Connect with us

Draft

FK! Final Mock Draft ’17 – chester

Ma éjjel a Super Bowl és az alapszakasz nyitómeccse után a harmadik leginkább várt eseménye veszi kezdetét, az NFL Draft. Nem csak azért jó, mert végre egy kis NFL körülményeket láthatunk, hanem mert lehet mock draftokat írni. De mire jó egy mock, mikor csak jobbára vaktában lövöldözünk? Mert vitaindító, megismered az újoncokat, és nincs annál jobb dolog, mikor egy nagy átlagban nem várt picket telibe találsz. Tartok tőle, hogy az idei évben a 0-hoz fog közelíteni a találataim száma, elég kiszámíthatatlan az idei játékosbörze, de azért remélem a legjobbakat.

 

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

Ha kapásból az 1/1-et nem találod el, az sok jót nem ígér a mock draftodnak… Szerintem nem szorul magyarázatra, ezerszer esett már szó erről a forgatókönyvről. Az 1/1 a class legjobb játékosa lesz idén.

 

redskins TRADE! 1/2 Washington Redskins
 Jonathan Allen
 3-4 DE, Alabama

 

49ers adja: 1/2

Redskins adja: Kirk Cousins

 

Szenzációt akartok? Hát megkapjátok! 200 főt számláló draft boardja van Lynch-éknek? Belengetik, hogy nem félnek irányítót húzni, de a letrade-re is vevők? BOOM! Akkor itt van nektek a franchise-otok irányítója! Cousins nyilatkozatai alapján nekem az jön le, hogy ő bárhol játszik, ahol megfizetik. Nos, ha én franchise irányítóként tekintek valakire, akkor nem két taggel próbálom magamhoz láncolni. Az exkluzív tag miatt nem lehetett érte licitálni, csak csere árán, és hiába lehet jogos érv, hogy jövőre akár egy kompenzációs pickért is meg lehet szerezni, ha tálcán kínálnak neked egy ilyen QB-t, akkor ne mondj rá nemet! A Redskins viszont kivár, mert az általam kinézett irányítójuk még később is elérhető lesz, ezért a legnagyobb hiányposztra, a védőfal belsejébe hoznak erősítést – méghozzá a class legjobbját.

 

bears 1/3 Chicago Bears
 Solomon Thomas
 3-4 OLB, Stanford

 

Nehéz a Bearsen kiigazodni. Sok olyan poszt van, ahová húzhatnak, és jó értéket képviselnek a 3. választási jogon, de inkább egy “nem akkora” need mellett döntöttem. A secondaryt most aránylag feltöltötték új arcokkal, így ott legalább mennyiségileg megvannak. Ez mondjuk a pass rusher felhozatalukra is igaz, de ezzel a pickkel viszont jó időre megalapozták a front 7-jüket.

 

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 O.J. Howard
 TE, Alabama

 

A Jaguars az utóbbi években elég rendesen felturbózta a védelmét az FA piacról és a draftról is egyaránt, ezért inkább a támadó oldalra néztem játékost. Nagyon sokat vacilláltam azon, hogy Fournette vagy Howard, de Chris Ivory talán kap egy újabb esélyt, ha már a világ pénzét odaadták neki tavaly. Howard nagyszerűen fogja kiegészíteni a Jaguars támadójátékát, amire Julius Thomas képtelen volt.

 

browns 1/5 TRADE! Cleveland Browns
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

 

Titans adja: 1/5

Browns adja: 1/12 + 2/1

 

Moneyball ide vagy oda, ha ennyire bele vannak szerelmesedve Trubisky játékába, akkor fel kell érte menni, főleg a New York Jets előtt. A két GM már tavaly is nyélbe ütött egy cserét, ezt most viszonozhatják Jon Robinsonék. A Titans ezzel egy jobb második körös picket kap vissza, amit tavaly a Conklin üzletre feláldoztak, a Browns pedig megkapja a franchise irányítóját, és még így is marad egy rahedli draftpickük.

 

Jets 1/6 New York Jets
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

Kivitték előlük egy jövendőbeli franchise irányítót, de sebaj, “szerencsére” van még lyuk ahova lehet húzni. Ugyan van két jó futó a rosteren, Fournette azonban egy olyan játékos lehet, aki a gyenge irányítófelhozatal ellenére képes lehet fellendíteni a támadójátékot, hasonlóan mint Todd Gurley 2 évvel ezelőtt.

