Connect with us

Draft

Olvasói mock draft ’17

 

Már több éves hagyomány itt az FK!-n, hogy a Draft előtt egy bő hónappal elkezdődik a Ti mock draftotok, ahol minden nap szavazhattok egy csapat pickjéről, kezdve az 1/1-es Cleveland Brownsszal és megyünk szépen sorban egészen az 1/32-es New Orleans Saintsig.

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

Természetesen nem volt kérdés, a több, mint 700 szavazat 85%-át elhódította Garrett. Ő a legjobb játékos, a Brownsnak sem szabad sokat gondolkodnia, hacsak nem kapnak valami lenyűgöző ajánlatot az első pickért. Sokan javasoltátok egyéb választásnak a trade-et, például a Patriotsszal, de volt aki egyenesen engem írt be javaslatként.

 

49ers 1/2 San Francisco 49ers
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

 

Megvan az FK! Olvasói Mock Draftok történetének első döntetlenje! Jamal Adams és Trubisky ugyanannyi szavazatot kapott (23,68%), így elég nehéz helyzetbe hoztatok. Azonban mivel a harmadik helyen is irányító volt (Watson, 19,08%), így Trubisky került ki nyertesen a versenyből. A 49ers így egy irányítóval erősít és egyébként talán Trubisky lehet az, aki  legjobb képességekkel rendelkezik az idei classból és aki legjobban illhet Shanahan kezei alá.

 

bears 1/3 Chicago Bears
 DeShaun Watson
 QB, Clemson

 

Nem bíztok se Mike Glennonban, sem Mark Sanchezben, teljesen érthetetlen… Hosszú távon egyikük sem megoldás, ilyen magas picken viszont franchise irányítót lehet választani, amit szerintetek a Maciknak meg kell lépnie. Watson győztes mentalitása a legnagyobb hiánycikk a Bearsnél, amivel a kisebb képességbeli hiányosságait kompenzálhatja a pályán. Ráadásul nem kell azonnal kezdenie, Glennon szerződése viszont minimális veszteséggel felbontható 2018-ban, minden körülmény egy QB picket vetíthet elő.

 

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

A szavazatok közel 34%-át bezsebelve lett a futószörny a Jaguars választottja, megelőzve Jamal Adamst. Én személy szerint nem vagyok annyira oda Fournette-ért, ugyanis csak egy 2-down futónak tartom, habár kétségtelen, hogy abban kiváló.

 

titans 1/5 Tennessee Titans
 Jamal Adams
 S, LSU

 

Újabb LSU játékos került kiválasztásra a top5-ben, ezúttal a védelemből. Hiába igazolta le a Titans SS-nek Jonathan Cyprient, egy Jamal Adams szintű tehetséget nem hagynátok tovább csúszni. Az álmoskönyv szerint sose baj, ha több jó safety áll a rendelkezésedre, Dick LeBeau biztos tudna vele mit kezdeni. És ne felejtsük, még egy első körös pickjük maradt további erősítésre. Adams a szavazataitok több mint 1/3-át zsebelte be.

 

jets 1/6 New York Jets
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Revist pótolnátok egy szintén fizikális, jól emberező cornerrel, aki a szavazataitok több, mint 38%-át besöpörte. Egyáltalán nem tudok vitatkozni vele.

 

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

Tökéletes választás a Chargers számára, Hooker talán a legjobb elérhető játékos is és needre is jön. Elképesztő “range”-dzsel rendelkezik, már-már Ed Reedhez hasonlítható ez a tulajdonsága. Szerelni mondjuk meg kell tanulnia.

 

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Solomon Thomas
 EDGE, Stanford

 

BPA választás, ami ráadásul needre jön, alighanem maximálisan elégedettek lennének a Panthers drukkerek ezzel a húzással. A képzeletbeli dobogóra Cook és Williams fért fel, Thomas majdnem annyi szavazatot kapott, mint ők ketten együtt.

 

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

Foster a red flagjei nélkül bőven top10-es tehetség, ha nem több, Burfict után pedig már hozzászokhattak a Bengalsnál egy jó képességű, ugyanakkor nehéz eset linebackerhez. Ryan Ramczyk lett nálatok a második, ami látva a távozók listáját nem meglepő, Cook pedig a 3.

 

Bills 1/10 Buffalo Bills
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

A Billsnek az ex-clemsonos Watinson kívül nincs igazán potens elkapója, így teljesen legit választás Mike Williams, aki rendkívül jó az 50/50 labdáknál, Taylorban pedig megvan a tökösség ezek feldobásához. Williams szeparálódásával kapcsolatban vannak azért aggályaim.

 

saints 1/11 New Orleans Saints
 Jonathan Allen
 DT, Alabama

 

A Saintsnek két lehetősége is lesz az első körben választani magának játékost, feltéve, ha nem történik valami csere. Az első pickjükkel a legjobb elérhető játékost válaasztottátok érzésem szerint Jonathan Allen személyében, mert nem needre jött. Ugyan elvileg nem halott gondolat az, hogy a védőfal szélén játsszon a profik között, de talán középen több babér teremne neki, oda meg jelenleg megvannak az emberek, bár ártani nem árt egy Allen szintű tehetség.

