Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 5.0

Már csak kereken 3 hét van a 2017-es NFL Draftig, amire rengeteg prospect-ismertetővel, az első ingyenes online magazinunkkal és élő podcasttel is készülünk. A mock draftok sem maradnak ki természetesen, most épp egy két körössel jelentkezünk.

 

 

A félreértések elkerülése végett ebben a mockban nem olyan húzások szerepelnek, amiket én meglépnék, hanem hogy szerintem a csapatok mit fognak csinálni.

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

Továbbra sem kérdés, hogy Myles Garrett a legjobb játékos az idei classban. A Browns pedig őt fogja kihúzni, hacsak nem kapnak valami vissautasíthatatlan ajánlatot.

 

49ers 1/2 San Francisco 49ers
 Solomon Thomas
 EDGE, Stanford

 

John Lynch tesztelte a 49erst, hogy mennyire tudnak titkot tartani, mielőtt őt kinevezték, így könnyen lehet, hogy meglep majd minket például egy irányítóval, de addig is Solomon Thomas tűnik a befutónak, aki elsősorban egy remek futás elleni edge rusher. A 9ersnél Fostert és Fournette-et szeretik leginkább, számukra egy hátratrade lenne a legjobb megoldás, de ehhez persze partnert kell találni.

 

bears 1/3 Chicago Bears
 Jamal Adams
 S, LSU

 

A Bearsnél sem gondolom, hogy irányítót fognak itt húzni, sokkal jobban megéri egy blue chip játékost kiválasztani és javítani a secondaryn. Adams nálam a második legjobb játékos a classban, egy igazi all-round safety, a probléma csak az, hogy a safety nem annyira impact pozíció, hogy ilyen magas picket áldozzanak rá.

 

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

Én nem vagyok oda Fournette-ért annyira, mint sok elemző, de egyébként a Jaguars meglepően sokszor van a mainstream média álláspontján. Emellett próbálják megmenteni saját karrierjüket a csapat vezetői és nem akarják beismerni Bortles befuccsolását, így neki szeretnének segítséget hozni a draftról, a futószörny pedig levehet egy kis terhet a QB-ról.

 

titans 1/5 Tennessee Titans
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Ha Lattimore bent lesz még, akkor elég jó esély van rá, hogy őt húzza a Titans, hiszen elég nagy lyuk tátong a CB poszton a csapatnál, az Ohio State kiválósága pedig simán elmegy BPA-nak is.

 

Jets 1/6 New York Jets
 OJ Howard
 TE, Alabama

 

Az első igazán meglepő húzás ez talán, a Jets viszont szokott érdekességeket csinálni. Howard egy nagyon biztos pick és szerintem az egyik legjobb játékos idén, nem nagyon találunk negatívumot a játékában. A top10 szerintem egyáltalán nem magas a számára.

 

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

Match made in heaven, rohanhat a pulpitusra a Chargers, hiszen pont egy ilyen játékos kell nekik a védelmük hátsó részébe, aki elképesztő range-dzsel rendelkezik, minden labdára odaér, coverage-ben tényleg elit tehetség.

 

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Derek Barnett
 EDGE, Tennessee

 

A Panthersről azt pusmogják, hogy fel szeretnének trade-elni Solomon Thomasért vagy Leonard Fournette-ért, így ha operáltam volna cserékkel, a 49ersszel össze is boronáltam volna őket, hiszen az SF-nek jól jönnek a plusz pickek és nincs is kihagyhatatlan 1/2-es választás azért. Így viszont a Panthersnek marad a következő pass rusher, a rendkívül produktív, de atletikai hiányosságai miatt kérdőjeles NFL-jövővel rendelkező Barnett.

 

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

Ugyan leigazolták Mintert, de nem gondolom őt egy túl jó megoldásnak. Foster top tehetség, szerintem nem fog sokat csúszni a Combine-os “balhéja” után, nem gondolom ezt egy nagy red flagnek. Nagy erősítés egy gyenge pontra a csapatban, a legjobb elérhető játékosok egyike.

 

Bills 1/10 Buffalo Bills
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

A Bills támadósorába kell még fegyver, Watkins egyedül nem megoldás a passzjátékra. Williams pedig egy fizikális, nagy elkapási sugarú célpontot jelent majd Taylornak.

 

saints 1/11 New Orleans Saints
 Taco Charlton
 EDGE, Michigan

 

A Saints elég jó helyzetben van, 3 pickjük is van a top45ben, így rendesen megerősíthetik a védelmüket. Kezdik ezt egy kiváló pass rusherrel.

