Connect with us

Szabadügynök

Rebound Ron Rivera – Panthers FA-értékelő

Nagy mozgások voltak a Panthers környékén. Hazatértek régi nagy nevek, viszont közben meggyengült a támadósor. A védelemben viszont igazi tudatos Rivera-építkezés zajlik, oda húztak be embert, ahol nem jó a draft, a mély draftclassokhoz pedig mentornak szerződtettek veteránokat.

 

 

Akik jöttek

 

Kezdjük a támadósorral. A balszélre jött Matt Kalil a falba (a center Ryan Kalil öccse). Öt éves, de valójában két évre szóló gigaszerződést kapott, jelentősen túlfizetve. Ami gond, hogy nála még azzal sem lehetne takarózni, hogy a pozícióján kívül játszott: 2016-ot sérülés miatt kihagyta, viszont utoljára jó éve újoncként volt, azóta folyamatosan romlik. Nagy lutri a Panthers részéről az igazolása. Ha valami csoda folytán nem játszik továbbra is forgóajtóként, akkor lehet egyensúlyban a pénze, így viszont érthetetlen. Érkezett még az elkapókhoz Charles Johnson, szintén Minnesotából, szintén érthetetlen. CJ alapesetben pocsék játékos, nem kell körítést tenni hozzá. A szerződése csak egy évre szól, és jó eséllyel ugyanúgy mélységi támadásokhoz fogják használni, mint anno próbálták őt a Vikesban is. Mellé érkezett Russell Shepard Tampa Bayből egy orrnehéz szerződéssel. Őt is jó eséllyel a vertikális játékhoz fogják használni, de azért nála is több a kérdőjel, mint a nyugodt mosoly.

 

 

A védelembe legnagyobb névként Julius Peppers érkezett. Mit érkezett, hazatért, hogy utolsó 1-2 évét ott töltse el, ahol draftolták. Nem mellesleg komoly hiányt tölt be DE-fronton, amiből jót lehet húzni a drafton, így egy személyben nem csak kezdő lesz, de mentor is. Az Addison-Short-Johnson/Lotulelei -Peppers D-fal borzasztó erős lehet vele. Hazatért Captain Munnerlyn is a slot corner pozícióba. (És bebizonyosodott, hogy már nem csak a Seattle használja keltetőként a Vikingst.) Kicsit borsos áron, de bőven átlagon felüli kezdőt kaptak a midfield védésére. Pénzügyileg pedig a legjobb igazolás egyértelműen Mike Adams. Valós értékének töredékéért jön egy 35 éves strong safety, aki amellett, hogy egy-két évre bomba jól fogja fogni a deep fieldet, segít Colemannek újra FS-poszton játszania, és a zöldfülű secondary komoly vezetője lehet.

 

 

Akik mennek

 

A támadósor nagyon meggyengült a szabadügynökök távozásával. Elment Ted Ginn (akinek a pótlására jött CJ és Shepard), illetve Corey Brown is, előtte pedig már kirúgták Mike Tolbertet. Ezzel elég komoly hiányt hoztak létre elkapói fronton. A falból Mike Remmers átment a fagyos Minnesotába, de különösebben nem is szerették őt már a csapatnál, 19-re húznak lapot Kalillal. Térjünk át a védelemre.

 

 

Kony Ealy átment a Patshez, cserébe a Panthers felmozgott nyolc helyet a drafton. Nem rossz ügylet ez Peppers érkezésével, és a drafttal. Ha ott belenyúlnak egy jó DE-be, Ealy nem fog annyira hiányozni. Paul Soliai távozása erősen kérdéses értékelésű, mivel régebben korrekt játékos volt, 2016-ban viszont alig mutatott valamit, Short franchise tagjén pedig itt is érződik hosszú távú szándék.

 

Átment Ginn-nel együtt AJ Klein is a Saintshez. Ő fájdalmat okozhat ezzel a Panthersnek, mert Kuechly egyedül azért nem tud tartani két pozíciót. Ide viszont marhajó lehet egy rookie, akit kiképeznek élesben. Leonard Johnson ment a Billsbe, viszont azért érkezett egy Cap Munnerlyn is, meg Adams hátra.

 

 

Nagyon érződik a Panthers ívén, hogy a draftra figyelnek már minden erejükkel, és csak ott engednek hiányt, ahol be is tudják tömni azt a nyolc darab húzásukkal, amiből két második körös is van. Az értékelés B+. Nem látni, hogy tudják Ginn hiányát megoldani a drafton (Victor Cruz már volt náluk, lehetséges opció), de minden más pozíción reális méretű hiány van (talán Tre Boston esetleges távozása lehet még gond). Ha fejben rendben lesznek, 2-3 évig simán contender ez a csapat.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!