 

browns 1/12 Cleveland Browns
 O.J. Howard
 TE, Alabama

 

Sok hiányposzt van a Browns keretében, így nem nagyon lehet mellényúlni. Mindenképp támadóban gondolkodtatok, a 4 legtöbb szavazatot kapó játékos egytől egyig támadó, végül Howard lett a nyertes. Egy ígéretes támadófalat húztak fel Kessler/az aktuális irányító elé, elkapó és futóposzton is megvannak a kezdők, de egy magabiztos tight end hiánycikk volt, eddig.

 

cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 John Ross
 WR, Washington

 

A Combine leggyorsabb játékosa landol Arizonában, ami valahol érthető. A Cardinals elkapói Fitzgeraldon kívül csődöt mondtak tavaly, ráadásul Fitznek sincs sok hátra a karrierjéből. Arians pedig a Rosshoz hasonló speedster elkapókat preferálja az utóbbi években. Két irányító, és a szintén elkapó Corey Davis kapta a 4 legtöbb voksot.

 

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Dalvin Cook
 RB, FSU

 

Dalvin Cook egy hajszállal megelőzte a szavazáson Corey Davist (26,06% vs 25,35%), majd Gareon Conley és Christian McCaffrey következett. Az Eagles pedig nem fog az első körben futót húzni, ez elég valószínű (bővebben itt olvashattok róla, miért), megoldják majd a második-harmadik-későbbi körökben. Az természetesen nem kérdés, hogy hiányposzt a futó a csapatnál, de elég mély a class és szerintem Cook sem ér jelenleg 1/14-et, mert ugyan a pályán remek, azon kívül és az interjúszobában állítólag nem volt lenyűgöző. Akkor már inkább McCaffrey. Corey Davis már egy elfogadhatóbb megoldás lenne, ilyen típusú WR-e nincs az Eaglesnek, de ha elkapó, szerintem John Ross lehet a befutó a csapatnál. Ettől függetlenül én legvalószínűbbnek egy CB érkezését tartom, de egy edge rusher sem lepne meg egyáltalán.

 

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Forrest Lamp
 G, Western Kentucky

 

Andrew Luck agyba-főbe verését meg kell állítani, és ezért támadófalemberben gondolkodtatok. Lamp kis híján a szavazataitok felét bezsebelte, Bolles volt a második. Lamp tackle poszton játszott az egyetemen, de az NFL-ben inkább a fal belsejében lehet jövője. RT és RG erősítés sem ártana abban a támadófalban, szóval Lampnek nem kellene aggódnia attól, hogy vajon első naptól kezdhet-e.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Toronymagasan nyerte a szavazást Davis, és nem mondhatni, hogy mellélőnétek a pickkel. A Ravensre ráférne egy elkapó, mert Mike Wallace jelenleg a legjobb játékos ezen a poszton, ami nem feltétlen jelent jót. Davis sérüléssel bajlódik, ami miatt lecsúszhatott idáig, pedig néhány szakértő őt tartja a legjobb elkapónak az idei classban.

 

redskins 1/17 Washington Redskins
 Jabrill Peppers
 S/LB, Michigan

 

A Michigan szuperatlétája kapta a legtöbb voksot tőletek, aki játszott linebackert, cornerbacket, safetyt, futót, irányítót és visszahordót is az egyetemen, szóval igazán sokoldalú tehetség. A nagyok közt meg kell még találni majd az igazi helyét, de ha elég kreatív védőkoordinátort kap maga mellé, akkor igazi svájci bicskaként lehet majd használni.

 

titans 1/18 Tennessee Titans
 Gareon Conley
 CB, Ohio State

 

Jó picknek tartom ezt, a Titansnek nagyon kell a cornerback erősítés, Conley pedig nálam a második legjobb a posztján, örülnék, ha az Eaglesnél kötne ki. A szavazataitok közel 1/3-át kapta meg, Njoku, McCaffrey és Barnett követték.

 

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 Christian McCaffrey
 RB, Stanford

 

Doug Martin eltiltása miatt kellhet egy potens, hosszú távon meghatározó futójátékos a Buccaneers rosterére. McCaffrey a draft egyik legkülönlegesebb játékosa, Jameis Winstonnak ezzel csupa-csupa playmakerrel sikerülne bővíteni a repertoárját.

 

broncos 1/20 Denver Broncos
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisoncsin

 

A szavazatok több, mint 75%-át támadófalember kapta, talán nem is kell magyarázni, miért. Ti Ramczykot tartottátok a legjobbnak, nálunk egyébként Bolles van előrébb, de mindkét játékosnak megvannak az előnyei, hátrányai.

 

lions 1/21 Detroit Lions
 Haason Reddick
 LB, Temple

 

DeAndre Levy elküldésével égető szükség lenne a Lionsnak legalább egy potens linebackerre, ennek megfelelően ki is húztátok Reddicket. Nehéz vitatkozni a pickkel, Reddick folyamatosan jön fel a boardokon, a 21. picken már-már steal gyanús is lehetne a kiválasztása.