 

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Malik Hooker
 FS, Ohio State

 

Garrett mellett talán ez a második legtöbbször előforduló párosítás. Az Adams és Hooker közötti relációs jelről nagyon sok vitát lehet találni a neten, én speciel Hookert jobbnak, fontosabb játékosnak tartom. A Chargersnek talán amúgy is free safety kéne jobban, aki tudná pótolni az Eric Weddle által hagyott űrt.

 

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Derek Barnett
 4-3 DE, Tennessee

 

A Panthers az utóbbi időben két-három évvel előre tekint az első körös választottját illetően. Shaq Thompson és Vernon Butler kiválasztására sem igazán lehetett számítani, mégis meglépték a hamarosan eljövő őrségváltás miatt. Hasonló szerepet tölthet be Barnett is, aki három kiváló mentort kaphat maga mellé 2017-ben, hogy aztán fokozatosan lépdeljen felfelé a depth charton.

 

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 John Ross
 WR, Washington

 

Ha már a safetyknél megemlítettem a “Ki a jobb?” kérdéskört, az első körbe vált elkapóknál ugyanezt érzem. A Bengalsnál mostanában a védő-támadó-védő-támadó-védő filozófia uralkodik, ami miatt most egy támadó játékoson lenne a sor. A Bengalsra rá is férne egy kis offense erősítés, mivel jobb posztot nem találtam erre, maradt az elkapó, Daltonnak pedig egy nagyon jó mélységi és red zone célpontja lehet egyben.

 

Bills 1/10 Buffalo Bills
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Én úgy gondolom, hogy aki tavaly top 10-es volt a meccsenkénti szerzett pontok átlagában, az nem szorul rá, hogy ilyen magas picket kiadjon egy támadóra, még ha el is férne Watkins túloldalára egy potens elkapó. Stephon Gilmore és Nickell Robey-Coleman távozásával viszont az egy szem Darby maradt a fedélzeten, ami nem maradhat így, és máris a legjobbnak ítélt cornerback játékos nevével szaladhatnak a pódiumra.

 

saints 1/11 New Orleans Saints
 Marlon Humphrey
 CB, Alabama

 

A liga legrosszabb passz elleni védekezésével kezdeni kell valamit, főleg hogy a roster ezen része szinte csak UDFA játékosokkal van tele. Gareon Conley botránya nem jött jókor, pedig nagyszerű fit lett volna, de Humphrey sem rossz opció.

 

titans 1/12 Tennessee Titans
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

A Titans célja egyes insiderek szerint egy támadó és egy védőjátékos kiválasztása, és mivel a két legnagyobb need a WR és a CB, nem nehéz találgatni, hogy melyik posztokra választok. A CB class mély, így a hátrébb lévő picken is lehet jó játékost húzni, az elkapóknál ez már nem biztos, hogy fenn áll. A Browns csere kapóra jött, itt nem reach Williams, hamarosan pedig újra ők lehetnek az óránál.

 

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Jamal Adams
 SS, LSU

 

Ha Cardinals, akkor LSU defensive backek! A CB talán nagyobb need, na de Adams csúszása sem mehet a végtelenségig! Idén úgyis elvesztették a két kezdő safetyt, és csak egy Betheával sikerült orvosolni a problémát, ami azért kevés. Az a secondary viszont brutális lehet így!

 

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Tre'Davious White
 CB, LSU

 

Baromi jól nézne ki McCaffrey ebben a támadósorban, de nem lehet Jalen Mills a legjobb cornered. Az Eaglesnek nincs jobb opciója White-nál, de azzal a CB állománnyal kezdeni kell valamit.

 

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Kevin King
 CB, Washington

 

Meglepetés! Nem várt játékos landolhat Indianapolisban. A front 7-be gőzerővel készültek hozni új játékost, talán a linebacker poszt maradt ki az erősítésből. Úgy gondolom, hogy a támadófalat az első körben békén hagyják, ugyanakkor a Colts pocsék védelme a CB-soron is múlt tavaly, erre pedig a class egyik legatletikusabb cornere nyújthat megoldást. Nuk Hopkinsok meg Allen Robinsonok ellen jól jöhet egy ilyen védő a csapatodban.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

A Ravens drukkerek dörzsölhetik tenyerüket, mert sokak szerint Davis a legjobb elkapó a classban, aki most Joe Flacco segítségére siethet. Az FA market során keletkezett néhány hiányposzt a Ravens rosterén, de a 4 draftcetli a top 100-ban majd kijavítja ezeket, így nyugodtan mehet elkapó az első körben.

