Connect with us

Playoff Ranking

Power Ranking – Pre Draft

Az FA-piacnak vége, némely csapat erősödött, mások gyengültek, így hát mi sem természetesebb, mint összerakni egy erősorrendet. Hangsúlyozom azonban, hogy ez nem Playoff Ranking, tehát a top12-ben nem feltétlenül lesz 6-6 csapat minden konferenciából, és a sorsolást/ellenfelek listáját sem vettem figyelembe.

 

 

1. New England Patriots, FA-értékelés: A+

 

Brandin Cooks, Dwayne Allen, Stephon Gilmore, Kony Ealy, Dont’a Hightower, Malcolm Butler – olyan nevek, akik vagy top/elit játékosok a posztjukon, vagy nagy bennük a potenciál, miközben mindössze Logan Ryan vagy Martellus Bennett nevezhető nagyobb nevű játékosnak a távozók közül. Egyikük sem fog hiányozni, a bajnok pedig a labda mindkét oldalán még erősebb lesz. Nem kérdés, miért ők az elsők.

 

2. Green Bay Packers, FA-értékelés: B

 

Kicsit nehéz szívvel tettem ide a Packerst, mert a csapat nem igazán lett erősebb, a védelem pedig még gyengült is Peppers és Hyde távozásával. Az offense-ből is elment TJ Lang (bár Sitton távozását is megoldották). Hogy miért van mégis ilyen elől a csapat? Mert Aaron Rodgers egy zseni, és ameddig ő ott van, addig nincs mitől félni. Meg hát a többi potenciális kihívó nem villantott akkorát a piacon vagy úgy bárhogy, hogy akár csak egy szinten legyenek velük/megtartsák az előnyüket.

 

3. Atlanta Falcons, FA-értékelés: B+

Nem tudom Kyle Shanahant hová tenni, biztos megérzi majd a csapat a hiányát (legalább annyira, hogy a Packers előzzön), de összességében még mindig adott minden, hogy bajnokok legyenek. És lett egy Poe-juk. Habár tegyük hozzá, hogy meglepő lenne, ha egy ekkora égésből olyan jól jönnének ki.

 

4. Oakland Raiders, FA-értékelés: B

 

A Raiders akár már tavaly is méltó kihívója lehetett volna bárkinek, nagy kár volt Derek Carr sérüléséért. A piacon nem lettek sokkal erősebbek – Patterson mondjuk jót tesz majd nekik-, viszont egyszerűen még mindig nem érték el a plafont. Remélhetőleg a költözés nem zavarja meg őket.

 

 

5. New York Giants, FA-értékelés: A-

 

Nagyon jól működött a piacon a Giants, megtartották JPP-t és John Jerryt, megszerezték Brandon Marshallt, meg hát lett egy DJ Flukerjük, hátha jót tesz a támadófalnak. Az offense kicsit erősödött, az elit védelem nem gyengült, innentől kezdve már csak Eli-on áll, hogy kihozza-e magából és a csapatból a maximumot.

 

6. Kansas City Chiefs, FA-értékelés: A-

 

A Chiefs kivágta a salakot, a sérülten játszó Poe-t lecserélte Bennie Loganre, valamint megtartotta a legfontosabb kulcsembereit. A védelem továbbra is elit, az offense kreatív, ez pedig tavaly egy második kiemelésre volt elég.

 

7. Seattle Seahaws, FA-értékelés: B-

 

Sokkal nyugodtabban ezután sem aludhat Russell Wilson, támadófal nem lett előtte, bár talán még mindig jobb lesz, mint tavaly. A védelem nem gyengült, tehát kvázi még erősödött is a csapat, de már nem érzem azt a potenciált benne, mint mondjuk két éve.

 

8. Pittsburgh Steelers, FA-értékelés: C+

 

Big Ben karrierje egyik legrosszabb játékát hozta, Bell megsérült megint, nem úgy néz ki, mintha össze akarna állni a dolog. A defense kezd alakulni, de igazából a 3B miatt vannak itt, pontosabban a nevük miatt, mert jelenleg az offense egyik leggyengébb pontja az irányító.

 

9. Dallas Cowboys, FA-értékelés: F

 

A Cowboys FA-ja volt a legrosszabb. Elveszítettek két kezdő falembert az elit támadófalból, és hiába Collins, ő még messze nem Leary szint. Elment a fél secondary, erősítés nem nagyon volt, ebből egész biztosan nem lesz 13-3.