 

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 David Njoku
 TE, Miami

 

Nehéz jósolni a Dolphinsnál szerintem és Njoku is egyértelműen egy valid opció, még akkor is, ha megszerezték Julius Thomast a Jaguarstól. Én a bent maradt opciókból egyébként Derek Barnettet választottam volna, ő nálatok a második lett.

 

giants 1/23 New York Giants
 Garett Bolles
 OT, Utah

 

Két tackle is elhúzott a többi lehetőségtől, és végül Bolles került ki győztesen, ami nagy steal, tekintve, hogy sokaknál ő a legjobb LT a classban. Flowers két évvel ezelőtti draftolása nem vált be, Manningnek pedig már csak egy támadófal hiányzik ahhoz, hogy az offense-ben rejlő potenciált kihasználja.

 

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Derek Barnett
 EDGE, Tennessee

 

A Raiders keretében nincs normális belső linebacker jelenleg, viszont a bent lévőket nem tartottátok kielégítőnek a Raiders számára. Tavaly Khalil Macken múlt a Raiders pass rusha, de Barnett draftolásával sikerülhet a túloldalon is nyomást helyezni az irányítóra.

 

texans 1/25 Houston Texans
 Patrick Mahomes
 QB, Texas Tech

 

Megelégeltétek a semmilyen irányítóhelyzetet Houstonban, ráadásul egy helyi sráccal! Mahomes karja piszkosul erős, ugyanakkor nem ártana neki egy év padozás. Tom Savage szerződése pont jövőre járna le, szóval papíron megoldható lenne, kérdés mennyit tudna tőle tanulni az ifjú Mahomes.

 

seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Cam Robinson
 OT, Alabama

 

Úgy döntöttetek, hogy megkímélitek Russell Wilson életét, és a pocsék támadófalba húztok erősítést. Mivel a kezdő RT Gilliamet valószínűleg elviszi a 49ers, így Robinson azonnal kezdhet ezen a poszton. Nem a legjobb tackle, de a jobbak már kimentek, jó védőket meg úgyis találnak a hátsó körökben, ahogy eddig is.

 

chiefs 1/27 Kansas City Chiefs
 DeShone Kizer
 QB, Notre Dame

 

Azt egyáltalán nem tartom rossz ötletnek, hogy a Chiefs irányítót húzzon, de csak ha a top3 prospectből elérhető lesz még valaki, Kizert én a helyükben első körben nem húznám ki, de 44%-otok így döntött. Én leginkább Jarrad Davist vagy Quincy Wilsont választottam volna az opciók közül.

 

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Quincy Wilson
 CB, Florida


Nem meglepő módon csak védőjátékosokat raktunk fel az opciók közé, főleg hogy kvázi minden falember és elkapó elkelt már, aki esetleg lehetőség lehetett volna, de minden bizonnyal a defense-be fog erősíteni a Cowboys. Oda viszont bármelyik posztra lehet erősíteni, Wilson pedig a második legjobb megmaradt prospect a top50 listánkon Charles Harris után, úgyhogy nem tudok vitatkozni.

 

Packers 1/29 Green Bay Packers
 Kevin King
 CB, Washington

 

Az olvasói mock draft történelmének második holtversenye is megszületett, ráadásul mindkettő ebben az évben. Két CB, kevin King és Tre’Davious White kapott ugyanannyi szavazatot, King azonban jobb fit talán a Packershöz. King egy cornerhez képest elég magas játékos rendkívül hosszú karokkal, aki szép csendben surran fel a boardokon. Remek atléta, illene a Packers védelmébe.

 

steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 T.J. Watt
 EDGE, Wisconsin

 

Egyértelmű needje a Steelersnek az edge rusher, ha nem akarják, hogy egy potensebb támadósor miszlikekre szedje a másodvonalas védekezésüket, akkor kelleni fog egy playmaker passzsiettető, aki nem csak meg-megvillan, hanem knstans nyomást tud gyakorolni az irányítóra. Ez a játékos pedig a legkisebb Watt lesz, aki egyelőre egy csiszolatlan gyémánt, de a tehetsége és munkamorálja megvan ahhoz, hogy berobbanjon az NFL legjobbjai közé.

 

 

 1/31 Atlanta Falcons
 Taco Charlton
 EDGE, Michigan

 

Én (balnetin) egy guard picket jobban el tudtam volna képzelni, de kétségtelenül kell az edge rusher is, szóval teljesen védhető a húzás erre a posztra. Abban nem vagyok biztos, hogy Charlton a jó választás, inkább gondolnám ide Harrist. A következő körben viszont tényleg a támadófal belső részét kell befoltozni.

 

 1/32 New Orleans Saints
 Charles Harris
 EDGE, Missouri

 

Rendkívül szoros versenyben (43 vs 40-40) nyert Harris két defensive back, Tre’Davious White és Budda Baker előtt, azaz szerintetek duplán húznak a védőfalba a Saintsnél az első körben. Harris a legjobb játékos volt a boardon, így teljesen érthető a pick.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!