Connect with us

Hír

Kaphat-e büntetést Eli Manning a kamu relikviákért?

Már 2014-óta folyik egy per Eli Manning, a Giants több alkalmazottja (a felszerelésekért felelős Joe Skiba, a CEO John Mara és mások), illetve a Steiner Sports nevű relikviákat forgalmazó cég között. A vád az, hogy Manning több olyan ereklyét szignózott és/vagy juttatott el a cégnek, amiről azt állította, hogy meccseket viselte (Super Bowlokon, újonc évében), pedig nem is. Az ügy azért kapott megint nagy nyilvánosságot, mert találtak pár 2010-es emailt, amikben:

 

  • Alan Zucker, Manning marketingese “2, meccsen használt sisak(ot) és 2, meccsen használt mez(t)” kér az irányítótól.
  • Joe Skiba ezután ír Manningnek, hogy “Mond, mi kellene, megpróbálok találni valamit neked”.
  • Amire Manning válasza: “2 sisak, ami úgy néz ki, mintha meccsen használták volna. Ennyi. Eli”
  • Ezután 17 perccel Maning írt Zuckernek, hogy “Holnapra megszerzi”.

 

 

Már csak az a kérdés, hogy tényleg történt relikvia-hamisítás, vagy csak esetleg valami kísérlet volt rá (már ha történt egyáltalán valami, egyelőre nem kell következtetéseket levonni, a Giants ügyvédei szerint például az említett mondatokat kiemelték a kontextusból). Elvileg ezeket az emaileket most már nem lehet felhasználni Manning ellen, ugyanis az ilyen ügyek öt év után elévülnek. Ugyanakkor, az üzenetek már felhasználhatóak lennének akkor, ha kiderülne, hogy Manning a levélváltás utáni öt évben bizonyítottan részt vett volna valamilyen csalásban.

 

Ettől függetlenül az NFL akár meg is büntethetné Manninget már csak a csalás vádja miatt, bár egyelőre nem kívánták kommentálni a dolgokat és jó eséllyel,  ha az ügy csak a vádaskodás szintjén marad, akkor nem is tesznek semmit. Viszont, ha esetleg történik direkt vádemelés, akkor a PFT szerint tulajdonképpen lehetetlen, hogy a saját szabályzata alapján ne büntesse a liga a Giantst.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!