Connect with us

Hír

Több reunion is létrejön 2017-ben

Ahogy azzal bizonyára már mind tisztában vagytok, magyar idő szerint ma éjjel publikálták az NFL 2017-es alapszakaszának menetrendjét, ami elég jónak ígérkezik, hiszen minden fordulóra jut legalább egy olyan meccs, amire a semleges szurkolók is leülnek. Viszont vannak olyan meccsek is, amik elég friss előzményekkel bírnak, hiszen több játékos is visszatérhet oda, vagy az ellen, ahol korábban töltötte pályafutását. Ezen párharcok nagyobb nevű játékosait vagy edzőit szedte össze az ESPN.

 

 

Week 1

 

Már rögtön az első fordulóban megrendezésre kerül egy ilyen összecsapás, ami alapból sem ígérkezik rossz meccsnek, hiszen a Green Bay Packers fogadja a Seattle Seahawks csapatát. Ami azonban új pikantériát ad a dolgoknak, az Eddie Lacy, aki korábban négy évig erősítette a packers rosterét, most viszont már mint ellenfél lép pályára a Lambeau Fielden.

 

Week 2

 

A második játékhét teljesen a reunion szellemében kerül megrendezésre.

 

A két csapat játékát ismerve amúgy is pazarnak ígérkezne a Patriots New Orleans-i vendégjátéka, ehhez adja hozzá a nyár egyik legnagyobb slágerüzlete, a Brandin Cooks trade. Mint ismert, a Patriots az 1/32-es draftcetlijét adta a Saints korábbi első körös elkapójáért, aki most újra pályára léphet a Mercedes-Benz Superdome-ban.

 

Első hallásra a Chicago Bears@Tampa Bay Buccaneers nem hoz lázba sok embert, csakhogy a Bears támadósorát jelen állás szerint az a Mike Glennon fogja irányítani, aki korábban hellyel-közzel a Tampa bay Buccaneersben tette ugyanezt Jameis Winston draftolásáig.

 

 

Három edző is korábbi csapatai ellen vezetheti pályára fiait, az egyikük Sean McDermott, aki 2011 és 2016 között a Panthers védőkoordinátoraként dolgozott Charlotte-ban, ahová most az ellenfél Buffalo Bills főedzőjeként érkezik. A másik a legfiatalabb HC, Sean McVay, aki a Redskins támadókoordinátora volt 2014-től egészen a tavalyi szezon végéig, most a Rams főedzőjeként nézhet farkasszemet egykori csapatával. A harmadik pedig Doug Pederson, aki mint a Chiefs ex-támadókoordinátora térhet vissza két év után az Arrowhead Stadiumba, immáron mint Eagles head coach.

 

Week 4

 

Martellus Bennett elhagyta Chicagót a bajnoki cím reményében, ami össze is jött neki a New England Patriots játékosaként februárban. Azóta az ősi rivális Green Bay Packers csapatát erősíti, akikkel a 4. fordulóban találkozik a Bears. Szintén csoportriválishoz került a Bengals korábbi kiváló guardja, Kevin Zeitler, aki most Browns játékosként áll ki egykori csapata ellen.

 

Week 6

 

Az FA Market legnagyobb visszhangját a Cleveland Browns és a Houston Texans cseréje váltotta ki, amikor is a Texans még egy 2018-as 2. kört is feláldozott azért, hogy a Browns szabadítsa meg őket Brock Osweilertől. Hogy az ő sorsa a Brownsnál mi lesz, azt nem tudni, mindenesetre a két csapat a 6. héten Houstonban randevúzik.

 

Ahogy a 6. hét rejti az egyik legnagyobb átigazolási keringő két főszereplőjét is, Kirk Cousinst és a San Francisco 49erst. Egyelőre Cousins a franchise tag alatt a Redskins játékosa lesz 2017-ben, de a jövőjéről a Redskinsnek kell döntenie. Kyle Shanahan tárt karokkal várná új állomáshelyén egykori neveltjét, biztos váltanak pár szót a meccsük után is. Nem utolsó sorban Pierre Garcon is ex-csapata ellen lép pályára mint a 49ers elkapója.

 

 

Week 9

 

Ismét a Packers kerül főszerepbe, ahol a legnagyobb nevű távozó, T.J. Lang fog visszatérni a Lambeau Fieldre, mint a Detroit Lions guardja.

 

Week 11

 

Sam Bradford 2010-ben lett draftolva az akkor még St. Louis Rams által az első kör első választási jogával. Azóta sok minden történt a játékossal, aminek a vége az lett, hogy elváltak útjaik, és előbb Philadelphiában, majd később Minnesotában találta meg új állomáshelyét. A Vikingsnál megtalálta számításait, és az ő kezdő irányítójukként játszhat a Rams ellen.

 

Antony Lynn tavaly a Bills beugró edzőjeként látta el feladatát a szezon végén, előtte volt running back coach és támadókoordinátor is. Neki köszönhetően a Bills offense rengeteg pontot fel tudott pakolni az eredményjelzőre. A sokáig biztosra vélt hosszabbítás azonban nem jött össze, és aláírt a frissen elköltöző Los Angeles Chargershez, ahol megüresedett a főedzői poszt. Most egykori csapatát látják majd vendégül.

 

Week 12

 

Két nagy nevű játékos találkozik korábbi kenyéradójával. Alshon Jeffery az Eagles játékosaként lép pályára a Bears ellen, az idén megafizetést kapó Calais Campbell pedig a Cardinals támadófalát tarthatja rettegésben a Jaguars színeiben.

 

 

Week 13

 

A New England Patriots elég váratlan módon lecsapott az egyik legjobb szabadügynök CB-re, Stephon Gilmore-ra, akinek eddig kell várnia ahhoz, hogy korábbi csapata ellen pályára lépjen. A Pats ráadásul az utóbbi két offseasonban eléggé kifosztotta a csoportrivális Billst, szóval van okuk revansot venni a címvédőn.

 

Ebben a fordulóban rendezik a Broncos@Dolphins összecsapást is, ahol mindkét csapat élén az ellenfél korábbi alkalmazottja tölti be a főedzői szerepet. Adam Gase Peyton Manning utolsó, rekordokat döntő MVP szezonjának főszereplője volt, Vance Joseph pedig a Dolphins védelméért volt felelős 2016-ban.

 

Week 14

 

Az utolsó kiemelt reunion a Carolina Panthers és a Minnesota Vikings találkozója lesz, ahol a testvéréért a Vikingeket elhagyó Matt Kalil teheti jobbá Cam Newton életét a korábban őt draftoló csapata brutális védőfala ellen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!