut jobban díjaztam volna.

Értékelés: A- (chester)

lions 1/21 Detroit Lions
 Jarrad Davis
 LB, Florida

 

Nagyon kellett a linebacker segítség és szerencséjükre bent is maradt Davis, aki igazi vezére lehet a csapatnak, pótolhatja DeAndre Levy helyét. Davist Foster helyett választották ki, a Lions vezetősége nem szereti a problémás játékosokat, Davis pedig egyértelműen nem az, habár a sérülékenység gondokat okozhat majd a későbbiekben.

Értékelés: A- (katonadani)

Nem bízta a véletlenre a Lions, a legnagyobb hiányposztra az első körben hoztak orvoslást. Nagyon nem is lehet megtámadni ezt a picket, akkor sem, ha nem vagyok túl nagy hódoloja a Foster és Reddick utáni LB-knek.

Értékelés: A (chester)

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 Charles Harris
 DE, Missouri

 

Hiányposzt, egyik legjobb elérhető játékos, nekem tetszik ez a pick, fiatalítani kell a pass rusht Miamiban.

Értékelés: A- (katonadani)

Van benne ráció, kétségtelen, de más hiányposztra jobb játékosok lettek volna elérhetők érzésem szerint. Viszont Wake abajgatásával egy szörnyeteget lehetne Harrisből nevelni.

Értékelés: B (chester)

giants 1/23 New York Giants
 Evan Engram
 TE, Ole Miss

 

Megint meg leszek bélyegezve, hogy utálom a Giants összes megmozdulását – pedig nem -, de erre nem tudok pozitív értékelést adni. Így is tele voltak már légi fegyverekkel, ehhez egy kvázi elkapót adni szerintem nem volt szükséges, főleg hogy egy kivétellel minden támadófalember elérhető volt és a linebacker sorba is érkezhetett volna Cunningham például. Ráadásul ha már elkapó tight end, akkor inkább Njoku. Az óriások passzjátéka mondjuk félelmetes lesz 4 elképesztő fegyverrel, csak legyen ideje Elinak passzolni.

Értékelés: C- (katonadani)

Szokásos WTF Giants pick, amit nem tudunk hova tenni. Nem is feltétlen a poszt a baj, de nem gondoltam volna, hogy ők Njoku elé helyezik Engramet. Ez nálam csak közepes, még akkor is, ha alapból kedvelem Engram játékstílusát.

Értékelés: C (chester)

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Gareon Conley
 CB, Ohio State

 

Ezek szerint a Raiders volt az, aki hazugságvizsgálóval próbálta kideríteni, hogy Conley ártatlan-e és ha igen – én ezt feltételezem -, akkor hatalmas steal ez nekik, hiszen a második legjobb CB-t szerzik meg itt. Tökös húzás, amiben van egy kis rizikó, de ha biztosak a dolgukban, akkor parádés lépés volt ez.

Értékelés: A (kis eséllyel F) (katonadani)

Nagyon húzott a Raiders, hiába a linebacker a legégetőbb need, szerintem jó döntést hoztak azzal, hogy túlléptek Cunninghamen. Ha tényleg ártatlan, akkor meg főleg nagy pick egy top CB a 24. helyen.

Értékelés: A+ (chester)

Browns 1/25 TRADE Cleveland Browns
 Jabrill Peppers
 S/LB, Michigan

 

A Browns lassan az összes jövőbeli Texans picket begyűjti majd, már megint összeszedtek egy jövő évi első köröset a már meglévő extra második mellé, ők az éjszaka egyik legnagyobb nyertesei. Peppers egy playmaker, egy atletikus szörnyeteg. Negatívum, hogy nincs igazi posztja, viszont pluszként számoljuk ide a trade-ből fakadó előnyöket.

Értékelés: A (katonadani)

Peppers nagy kedvencem, kevés edző tudja belőle kihozni a benne lévő potenciált. Szerencsére Gregg Williams pont ilyen, a Browns védelme pedig egy újabb playmakerrel lett gazdagabb. Ugyanakkor a boom or bust faktor mellett nem tudok elmenni, akármennyire is kedvelem, ezért nem tökéletes pick.

Értékelés: A (chester)

Falcons 1/26 TRADE Atlanta Falcons
 Takkarist McKinley
 EDGE, UCLA

 

Ellenérték: 1/31 + 3/95 + 7/249

A Falcons a fél draftját odaadta a sérült McKinley-ért, aki az év elején nem játszhat majd és így a felkészülést is kihagyja, tehát az első évében nem várhatunk tőle igazán sokat. Nekem ezért rizikós ez a feltrade, habár McKinley-ben láthattuk azt a tüzet, amit megszerethetett benne Dan Quinn.

