Connect with us

Hír

Peterson szerződése Lynchnek is bekavarhat

Adrian Peterson hivatalosan is aláírta a szerződését a Saints csapatával, 2 évre (igazából 1+1) $7 millióért. Ez azt jelenti, hogy 3,5 millió dollár üti a markát évente, valamint ennyi a szerződésének teljesen garantált tartalma is. Ez elég drasztikus változás ahhoz képest, hogy korábban egy hét éves, 96 millió dolláros kontraktus alá is odakanyarította a nevét. Ezzel együtt, egy igen fura igazolás ez.

 

 

Peterson az utóbbi három évben összesen 20 meccsen lépett pályára eltiltások és sérülések miatt. Az egy teljes szezonja során ugyanakkor sikerült 1400 yardot és 11 TD-t összeszorgoskodnia, bár nem volt annyira lehengerlő, mint fénykorában. Ez persze nem meglepő, de jelenleg közel sem biztos, hogy jobban tudna futni, mint a nála 5 évvel fiatalabb és élete egyik legjobb szezonját hozó Mark Ingram, miközben a passzjátékban egyértelműen visszaesés hozzá képest. Ingram ráadásul 5 milliót keres, tehát aligha fog csere lenni ekkora fizetés mellett. A Saints offense továbbá Brees miatt főleg passzjátékokkal operál, a lead back Ingram 122-vel futott kevesebbszer, mint AP a legutóbbi teljes szezonjában. Persze van abban ráció, hogy rotálják a futókat, de a Saintsnek nem ezen a téren voltak problémái, szakmai szempontból ha nem is káros igazolás, de nem is fog hatalmas áttörést hozni.

 

Peterson szempontjából is nehezen érthető a dolog, hisz egyrészt most két év alatt keresi meg annak a pénznek a felét, amit korábban egy szezonra kapott, másrészt nem contender csapathoz került. Ennyit jó eséllyel a Patriotsnak is megért volna, alig fizettek valamivel kevesebbet Mike Gillislee-ért. Az üzlet legnagyobb vesztese egyébként Marshawn Lynch lehet, aki nem csak, hogy sérült volt utolsó aktív szezonjában, de visszavonulása miatt még egy évet is kihagyott. Eddig is necces volt, hogy megadja-e neki a Raiders az 5,5 millióját, most azonban szinte kizárt.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!