Connect with us

Hír

Inkább lesz a Saints játékosa Butler, mint nem

Az MMQB-s Albert Breer szerint nagyobb az esélye annak, hogy a korlátozott szabadügynök (RFA) Malcolm Butler a Saintsben kezdi meg a 2017-es szezont, nem pedig jelenlegi csapatában, a Patriotsban.

 

 

Malcolm Butler jelenleg RFA, a Patriots pedig ezt kihasználva tett rá egy első körös tendert. Ez azt jelenti, hogy pofátlanul olcsón (3 millió körüli fizetéssel) még egy évig magukhoz láncolták a játékost. Ezt Butler nagyon fájlalja, főleg hogy Stephon Gilmore egy 13,5 milliós szerződést kapott a csapattól. Így hát nem volt rest csapatot keresni magának, a Saints pedig nagyon aktívan érdeklődni látszott.

 

Butler első körös tendere azt jelenti, hogy ha a Saints ajánlatot tenne neki és ő elfogadná, a Patriots pedig nem tartaná az ajánlatot, akkor Butler a Saintshez igazolna. Kárpótlásként viszont a Pats megkapná a Saints 1/11-es pickjét. Ennyit Butler nem ér, főleg most, hogy ilyen erős és mély a CB class. Így hát a csere az egyetlen járható út.

 

Persze ahhoz, hogy a Saints cseréljen Butlerért, a cornernek előbb alá kellene írnia a tendert. Ez viszont azzal járna, hogy a Patriots nem csak a New Orleansnak, hanem bárki másnak odaadhatná, tehát Butler kvázi arra vár, hogy a két csapat megegyezzen egymással. Az értéke egyébként reálisan egy harmadik kör, hisz ennyit kapna a Patriots kompenzációként 2019-ben, ha jövőre Butler aláír valaki máshoz. Itt már csak az a kérdés, hogy egy idei harmadik kör (3/12) értékesebb-e egy 2019-es 3/32+ picknek (nyilván). Ilyen feltételek mellett Bill Belichick akár bele is mehet a cserébe, bár az is tény, hogy a Gilmore-Butler páros az egyik legjobb lenne az NFL-ben, ami szakmailag nem mindegy.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!