Connect with us

Magyar foci

Már csak a címvédő veretlen

Szikrázó napsütés és csípős szél várta a nézőket Dunaújvárosban az akkor két 100%-os Dunaújváros Gorillaz és Miskolc Steelers összecsapására. Már ezután a mondat után sejthető, hogy nagy volt a tét: aki nyer, továbbra is veretlen marad, és látva a körbeveréseket, óriási lépést tehet a rájátszásba. A csapatok is tisztában voltak ezzel, élvezetes meccset láthattak a nézők, remek párharcokkal és egyéni megoldásokkal.

 

 

Mielőtt kitérnénk a meccs eseményeire, meg kell említeni a szurkolókat, akik kilátogattak a meccsre – mert nem csak hazaiak voltak! Az hagyján, hogy én levonatoztam a XVII. kerületből, de előttem négy Steelers drukker srác ült, akik valószínűleg Borsod megyéből jöttek támogatni csapatukat, egészen elképesztő! A helyszínről értelemszerűen nem tudtam az online stream hangminőségéről, de aligha lehetett bármit is hallani a szpíker hangjából amikor a Gorillaz védelme a pályán volt, mert a zajcsinálás összes módja fellelhető volt a lelátón. Kézi fúróval működtetett kereplő, négyféle különböző duda egy áramkörre csatlakoztatva, sok-sok megafon és különböző zajkeltő eszközök. A hangulatra nem lehetett panasz, és szerencsére a pályán is láthattunk emlékezetes megmozdulásokat.

 

Troy Rice & Anthony Jerome Benson vs Richard Chungong & Victor Allen Williams

 

Már a beharangozónkban is írtuk és az Első és 10 magazinban is mondtuk, hogy a forduló talán legjobban várt párosítása a négy amerikai játékos egymás elleni csörtéje lesz, jelentjük, nem tévedtünk. Rice-ra “Chimmy”, Bensonra Williams figyelt, és élmény volt nézni, ahogy egymást gyűrték. Noha a két Gorillaz corner emberfeletti munkát végzett (Chimmy egy INT-t is szerzett), ha a számokat nézzük, akkor ezt a csatát a Steelers elkapói nyerték. Mindketten szereztek 1-1 TD-t, bár hozzátesszük, hogy Chimmy egy playen nem tudott pályán lenni egy Rice-szal való kemény ütközés után, a Steelers irányítója, Vasyl Jordan pedig nem is volt rest felé dobni a labdát – az eredmény egy 24 yardos elkapás lett.

 

Vasyl Jordan szenzációs!

 

Mindegyik HFL csapatot láttam már idén játszani, de eddig a legmeggyőzőbb egyértelműen a címvédő Steelers irányítója volt. Jordan remekül lát a pályán, és jó döntéseket képes hozni. Ha kell, akkor maga iramodik meg a labdával, a tegnapi meccsen 100 futott yard fölé ment, és egy TD-t is szerzett így. Természetesen a meccs MVP-je is ő, annak ellenére, hogy dobott egy interceptiont és nem sokon múlt, hogy összehozzon még egyet.

 

 

Hozzá kell tenni, hogy olyan bika az a miskolci offense, hogy párját ritkítja a HFL-ben. A támadófal remekül dolgozik előtte, a futói rendre le tudják venni a válláról a terhet, és ilyen elkapófelhozatal azért megkönnyíti egy irányító dolgát. Noha az elkapókról esik a legtöbb szó, hiba lenne kihagyni a miskolciak futóit, Lesiv Pavlot és Roman Boguslaskyit, akik futásokkal és elkapásokkal is segítették a támadósor előrehaladását, illetve a linebacker, vezetőedző és tegnap safetyt is játszó Eaton Demetrius Lamar is a backfielden volt 1-2 snap erejéig, TD-t is szerzett.

 

A Gorillaz offense-nek csak fellángolásai voltak

 

Ami a Budapest Wolves ellen összejött az első fordulóban, az most nem, a hazai támadósornak csak fellángolásai voltak a találkozó során, ami természetesen a miskolci védelmet is dicséri. Mészáros Marci és Hegedűs Dániel ezúttal is kivette a részét a támadásokból, ám most nem őket emelem ki, mint húzóember, hanem a fullback Varga Bencét. Bencének több first downt érő futása volt a találkozó során, a támadók közül az ő játéka tetszett a legjobban. A szél nem a passzjátéknak kedvezett, így nem lepődünk meg Bachrathy Kornél kevés passzolt yardján, pár labdája nem volt pontos az elkapói felé.

 

 

Zilai János az én emberem!

 

Hogy meccsben legyenek, a hazai védelemnek kellett előre lépnie, és nem vallottak szégyent. A két cornerről már volt szó, de még talán náluk is jobb munkát végzett, az Madarász Attila és Zilai János volt. Mindkét játékos sokszor észrevétette magát egy nagy szereléssel vagy Madarász esetében egy sackkel, de az igazi MVP a mindössze 19. születésnapjára készülő Zilai János volt. Elképesztő volt, hogy a pálya minden szegletén feltűnt, ha kellett, bevitte a döntő szerelést, ha kellett, akkor Troy Rice-t fogta coverage-ben, és Chimmy interceptionje is neki volt köszönhető. Az ő személyében egy hosszú távon biztos pontot tudhat magának a Gorillaz és a magyar válogatott egyaránt.

 

A harmadik fordulóban…

 

Két hét múlva rendezik a HFL 3. fordulóját. Győzelmével a Steelers továbbra is 100%-os, immáron egyedüliként az első osztályban, ennek tudatában utazhat a(z úgy tűnik magára találó) Budapest Wolveshoz, míg a Gorillaznak Győrben kell helyt állnia a győzelemre szomjazó Sharks ellen.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!