 

browns 1/12 Cleveland Browns
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

 

A Brownsnak ez így tökéletes, ők viszik ki az első irányítót, Hue Jacksonék pedig állítólak Trubiskyt szeretik a legjobban. Az “adjunk Kesslernek még egy esélyt” dolgot elég közepes megoldásnak tartom, minimum vetélytársnak kell hozni mellé valakit.

 

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Erősíthetik a védelmüket vagy Palmer utódját is kihúzhatják, de most inkább Fitzgerald örökösére esik a választás. Davis egy kiváló route runner, aki egyből hasznos tagja lehet az offense-nek.

 

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Gareon Conley
 CB, Ohio State

 

Conley kicsit megbújt csapattársa, Lattimore mögött, de egyértelmű első körös prospect, egy jó fizikális corner, az Eaglesnél pedig szeretik az ilyeneket.

 

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Forrest Lamp
 OT/OG, Western Kentucky

 

A Coltsnál továbbra is prioritásnak kell lennie a támadófal összetákolásának, erre a legjobb opciójuk pedig Lamp, aki nagyon jó tackle volt egyetemen, de rövid karjai miatt sokan csak guardként tekintenek rá. Szerintem egy esélyt megérdemel a szélen is, de majd a Coltsnál eldöntik.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Charles Harris
 EDGE, Missouri

 

Suggs öregszik, Dumervil már nem a csapat tagja (és ha vissza is igazolnák, akkor is kéne pass rusher), Harris pedig jól illik 3-4 OLB szerepkörbe (is).

 

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Jonathan Allen
 DT, Alabama

 

Eddig csúszik a januárban még akár 1/1 esélyes védőfalember, akinek hátsérülése aggasztja a csapatokat rövid- és hosszútávon is. Ha nem lesz ezzel problémája, akkor ő lehet az idei draft legnagyobb stealje.

 

titans 1/18 Tennessee Titans
 John Ross
 WR, Washington

 

A Titans reménykedhet, hogy nem kell felcserélniük Rossért (vagy Davis vagy Williams, ha csúszna), hiszen fontos lenne célpontot hozni Mariotának, erre a két első körös pick egyike tökéletes is lehet. A valaha volt leggyorsabb futballjátékos pedig megnyithatja a pályát a harmadéves irányító számára.

 

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 Christian McCaffrey
 RB, Stanford

 

Egyre jobban szeretjük McCaffrey-t, engem személy szerint már kifejezetten meglepne, ha nem lenne első körös játékos. Egyébként csak elkapóként is második napos tehetség lehetne, de emellé futóként is kiváló. Egyedüli probléma a kis termete.

 

Broncos 1/20 Denver Broncos
 Garrett Bolles
 OT, Utah

 

Rendkívül atletikus tackle Bolles, a Broncosnak pedig fontos a támadófalat erősíteni, ez nyilván nem kérdés.

 

lions 1/21 Detroit Lions
 Haason Reddick
 LB, Temple

 

Nem lepne meg, ha Reddick hamarabb kimenne, de a Lions legkésőbb lecsap rá. Egyetemen főleg pass rusher volt, a felnőttek közt inkább off-ball LB lesz, ebből kifolyólag blitzeknél halálos fegyver, de a játék többi elemében is bőven használható játékos.

 

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 David Njoku
 TE, Miami

 

Ugyan trade-eltek Julius Thomasért, szerintem nem látják benne a hosszú távú megoldást, Njoku pedig remek értéket képvisel már itt, még ha nem is a legnagyobb hiányposztra érkezne.

 

giants 1/23 New York Giants
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

Támadófal, támadófal, támadófal, továbbra sincs jobb ötletem a Giants számára.

 

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Zach Cunningham
 LB, Vanderbilt

 

Egy kiváló playmaker kell a Raiders védelmének középső vonalába, a Vanderbilt linebackere pedig tökéletesen láthatja el ezt a szerepet. Rengeteg negatív yardos szerelése volt az egyetemen és emellett elég atletikus ahhoz, hogy emberezésben is felvegye a versenyt futókkal és tight endekkel.

 

Texans 1/25 Houston Texans
 Pat Mahomes
 QB, Texas Tech

 

Romóról már letehetnek, Mahomes pedig nagy potenciállal rendelkezik, hatalmas karja van, 80 yardot simán hajít a labdával. Igazi gunslinger, aki nagyon bízik magában, nekem kifejezetten tetszik a srác.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Kevin King
 CB, Washington

 

Reachnek tűnhet, de King nagyon illene a Hawksba. Rendkívül fizikális játékos, elképesztően jó méretekkel. Ráadásul nem engedett TD-t 2016-ban és az utóbbi 28 meccsen is csupán egyet. A második kör végén nem lesz már elérhető, szerintem a Hawksnak egy hátratrade lenne az ideális.