Értékelés: B- (katonadani)

Én többre tartom McKinley-t mint Bálint vagy Dani, kár, hogy nem csúszott le a Packersig. Jó időre megoldódott a pass rush Atlantában, és úgy tűnik van elég B tervük guardokra, ha Lampet hagyták tovább csúszni.

Értékelés: A (chester)

bills 1/27 TRADE Buffalo Bills
 Tre'Davious White
 CB, LSU

 

Kaptak egy idei harmadik és egy jövő évi első körös picket, ráadásul hiányposztra tudtak húzni egy értéken megfelelő játékost, szóval nincs okuk a panaszra. Nem vagyok igazán oda White-ért, de egy jó kis cornerback, Gilmore helyettesítésére megfelelő lehet.

Értékelés: B+ (katonadani)

Szerintem simán lehet BPA húzás, plusz bezsebeltek két extra draftpicket, nem is kis értékben.

Értékelés: A- (chester)

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Taco Charlton
 EDGE, Michigan

 

Egy tehetséges, atletikus, de nyers és inkonzisztens pass rusher. Potenciál van benne, hiányposztra is jött, de nem vesz le a lábamról a pick.

Értékelés: B+ (katonadani)

 

Browns 1/29 TRADE Cleveland Browns
 David Njoku
 TE, Miami

 

Ellenérték: 2/33 + 4/108 

A Packers szurkolók hiába maradtak fent, a Browns feljött a harmadik első körös prospectjéért és végre a támadó oldalra is húztak. Njoku egy nagyon nyers tehetség rengeteg potenciállal, remek elkapói képességekkel, de alacsony “padlóval”.

Értékelés: B+ (katonadani)

Három playmaker az első körben úgy, hogy még összességében te kaptál plusz pickeket? Akárki is legyen majd a Browns kezdő irányítója, azt hiszem ma boldogan hajtja álomra a fejét.

Értékelés: A+ (chester)

Steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 TJ Watt
 EDGE, Wisconsin

 

A Steelersnél nem bírják abbahagyni a passzsiettetők draftolását az első körben. Ez is egy olyan pick, hogy nem nyűgöz le, de nem is rossz egyébként. A karácsonyi TJ vs JJ Watt párharcot azért nagyon várom.

Értékelés: B+ (katonadani)

Ezt is sokan beharangozták a héten, de nem gondoltam volna, hogy meglepik. Watt egy szerethető figura, de egy időzített bomba is egyben. Szerintem túl nagy kockázatot vállaltak vele, még akkor is, ha talán ő tekinthető a legjobb elérhető edge rushernek itt.

Értékelés: B (chester)

49ers 1/31 TRADE San Francisco 49ers
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

Ellenérték: 2/34 + 4/111

A Seahawks szurkolók feleslegesen maradtak fent / keltek fel, de legalább szereztek egy plusz harmadik és negyedik körös picket is, ami nagy dolog. A 49ers pedig nagy nyertese az első körnek, hiszen két top5 tehetséget tudnak megszerezni így, hogy megállítják Foster csúszását. Hatalmas steal lehet ez, hogyha a linebacker off field dolgait rendbe tudják tenni, de a draft ezen pontján tényleg nagy fogás.

Értékelés: A (katonadani)

C-S-O-D-Á-L-A-T-O-S! Megvan Patrick Willis utóda, hála a Bearsnek, hiszen az általuk kapott 4. kört kellett beáldozni érte. Foster pedig megérdemli, hogy első körös játékos legyen. Sok a sérülés nála, amivel később bajok lehetnek, de nem tudok nem elfogulatlanul ítélkezni.

Értékelés: A+ (chester) 

saints 1/32 New Orleans Saints
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

Egy meglepő húzás a végén, a Saintset ugyanis főleg a védőoldalra vártuk draftolni, de Ramczyk teljessé teheti a támadófalat Brees előtt. Ennek ellenére csípősérülése és az, hogy egyszer már abbahagyta a focit nagy rizikót jelenthet a csapat számára.

Értékelés: B- (katonadani)

Hát ezt meg hogy gondolták úgy őszintén? Oké, hogy ezzel vélhetően egyrészt megvan Strief utóda, másrészt meg egy megbízható beugró a kezdők sérülése esetén tackle és guard posztra is, én mégis inkább azzal a védelemmel kezdtem volna valamit.