 

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Deshaun Watson
 QB, Clemson

 

Kirk Cousins elment, így kellett egy pótlás. Trubisky mellett talán Watson még az a játékos, akit első naptól a pályára lehet küldeni, és elég jó offense-be kerülne, ahol kiteljesedhet. Megvan benne az a győztes mentalitás és akarat, ami “You like that!” Cousinst jellemzi, és bár egyértelmű visszaesés a támadósorban, hosszú távon – főleg, hogy Cousinsszal nem nagyon haladtak a tárgyalások – talán jobban járnak.

 

titans 1/18 Tennessee Titans
 Quincy Wilson
 CB, Florida

 

Máris újra a Titansen a sor, és miután elkapót már sikerült szerezniük, jöhet az áhított cornerback. Akár az sem kizárt, hogy ezt szépen elküldik akár Shermanért, akár Butlerért a megfelelő helyre, de valószínűbbnek tartom, hogy egy “saját” játékost választanak inkább. Wilson megítélése fel-le liftezett az elmúlt 2-3 hónap során, sokak szerint már inkább reach lenne itt, most azonban ezt nem veszem figyelembe.

 

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 Christian McCaffrey
 RB, Stanford

 

Én nagyon nem támogatom az offensbe való húzást, mikor a két CB-d közül Grimes szerződése utolsó évébe lép, Hargreaves pedig még szemmel láthatóan nem vette fel az NFL tempóját. Viszont egy Hard Knocks csapat nem engedheti meg magának, hogy CB-t húzzon, mikor van pár olyan srác, akik sokkal nagyobb szenzációt és nézőt okozhatnak, nem mellesleg hiányposztra érkeznek. Njoku és McCaffrey közül kellett döntenem, végül Magic Man nyert, rá talán többen kíváncsiak.

 

Texans TRADE! 1/20 Houston Texans
 Patrick Mahomes
 QB, Texas Tech

 

Broncos adja: 1/20

Texans adja: 1/25 + 3/89

 

Az Osweiler-projekt befuccsolt, ez van, de talpra kell állni belőle. Hogy megszabaduljanak a fizetésétől, egy 2018-as második körös cetlit is beáldoztak érte, szóval talán felelőtlen lehet egy idei 3. köröset is elszórni mellé, mikor lenne hova erősíteni. Viszont ha egy franchise irányító a tét, akkor nem habozhatsz, főleg, hogy több csapat is kiszemelte magának Mahomest. Tom Savage szerződése jövőre lejár, ez pont elég lehet Mahomesnak arra, hogy a padon ülve tanuljon, és fejlessze magát, hogy a jövőben sikerre vezesse a csapatot.

 

lions 1/21 Detroit Lions
 Charles Harris
 4-3 DE, Mizzou

 

Igen, a Lions linebacker sora borzasztó, elismerem. Ugyanakkor szerintem nem az első körbe akarják ezt orvosolni, helyette az elég szegényes pass rushba fektetnek bele. Harris nem biztos, hogy első perctől fogva magas szinten tudna játszani, de egy Ansah-Hyder-Harris rotációval már egész szép dolgokat lehet kezdeni.

 

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 Forrest Lamp
 OG, Western Kentucky

 

Nagyon húzott az ujjam egy Njoku pickhez, de nem. Lamp a legjobb falember az idei classban, aki a profik között guard poszton lehet hatékony – mit ad isten, pont egy jó guard hiányzik ahhoz, hogy teljesnek tekintsünk a Dolphins támadófalát. Tavaly azon ment el főként a szezon, mert a két kezdő safety megsérült, de bármennyire is imádom akár Bakert, akár Pepperst, maradnék Lampnél.

 

giants 1/23 New York Giants
 Malik McDowell
 DT, Michigan State

 

A Giantstől már megszokhattuk, hogy különcködik a drafton, és sosem azt húzzák, amire a szurkolók nagy százaléka számít. Én most ezen elv alapján McDowellre tenném a voksomat, mert Jonathan Hankinst pótolni kell, a Giants játékosai pedig nem győzték hangsúlyozni, mennyire fontos lenne a védelem szinten tartása. Megadom nekik ezt az örömöt.

 

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Haason Reddick
 LB, Temple

 

Tavaly sokakat meglepett, amikor a Raiders Karl Josephet választotta, holott egyértelmű needre jött. Nos, most a belső linebacker a legnagyobb need, és mivel a Raidersnél nem divat a balhéba keveredő játékosok ledraftolása mostanság, a Foster után második legjobb LB, Haason Reddick lesz a választottjuk.

