Connect with us

Szabadügynök

Ismétlésre fel – FA-értékelő

 

Egy Superbowlt megjárt csapaton ritkán kell nagy változtatásokat végrehajtani (bár a Patriots épp megteszi), így a Falconstól se vártuk, hogy felrobbantja a piacot. Sok pénz sem volt a sapka alatt, 20 millió dollár körüli összeggel számolhattak. Szerencséjükre sok fontos szabadügynök se akadt, így pedig igazából a kötelezőt hozták a piacon, egy-két kisebb meglepetéssel.

 

 

Kezdjük is mindjárt azzal a lépéssel, ami elsőre meglepő lehet. Hagyták elmenni ugyanis a liga egyik, ha nem a legjobb fullbackjét. Ez kicsit érhetetlen lépés lehet, de ha meglátjuk, hogy Patrick DiMarco mekkora szerződést kapott, akkor már érthetővé válik, hogy nem akartak belezavarodni felesleges licitálgatásba. Ezzel nyilván gyengült a keret, mert DiMarco egy fontos láncszeme volt az offense-nek. Rajta kívül máshol talált otthonra a linebacker Paul Worrilow és Aldrick Robinson (WR) is. Egyikük sem volt alapember, így nem gondolom, hogy hatalmas veszteség érte volna a csapatot. Tyson Jacksont (DT) pedig maga a csapat engedte el. Nagy kár tehát nem érte a csapatot, kalandozzunk is át az érkezők/maradók táborába.

 

A kisebb nevek közül a csapat megtartotta Kemal Ishmaelt, LaRoy Reynoldst és Blidi Wreh-Wilsont. Mindhárman elég diszkont áron maradtak, a rotációban pedig hasznosak lehetnek. Náluk zsírosabb szerződést kapott Levine Toilolo, aki 3 évre 12 millió dollárt tehet zsebre. Átlagosnak tartom a szerződést, ráadásul Tamme távozásával, Hooper mellett fontos célpont lehet a két tight endes felállásokhoz.  Érkezett még a Lions csapatából az elkapó Andre Roberts, aki pont a távozó Robinson pótlása lehet. A Jones, Sanu, Gabriel trió mögött valószínűleg epizód és special team szereplő lehet, de ki tudja, nem-e nyúlnak hozzá a meglepetés erejével. Fizetése semmiképp nem repeszti szét a sapkát. Végül pedig a napokban szerezte meg a csapat a piac nyitása előtt még az egyik legnagyobb névnek gondolt DT Dontari Poe-t, akiről azóta kiderült, hogy hátsérülése miatt tartanak tőle a csapatok.

 

 

Véleményem szerint, még ha ki is hullik a harmadik héten Poe, akkor is megérte a kockázatot, ugyanis ha beválik, akkor hatalmas fogás a csapat részéről. Az egy éves szerződés védi a csapatot, hogy hosszú távon ne maradjon rajtuk, ha Poe valóban nem bír egy egész szezonos terhelést se. Az a 8 millió pedig reális ár egy Poe szintű játékosért, ha beleszámoljuk a kockázati faktort, akkor is.

 

Értékes lehet még a Dallastól megszerzett Jack Crawford (DE) is, aki a rotációba befér, valamint a jövőre nézve okos döntés volt Matt Schaub (QB) és Courtney Upshaw (OLB/DE) szerződéshosszabbítása is. Amire még várnak a Falcons fanok, az Dwight Freeney (DE) esetleges újraigazolása, aki ha valami veterán minimum szintű szerződésért aláír, még egy playoff részvételt megélhet. Ami érdekes lehet, hogy a támadófalba senki nem érkezett. Igaz a kezdő majdnem kész, ezért nem feltétlenül ide kellett ember, de mélyítés szempontjából érkezhetett volna valaki.

 

Összességében egy az átlagosnál picit jobb piacot hozott a Falcons, aminek a sikeressége, Poe teljesítményén múlik. Ha Poe tud még úgy játszani sérülés nélkül, ahogy az elmúlt szezonokban tette, akkor nagy erősítés, ha nem akkor egy besült kockázat volt. B+, ami egyedül Patrick DiMarco távozása miatt nem csúszik át A-ba. A drafton így guard, linebacker, de defensive lineman is érkezhet.

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!