Értékelés: D (chester)

43 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
43 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Attila
Attila
2017-04-28 09:01

Browns 3 pick az igen. Jovore tenyleg nem 1/1 esek lesznek

Arnold Patsenegger
Arnold Patsenegger
Reply to  Attila
2017-04-28 09:45

1/3 :D

AwesomeOne
AwesomeOne
2017-04-28 09:12

2002-óta nem húzott a Giants TE-et az első körben, azóta is a legmagasabb egy 3. kör volt még 2003-ban. A need tehát kellően adta magát, hiszen emberemlékezet óta nem volt rendesen lefedve ez a poszt, csak ideiglenes megoldásokkal. Az OL class pedig annyira gyenge volt, hogy alig jött össze 2 pick az első körben, amire nem tudom mikor volt utoljára példa. Így egyedül az LB poszt maradt volna, azt viszont ezek szerint még kevésbé becsülik Reese-ék mint a TE-et xD

Engram pedig egy nagyszerű játékos, ezt ti sem vitatjátok gondolom. Egy LB-hez túl gyors, egy safety-hez túl magas, baromi nehéz levédekezni. Egyedül blokkolásban gyengébb, de arra ott van Ellison. Egy szó mint száz, egyedül az húzza le, hogy Njoku előtt ment ki, holott előzetesen is volt olyan lista, ahol őt tartották a Howard után a 2. legjobb tight end-nek. Tavaly pedig Reese-ék már megmutatták, hogy nem macskáznak meghúzni a váratlant, és szembe menni a népakarattal. Akkor is ki gondolta volna, hogy Eli Apple előbb megy ki mint Hargraves, mégis igazuk lett.

Amúgy tudjuk, hogy nem utálod a Giants-et, csak nem vagy kibékülve a nem túl sexy választásokkal amiket meghúznak xD

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  AwesomeOne
2017-04-28 09:52

Egyedül azért húznám le a pick-et, mert Engram jó eséllyel hátrébb is elérhető lett volna, így megérte volna lemozogni pár helyet (bár ki tudja hol ki volt a board tetején).

Leonidasz007
Leonidasz007
2017-04-28 09:32

Nálam a Cardinals elég wtf! Reddick jo jatekos ez ketsegtelen, de az ölukbe hullott volna Hooker, ugy h nincs safety a csapatban. Raadasul hooker alapbol is jobb mint reddick. Annyira beultettek mindenkit a hintaba h mar nem voltak ok se hajlandoak valtoztatni annak ellenere se h hooker ott volt. Persze nem pocsek a huzas m lb is johetett, de nalam sehol se A. Ink B- kornyeke. Majd Bucannon visszamegy safetybe :D jah ees washingtont is aktivalta a liga.

A giants sztem se ilyen pocsek pick, hiaba allitod h nem csak azert m nem szereted oket. TE pick teljesen rendben van, esetleg h nem njoku jott. De o se jobb blokkolasban es a 2 jatekost netto 5-10 hely valaszthatja el, naluk njoku volt elorebb. Én nem tudtam volna maradektalanul orulni egyik tacklenek sem a helyukben. Sot a broncos helyeben se tudok most pedig hát egyertelmu a need

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2017-04-28 09:46

Ted Thompson szerintetek kit nézett ki magának, aki még 4 hellyel is később meglehet?

ClayMatthews52
Reply to  Krisztian Fekete
2017-04-28 10:39

senki olyan nem ment ki, akit szerintem elvittek volna, úgyhogy nem vesztettünk semmit. Szerintem RB vagy akár Cunningham jöhet, de annyira nem vagyok tisztában, hogy kik vannak még.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ClayMatthews52
2017-04-28 12:30

Én sem aggódom, hogy vesztettünk volna bármit, sőt, teljesen tudatosnak tűnik a dolog, azért kérdeztem.

MV7
MV7
2017-04-28 10:22

Többé kevésbé egyetértek a “GRADE”-ekkel, de a Falcons – McKinley B-? Lyukra jött, simán top prospect, kit kellett volna itt húzni? :O Vagy a feltrade ellenértékére húzza inkább le?