 

 

10. Detroit Lions, FA-értékelés: A+

 

Tavaly a Lions úgy lett 9-7-es csapat és jutott be a rájátszásba, hogy nem volt védelme,  támadófala, futójátéka és Stafford megsérült. Védelem most sem sok lett, de a tavalyi olyan semmilyen volt, hogy már egy Paul Worrilow is erősítés, viszont hirtelen Detroitben lett az egyik legjobb, nevek alapján akár top5-öt is súroló támadófal. Stafford pedig azt nagyon szereti, ráadásul Megatron nélkül karrierje legjobb szezonját hozta (én megmondtam!). Az offense simán lehet top10-es, ami jó lehet egy rájátszáshelyhez is.

 

11. Tampa Bay Buccaneers, FA-értékelés: A+

 

A Bucsot is tehettem volna a 10. helyre, hisz a védelme jobb, de egyelőre Stafford és az új OLine még sok volt. Ettől függetlenül a Bucs akár a csoportját is behúzhatja, az egyik sötét lova az idei szezonnak, mind offense, mind pedig defense terén is fejlődtek. (Egyébként játszanak is majd a Lionsszel, lemeccselhetik majd).

 

12. Tennessee Titans, FA-értékelés: A 

 

A Titans remek munkát végzett a piacon, hisz megerősítette a gyengélkedő secondaryt, meg úgy az egész védelmet. Ennél sokkal többet nem is kellett csinálniuk, hisz az offense többnyire rendben van és már tavaly is látszott rajtuk a Chiefs, a Lions, a Packers vagy a Broncos elverésével, hogy nagyon nagy bennük a potenciál.

 

13. Miami Dolphins, FA-értékelés: B+

 

A Dolphins nem egy rossz csapat, de igazából nem sokat fejlődtek tavalyhoz képest. Ez nálam a top12-höz nem elég, de Adam Gase rendszere végre kiforrhat és megint ott lehetnek a tűz körül. Főleg, ha Tannehill is így akarja.

 

14. New Orleans Saints, FA-értékelés: A+

 

Már tavaly is többet vártam a Saintstől, mint amennyi végül lett belőle, de egyszerűen nehéz egy Drew Brees vezette csapatot leírni. A védelem még mindig necces, de már kezd alakulni. Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy legyőzzék a Falconst is akár, ha most csoportot kellene mondanom, ami három csapatot ad a rájátszásba, az NFC South lenne az.

 

 

15. Denver Broncos, FA-értékelés: D+

 

Ez volt az utóbbi években talán az első, amikor John Elway nem varázsolt. Ronald Leary jó húzás, de ennyi. Ezzel pedig nem oldódott meg a Broncos támadófalának problémája, vagyis jó eséllyel megint nem lesznek kellőképpen hatékonyak, elit védelem ide vagy oda (ezen jó eséllyel egy első körös tackle se nagyon változtatna). A védelemből is elszivárogtak a fontosabb kiegészítő játékosok, ráadásul teljesen új a rezsim, ami nem biztos, hogy előrébb viszi a csapatot.

 

16. Minnesota Vikings, FA-értékelés: B-

 

A Vikings sokat erősített, különösen a támadófalat próbálták meg rendbe tenni, de a Reiff-Remmers duó hiába került majdnem annyiba, mint a Wagner-Lang, azért messze nem ugyanaz a kategória. Jó a védelem, de az offense még mindig képes lehet lehúzni.

 

17. San Diego Chargers, FA-értékelés: B

A Chargers az AFC Saintse, annyi különbséggel, hogy ők még egészségesek sem tudnak maradni. Elég pofás az a védelem Ingrammel és Bosával, korrekt a secondary, Rivers pedig korszakos irányító. Nekik jót tehet a költözés.

 

18. Baltimore Ravens, FA-értékelés: A-

 

A Ravens a védelme miatt már tavaly is közel volt a tűzhöz, de az offense bekavart. Ez most sem lesz másképp, Flacco elől eltűnt a támadófal 2/3-a, ráadásul nem is a rosszabb játékosok közül. Az régen rossz, ha Flacconak saját magának kell megoldani a dolgokat.