 

Broncos 1/25 Denver Broncos
 David Njoku
 TE, Miami

 

Borzalmas a Broncos támadófala, ez nem vitás. Viszont ha már méregdrágán elhozták a két csoportrivális legrosszabb tackle-jét, szerintem meg is eszik a maguk által csinált sz*rt. A védelem nagyon egyben van, ugyanakkor mennyiségben a támadósorba is megvannak. Njoku például a 8. TE lenne a Broncos rosterén, de azzal az offese-zel kezdeni kell valamit. Mondjuk belerakni egy playmaker TE-t, akit max a maradék 7 TE pótol, ha blokkolni kell.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Obi Melifonwu
 SS, UConn

 

Hiába árulták Richard Shermant, állítólag már szent a béke a felek között. Így elő lehet venni a legfrissebb SPARQ mutatókat az idei újoncokról, és azonnal rohanni a Melifonwu nevével ellátott cetlivel a pódium felé. Na meg persze azért, mert Kam Chancellor úgyis kiveri a hisztit az esedékes hosszabbítását illetően, így legalább lenne egy B terv is.

 

Chiefs 1/27 Kansas City Chiefs
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

Foster elég erőteljesen rázta a pofonfát a Scouting Combine óta, amivel a top 10-re taksált játékos végül itt landolt. Nem tetszik a Kizer pick, és talán egy hosszú távon potens linebacker nagyobb need a cornernél. Megvan Derrick Johnson utóda, aki remélhetőleg csak a teljesítményt, és nem a sérüléseket örökli meg tőle.

 

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

Nem egy szexi pick, de én látok benne logikát. Doug Free nincs, a Cowboys pedig a támadófala nélkül hatalmas károkat fog szenvedni, hiszen a védelmükből csak Rod Marinelli zsenije tartja szinten az egységet, ki tudja meddig. A Cowboysnak kell egy RT, Ramczyk az egyik legjobb futásblokkoló falember a classban, számomra nincs kérdés.

 

Packers 1/29 Green Bay Packers
 Takkarist McKinley
 3-4 OLB, UCLA

 

Ez nem titkoltam egy homer pick az esetemben, sajnos nem látok sok esélyt arra, hogy idáig csússzon az éjjel. A Packers szereti az UCLA védőket, edge rusher pedig kell a csapatba két távozó után, McKinley pedig akár BPA-nak is tekinthető, véleményem szerint a bent lévők közül benne lehet a legkisebb kockázat. Én az első körös CB pickben nem hiszek, safety lenne a másik tippem, hiszen Morgan Burnett szerződése jövőre lejár, és a Packers esetében nem lenne meglepő, ha elengednék a kiváló játékost, feltéve, ha van megfelelő pótlása.

 

Steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 Jabrill Peppers
 SS/LB, Michigan

 

Peppers is a lehető legjobbkor bukott le a pozitív vizeletmintával, de talán nem befolyásolja drasztikusan az értékét. Nem nagyon tetszenek az elérhető edge rusherek, így egy Polamalu Lightot hoznak. Ha valahol sztár lehet a stílusával Peppers, az a Steelers.

 

Falcons 1/31 Atlanta Falcons
 Jarrad Davis
 LB, Florida

 

Ez sem az a feltétlen szexi pick, de ahogy a Steelersnél, úgy ide sem tudok itt elképzelni egy pass rushert. A guard a legnagyobb need, de arra talán nem érdemes első kört pazarolni, ha kiment Lamp. A tavalyi két újonc LB közül Deion Jones telibe talált, De’Vondre Campbell már kevésbé, más viszont nagyon nincs a rosteren. Most lesz!

 

saints" 1/32 New England Patriots
 Taco Charlton
 4-3 DE, Michigan

 

Minden picket a védelembe kell tolni a Saintsnél, akár egy újabb első körös CB-t sem tartanék rossz húzásnak. Most viszont inkább a pass rusht erősítik Charltonnal, aki elég nyers még érzésem szerint ahhoz, hogy első naptól kezdve komoly veszélyt jelentsen a támadófalra, de idővel ez változhat.

 

A többi final mock draftunk ezeken a linkeken érhető el:

FK! Final Mock ’17 – balentin

FK! Final Mock ’17 – katonadani

FK! Final Mock ’17 – renningan

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rpi
Rpi
2017-04-27 12:52

Első körben LB? Bazz. :D

makosteszta
makosteszta
2017-04-27 12:54

Ez tetszik a legjobban sok szempontból, de főleg a Cousins trade miatt :)

Zotya
Zotya
2017-04-27 15:51

Nem gondolom, hogy a Jets 6. pick-kel running back-et választana… szerintem legalábbis hülyeség lenne. Oké, hogy Fournette az RB-class legjobbja, és a csapat taktikája is minden húzásnál a legjobb elérhető játékos választása lesz, de tucatnyi lyuk van a rosteren, és kb. a futó az egyetlen poszt, ahol megvannak…

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x