 

Chiefs 1/27 Kansas City Chiefs
 DeShaun Watson
 QB, Clemson

 

Andy Reid nagyon jó munkát végez mobilis irányítókkal, szerintem ez lenne a legjobb hely Watsonnak, még ha elég alacsonyan is van az első kör vége felé. A Chiefsnek is kell egy plusz lendület, Alex Smith pont annyira elég, hogy minden évben bejussanak a PO-ba, de sose jussanak ott messze. Watson pedig a rájátszásban brillírozna mentalitásának köszönhetően.

 

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Jabrill Peppers
 S/LB, Michigan

 

A Cowboysnak elsősorban egy playmaker kell a védelmébe, Peppers pedig lehet egy svájci bicska, akit helyzettől függően más és más poszton játszatják, ezáltal még nagyobb pluszt adhatna a védelemnek.

 

Packers 1/29 Green Bay Packers
 Quincy Wilson
 CB, Florida

 

A Packershöz továbbra is a cornerback a legkézenfekvőbb pick, most épp Wilson a legjobb a boardon.

 

Steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 Takkarist McKinley
 EDGE, UCLA

 

Ilyen pick is volt már korábbi mockokban – ha jól emlékszem -, nem is véletlenül. Harrison már nem bírja sokáig, a túloldalt pedig csak néha-néha láthatunk felvillanásokat Dupree-től, így továbbra is kell erősítés a pass rushra, még ha az utóbbi 5 évben kétszer is ide húztak az első körben.

 

Falcons 1/31 Atlanta Falcons
 Taylor Moton
 OG, Western Michigan

 

Első gondolat a védőfal lenne természetesen, de nem éreztem senkit sem túl jó értéken, habár azt tavaly is láthattuk, hogy az én boardom és a Falconsné nem mindig egyezik meg. Chester visszavonult és egyébként sem volt túl jó játékos, egy jó kis guarddal pedig teljesen összeállna a támadófal.

 

saints 1/32 New Orleans Saints
 Tre'Davious White
 CB, LSU

 

Ahogy írtam, a Saints remek helyzetben van, a három magas cetlijével akár három helyen is erősíthetik a védelmüket. A pass rush után most egy cornerback a soros.

 

2/1 Cleveland Browns: Obi Melifonwu, S, Connecticut

2/2 San Francisco 49ers: DeShone Kizer, QB, Notre Dame

2/3 Jacksonville Jaguars: Evan Engram, TE, Ole Miss

2/4 Chicago Bears: Marlon Humphrey, CB, Alabama

2/5 Los Angeles Rams: Cordrea Tankersley, CB, Clemson

2/6 Los Angeles Chargers: Zay Jones, WR, East Carolina

2/7 New York Jets: Dalvin Cook, RB, FSU

2/8 Carolina Panthers: Cam Robinson, OT, Alabama

2/9 Cincinnati Bengals: Dan Feeney, OG, Wisconsin

2/10 New Orleans Saints: Jarrad Davis, LB, Florida

2/11 Philadelphia Eagles: Joe Mixon, RB, Oklahoma

2/12 Buffalo Bills: TJ Watt, OLB, Wisconsin

2/13 Arizona Cardinals: Budda Baker, S, Washington

2/14 Indianapolis Colts: Jordan Willis, EDGE, Kansas State

2/15 Baltimore Ravens: Sidney Jones, CB, Washington

2/16 Minnesota Vikings: Malik McDowell, DT, Michigan State

2/17 Washington Redskins: Fabian Moreau, CB, UCLA

2/18 Tampa Bay Buccaneers: Chris Wormley, DT, Michigan

2/19 Denver Broncos: Caleb Brantley, DT, Florida

2/20 Cleveland Browns: Chidobe Awuzie, CB, Colorado

2/21 Detroit Lions: Tyus Bowser, EDGE, Houston

2/22 Miami Dolphins: Raekwon McMillan, LB, Ohio State

2/23 New York Giants: Montravious Adams, DT, Auburn

2/24 Oakland Raiders: Adoree Jackson, CB, USC

2/25 Houston Texans: Gerald Everett, TE, South Alabama

2/26 Seattle Seahawks: Dion Dawkins, OG, Temple

2/27 Kanas City Chiefs: Tim Williams, OLB, Alabama

2/28 Dallas Cowboys: Jalen Tabor, CB, Florida

2/29 Green Bay Packers: Alvin Kamara, RB, Tennessee

2/30 Pittsburgh Steelers: Tanoh Kpassagnon, DT, Villanova

2/31 Atlanta Falcons: Tarell Basham, EDGE, Ohio

2/32 Carolina Panthers: Desmond King, CB/S, Iowa

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!