19. Indianapolis Colts, FA-értékelés: B

 

Sem offense, sem defense oldalon nem történt igazi előrelépés, mindössze lecserélték a kiöregedő, már csak közepes játékra képes veteránokat fiatal, közepes játékra képes játékosokra. Egy Luck-kal a fedélzeten ennél többet várnánk.

 

 

20. Arizona Cardinals, FA-értékelés: C+

 

Calais Campbell, Kevin Minter, D.J. Swearinger, Tony Jefferson – ők mentek, nem pedig jöttek. Egy Chandler Jones maradt, a hektikus támadók mellé lett hirtelen egy foghíjas védelem is.

 

21. Carolina Panthers, FA-értékelés: B+

 

Tavaly előtt még 15-1-es mérlegük volt, de azóta sokat változott a világ. Matt Kalil hatalmas szerződésével kb. övék lett az idei piac legrosszabb igazolása, bár ezt leszámítva elég korrekten dolgoztak. Hiába gondolkodok, nehéz érvet mondani, miért kellene fentebb lenniük.

 

22. Philadelphia Eagles, FA-értékelés: B

 

Wentznek lett elkapója, ami jó, viszont a cornerek ugyanolyan borzasztóak: ez 1-1. Ja, és lecserélték Chase Danielt Nick Folesra, aminek semmi értelme nem volt. Egy tavalyi Titans szerű fellángolás tűnik a legoptimistább életútnak egyelőre.

 

23. Houston Texans, FA-értékelés: D-

 

A Houston piaci tevékenysége csak azért lett D-, mert megszabadultak Osweilertől. E nélkül ordas nagy F.  Quintin Demps és A.J. Bouye repült a top secondaryből, mással pedig még TÁRGYALNI SEM ÜLT LE.

 

24. Washington Redskins, FA-értékelés: B-

 

A Redskins ennél jobb csapat, de ha csak a keret erősségét nézzük, akkor a Jaguars is sokkal előrébb lenne. Nem hiszem, hogy jót tett az öltözőnek a Kirk-mizéria és a bizonytalanság, ráadásul a GM is kiitta magát az állásából. Így nehéz lesz dolgozni.

 

25. Jacksonville Jaguars, FA-értékelés: A-

 

A Jaguars ennél lehetne előrébb is, mert piszok tehetséges a keret. Csak most AJ Bouye, Calais Campbell, Barry Church és Branden Albert érkezett. Csak hát az eredmények. Talán az új edzői kar kihozza belőlük a vadállatot.

 

26. Cincinnati Bengals, FA-értékelés: D+

 

A Bengals azt csinálta, amit a Ravens, csak jobb játékosokkal. Andrew Whitworth és Kevin Zeitler két abszolút elit támadófalember, a futójáték és a passzjáték is hatalmasat esik majd vissza nélkülük. Náluk több top játékost talán csak a Cardinals veszített.

 

27. Buffalo Bills, FA-értékelés: C-

 

Csinált jó dolgokat a Bills, főleg a speciális egységgel, de a legtöbbet akkor is fullbackekre költötték. Azért az nem komoly erősítés.

 

 

28. Chicago Bears, FA-értékelés: C+

 

Szerintem Mike Glennon nem lesz rossz, és a secondary is jobb lett picit, de na: ez a Bears nem tűnik félelmetesebbnek, mint a tavalyi.

 

29. Cleveland Browns, FA-értékelés: B+

 

Van támadófal és az a fontos. E mögött kis szerencsével Osweiler sem lesz olyan vállalhatatlan, ráadásul a védelem is kezd szépülgetni. Talán tényleg elindultak felfelé.

 

30. Los Angeles Rams, FA-értékelés: B-

 

Elég jól mozgott a zavarosba a Rams, de a keret még mindig nem az igazi. A védelem Wade Phillipsszel persze jó lesz, de Goff első évében mutatott játéka…

 

31. San Francisco 49ers, FA-értékelés: B-

Van egy Hoyerük, ennyivel kerültek a Jets elé. Ki kellett vágniuk a legjobb cornerüket, a támadófal 3/5-e kuka, secondary nem nagyon van, meg úgy igazából semmi sincs. Vártam volna legalább egy top FA-t, nem sokat erősödött a tavalyi 1/2-es.

 

32. New York Jets, FA-értékelés: C-

 

A Jetsnek még egy Hoyere sincs. Josh McCowntól pedig túl sok mindent már nem kell várni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!