Rpi
Rpi
2017-04-28 10:53

Quinn az egyik interjúban elmondta, hogy a G-t megpróbálják házon belül megoldani a tavalyi 6. körös Schweitzer-rel/Ben Garland-dal, szóval nem lepett meg, hogy nem Lamp miatt mozogtak fel. De én azt hittem, hogy Baker miatt, mivel Peppers kiment és ő a következő prospect és nem szeretnék, hogy valaki lehalássza előlük, aztán a másodikban kihúzzák majd Derek Rivers-t. Megleptek, habár tudtam, hogy szerelmesek belé (egy könnyet elmorzsoltam Willis miatt azért). Tetszik a csávó, Beasley-t is kicsinek tartották DE-nek meg neki is a vállával volt gond, ha valaki, ő segíthet neki, hogy hogy küzdjön meg evvel. Twitteren már írta neki, hogy készüljön a “vadászatra”. :)
Amúgy Dimi és Quinn szerint a campre már készen állhat Takarító.

Walter Mitty
2017-04-28 10:57

(a Panthers tényleg kiválasztja)

KidInk789 .
KidInk789 .
2017-04-28 12:17

Szerintem magaval a Cornerrel nincs baj a Ravensnel,ha valamire akkor igazan rafert a secondaryre az erosites az elmult idoszakot nezve,engem inkabb az bosszant hogy olyan tehetsegek voltak meg bent mint Howard,Allen,akiket boven fentebb vartam,meg se csusznak az olunkbe.A Brownstol meg kezdek felni ha igy haladnak:DDD

Laszlo Kuhn
Laszlo Kuhn
2017-04-28 12:52

2 3. és egy 4.kor extra Trubisky-ért szerintem nem rengeteg. Más érdeklődő is lehetett. Ha pedig beválik senkit nem fog érdekelni a trade ára.

pritek
pritek
Reply to  Laszlo Kuhn
2017-04-28 13:26

Így így. Trubiskynek itt kellett kimennie (draft előtt nem mondtam volna meg). A kérdés csak az volt, hogy ki tesz le többet az asztalra. Biztos vagyok benne, hogy volt más ajánlat is az asztalon amire rá kellett hívni. Ha pedig biztos vagy a játékosban, akkor a következő 10 év irányítójáért kb bármit megér letenni.

Sandman91
Sandman91
2017-04-28 13:03

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a 49ers első napja, már alig várom, hogy ezt a két srácot a pályán is lássam pusztítani! :)
Bravo John Lynch, remek munkát végeztél “rookie” GM-ként! :D

acsdav2
acsdav2
2017-04-28 13:09

Én nem értem katonadani miért látja jónak a Willams-Chargers picket. Rivers kvázi olyan, mint Brees: bármilyen elkapó felhozatallal képes 4000+-os szezonra. Nem vannak sokkal beljebb, ha most 5000+ is összejön, de a védelem nem lesz jó. Egyedül azt az érvet értem meg, ha Hookernek valami hasonló sérülése van, mint Allennek, de erről nem lehetett annyira hallani.

katonadani
Reply to  acsdav2
2017-04-28 13:23

azért a védelem elég jó a Chargersnél, mondjuk a safety posztot leszámítva, de Hooker orvosija problémás lehetett, hiszen nem csak a chargers nem vitte ki top10ben
Ilyen elkapója nincs a Chargersnek meg amúgy sincs igazán elkapója, Keenan Allen két év alatt 9 meccset tudott játszani, hát na.
Williamsnek tökös WR kell, aki meg meri dobni az 50/50 labdákat, amiben ő a liga legjobbja lehet. Rivers ilyen QB, szóval elég jó a “házasság” szerintem

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2017-04-28 13:35

Szerintem Hooker orvosiját abból a szempontból kell értékelni, hogy mennyivel volt Adams mögött, mert mindenki utóbbi tartotta jobbnak. A Colts előtt pedig nem igazán tudok mondani olyan csapatot akinek safety needje lett volna az elsődleges, ezért nem biztos, hogy az orvosik miatt csúszott.
Williamsnek sztem jobb lenne egy tökös QB :) Gondban lenne, ha Keenan Allen dobálna neki :) De igen valóban, jó páros lesznek ők csak kérdés, hogy ez annyi plusz jelent-e a csapatnak, mint amennyit egy Hooker szintű safety tett volna hozzá.

katonadani
Reply to  acsdav2
2017-04-28 13:40

itt a második napon is lesz pár elég jó safety prospect, WR viszont nem nagyon, ez is faktor lehetett

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
2017-04-28 13:50

Ez igaz. Erre nem is gondoltam. 6.helyen talán maradni fog nekik.

pritek
pritek
2017-04-28 13:20

Én Peppersről láttam egy nagyon jó kis videót amiben azt elemezták, hogy igazából ő kényszerből lett oda téve LB poziba és nagyon sokszor kellett tisztán terelgetnie és területet védekeznie emberezés helyett és ezért voltak gyengébb statisztikái. Konkrétan edge defendernek nevezték akinek annyi volt a dolga, hogy mindent befele tereljen a védő falhoz. Én nagyon örültem volna, ha őt el tudjuk hozni, nekem egy nagyon szimpatikus játékos, akit egyszerűen csak jól kell használni, hogy a legjobb formáját tudja hozni. Szerintem kevésbé van benne a bust faktor mint azt sokan gondolják.

Everlast77
Everlast77
2017-04-28 13:22

Így, hogy 1/11-re CB-t húzott a Saints, akkor a Buttler üzlet valszeg kútba esik?

katonadani
Reply to  Everlast77
2017-04-28 13:22

az már eddig is a kútban volt :D

Everlast77
Everlast77
Reply to  katonadani
2017-04-28 13:23

Csak mert jó néhány helyen írogatták, hogy miután aláírta a tendert, “valószínűbb mint nem, hogy a Saintsben kezdi az évet”

katonadani
Reply to  Everlast77
2017-04-28 13:24

igen, de utána meg nem nagyon volt erről szó, inkább az volt, hogy nm lesz semmi

Everlast77
Everlast77
Reply to  katonadani
2017-04-28 13:25

Aha, mondjuk én egyáltalán nem bánom, hogy marad még legalább egy évet :)

KidInk789 .
KidInk789 .
2017-04-28 13:53

Egyébként 2.körös mockot nem terveztetek mára véletlenül?:) Illetve a 2.kör is magyar idő szerint 2kor kezd?:)

katonadani
Reply to  KidInk789 .
2017-04-28 13:54

1kor kezdünk ma éjjel. Szerintem nem lesz második körös mock, de teljesen nem zárnám még ki

katonadani
Reply to  katonadani
2017-04-28 13:55

kibeszélő lesz az oldalon már estétől, én nagyon várom a mai napot is :)

KidInk789 .
KidInk789 .
Reply to  katonadani
2017-04-28 14:39

Király,köszönöm.Én is,kíváncsian várom hogy Robinsonnal lesz-e akkora mákunk hogy lecsússzon hozzánk,Mixon meddig esik,szerintem hatalmasat nyer vele bárki aki kihúzza innen.:)

touchdown29
touchdown29
Reply to  katonadani
2017-04-28 15:33

Mennyire volt várható húzás a Barnett? Jól kitoltatok velünk, mert ha bent lett volna, szerintem inkább őt húztuk volna. Meglepetés nincs, megint az orrunk előtt visznek el egy célpontot. :(

katonadani
Reply to  touchdown29
2017-04-28 15:52

én őt mockoltam, szóval azért nem volt nagy meglepetés (nekem legalábbis) :)

touchdown29
touchdown29
Reply to  katonadani
2017-04-29 20:35

Nem úgy volt, hogy CB-nek “kell” jönnie, mert az a legnagyobb hiány? Ha viszont várható volt, akkor a Ravens miatta próbálkozhatott felmenni és lehet, hogy pont az Eagles elé akartak volna bejönni, mert nem akartak sokat felmozogni. Jól kitolt velünk az Eagles mindkét körben elvitte a kiszemelt játékosainkat.

katonadani
Reply to  touchdown29
2017-04-30 09:27

Attól hogy az a legnagyobb hiánycikk nem kell erőltetni és látod, 2-3.körben is CB érkezett, ebben a mély classban ez simán jó taktika volt sztem :)

Sestertius
Sestertius
2017-04-28 14:08

Howardnak több értelme lett volna??.. épp csak 4 TE van a rosteren

Amikor lefeküdtem aludni nem mondhatnám, hogy túlzottan boldog voltam, ellenben így felkelve már kissé szebbnek látom a világot, igazság szerint Barnett és a WR-ek kiesésével nem volt olyan játékos a boardon, aki need és nem lett volna reach..
Az EDGE-ek szerintem kicsik vagy nem érnek 1. kör közepét.
O lineman-ek szintén nem

Akkor már miért ne jöjjön egy olyan CB aki nagy, fizikális, de e mellett kellően atletikus, ráadásul ismeri a FO a mentalitását, este C-/D re gondoltam, reggel (főleg miután megnéztem a sajtótájékoztatót) már B-re, egy stabil biztos pick a jövőnek (azért a gondolattól, hogy Carr védekezik az AFC N WR-eken nem aludtam volna mélyen..) szóval van fiatal, amgos plafonú játékos érkezik, jó, harcos mentalitással, tud tanulni 1-2 évet (CB-nél különösen fontos) a liga talán legjobb safety duója előtt meg nincs rajta a világ összes terhe sem.
1 remek és 3 potens CB valamint 2 elit S.. szerintem nekünk lesz a legjobb secondary-nk (illetve top3 az tuti)

De visszatérve a pickre:
a legjobb egy hátradrade lett volna, voltak is ajánlatok, de Ozzie úgy döntött, hogy Humphrey nagyobb értéket képvisel, mint amit kapnánk a pickért (és ahova hátra tudtunk volna menni, már valószínűleg nem elérhető)

touchdown29
touchdown29
2017-04-28 15:32

Valakinek ötlet, hogy kiért akart felmozogni a Ravens a 10-15. hely között? Lattimore, Barnett?

Sestertius
Sestertius
Reply to  touchdown29
2017-04-28 16:06

Szerintem Barnett vagy Reddick, a NO tisztán Lattimore-t akarta sztem, ők nem cseréltek volna. Így Barnett/Redick a logikus magyarázat, ugye a rusher (és az ILB) nagy need, de pont utánuk van nagy űr, mert a kör utolsó harmadába “való” rusherek vannak már csak (akik ki is mentek – McKinley-Taco-TJ Watt) majd a 2. ban v a 3. ban jön EDGE (Trey Hendrisckson vagy Joe Mathis jó lehet) ugye lefelé is próbáltunk menni, de nem volt jó ajánlat ráadásul csak kör végi ajánlat jött. Ezért se aggódom annyira, ha Humprey-t nem tartanák elég jónak akkor Ozzie nem szarozott volna egy letraddel, főleg, hogy történelmien kevés (7) pick áll csak rendelkezésre
Ha Robinson lecsúszik 2/16 ra akkor gondolom ő jön majd, de kíváncsi leszek nagyon

touchdown29
touchdown29
Reply to  Sestertius
2017-04-29 20:33

Akkor Barnett-et lehetett, azt gondolom őt akartuk volna. Nagyon idegesít, hogy most már draftok óta mindig elviszik a kiszemeltünket. Emlékszem anno a KC elvitte nem sokkal Peters, fel akartunk mozogni Ramsey-ért (valamiért az volt az érzésem, hogy ő volt a No.1 a board-unkon), akkor Zeke-t is vittük volna és gondolom Bosa-t is behúztuk volna, ha úgy van. 6.-ként húztunk, abból 2 QB és elvittek legalább 2 kiszemeltet. Todd Gurley, aki Ravens fan-ként nőtt fel ha jól tudom, őt is szerettük volna, a sérülése miatt le is csúszhatott volna, erre elvitték 10-nek. Idén Davis-t vitték el 5.ként, Barnett-et az orrunk előtt és a következő körökben is vittek el kiszemelteket, ezt Ozzie mondta.

Ami Humprey-t illeti, nem örültem a pick az elején, aztán kicsit változott a véleményem. Nagyon áradoznak róla a Ravens-nél és azt érzem, hogy valóban így is gondolják, nem pedig csak mondják, hogy “very good player” stb. Ozzie azt mondta, ohgy ha valami visszautasíthatatlan ajánlatok kapnak, akkor hátramentek volna, de egyébként magasan ő volt a BPA a listán.

Jones sérülését azért sajnálom, mert ő volt a titkos favoritom. Sérülése után bíztam benne, hogy behúzzuk később, de az eagles megint borsot tört az orrunk alá… Ha egészséges lett volna és elviszik az elsőben, akkor nekünk könnyen megmaradhatott volna Barnett… CB hiány volt az Eagles-nél és reméltem, hogy akkor elviszik Humprey-t, és akkor ő nem tud hozzánk jönni, (valamiért nem tartottam őt olyan jó CB-nek, habár nem értek hozzá).

Remélem a jövő évi drafton minden összejön nekünk és ez a sok szerencsétlenség megváltozik.

vampeare
vampeare
2017-04-28 18:17

én nem értem Chester 1/5-ös értékelőjét (“Amíg a WR állomány elég szegényes idén, a CB nem, és legközelebb csak a 3. körben van lehetőséged újra választani”) hiszen 1/18-ban, tehát hamarabb, mint bárki más húzhattak újra és húzhattak volna WR-t is, ahogy végül így fordítva CB-t húztak

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x