Connect with us

Magyar foci

Vidéki rangadó a HFL-ben, tovább dübörög a Div II.

A Húsvét előtti hétvége is bőven rejteget csemegéket, ha a magyar focira gondolunk, hiszen robog tovább a HFL és a Divízió II.-ben három párharc kerül megrendezésre. A budapesti és vidéki szurkolók is újra el lesznek kényeztetve, hiszen a fővárosban, Győrben, Tatabányán és Debrecenben egyaránt egymásnak fognak esni a rivális csapatok. Ha az időjárás is úgy gondolja, akkor szép futballidőben szurkolhatunk a lelátókon, de rossz idő esetén is találhatunk megoldást, ha a Digi Sportra kapcsolunk vasárnap délben.

 

Kép: a MAFSZ Facebook oldala

 

Győr Sharks vs Eger Heroes – április 9., 12:00 (Győr, Elektromos sporttelep)

 

A HFL első fordulójában már csak két csapat nem mutatkozott be, a tavaly gyengélkedő Sharks és a 2016-os idény egyik meglepetéscsapata, a Heroes. A kiemelt bajnokság két hetes szünideje után, most újra láthatjuk a legjobbakat, hiszen az alaposan átalakult győriekhez látogatnak majd Eger legjobbjai. Az erőviszonyokat nehéz felmérni a mérkőzés előtt, hiszen mindkét együttes komoly változáson ment keresztül a tavalyi évadhoz képest, de nézzük meg, mire számíthatunk a csapatoktól.

 

Győrből távozott a egyesület vezetőedzője, Grátz Vilmos, akinek a helyét a kanadai születésű John Burleson vette át és merőben más filozófiát kezdett el kiépíteni a játékosok között. Óriási harci szellemre kezdte el nevelni őket, sokkal több keménységet és ütközést vitt a csapat hétköznapjaiba, harcosokká nevelte a Cápákat. Az edzőként is dolgozó Philip Garcia számít a kezdő irányítónak, akitől sokat várnak, csakúgy, mint a szintén új szerzeménytől, Andres Fernandeztől, aki elkapóként fogja majd segíteni a csapatot. Becs Lászlóhoz tehát egy igazán jó WR csatlakozott, így gondban lesznek majd a Hősök, ha a Sharks légitámadásait akarják majd hatástalanítani. A kemény felkészülési időszak a védelmet is megedzette, mely egységből a csapat szezon előtti ismertetőjében a linebackerekről emlékeztünk meg kiemelten, akik mellett nehéz lesz majd elmenni, ha Szeredi László tanítványai a földön hozzák játékba a disznóbőrt. Attól viszont nem kell félni, hogy az egriek megriadnak a futásoktól, hiszen az irányítójuk sem riad vissza a labdacipeléstől, így akár hosszú napja is lehet a hazaiak védelmének.

 

Az Eger tavaly némi meglepetésre beverekedte magát a HFL elődöntőjébe, többek között annak is köszönhetően, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában egy rettentően szoros, 13:12-es arányú győzelemmel tért haza Győrből. A Hősök is igyekeztek import játékosokkal fejlődni, ennek jegyében jött a rendkívül mobilis irányító Khalid Ali is, akinek megelőlegezhetjük akár a HFL Robert Griffenje jelzőt is. Mellé csatlakozott Anthony Green (RB) és Chris Hall, aki a labda mindkét oldalán szerepet fog majd kapni már az első meccsen is. A kiváló győri linebacker sort pedig a super freak Vakarcs Gergő fogja a futásaival nehéz helyzetbe hozni. Az offense részéről a futójáték lehet az x-faktor, melyre sokat fognak építeni és jó táptalajt nyújthat majd Ali passzainak. A labda védelmi oldalán Chris Murray fogja majd terror alatt tartani a Cápák támadóit, akit kerülni kell a labdával, mert hihetetlenül sokoldalú játékos, HFL szinten gamechanger.

 

Eltérően a tavalyi 25 pontos meccstől, idén sokkal több eredményes támadósorozatot láthatunk majd a kellőképpen felfegyverzett csapatoktól, és ha nem is lesz pontháború, azért bőven lesznek majd szemet gyönyörködtető megmozdulások. Mivel a Győr háza táján ment végbe a több változás, ezért voksunkat inkább a stabilabbnak gondolt Eger mellett tennénk le és az első forduló utolsó meccsén is a vendég győzelemre tippelünk. A mérkőzésre való kilátogatásra ezúttal is mindenkit buzdítunk, de most sem marad le senki egyetlen izgalmas másodpercről sem, ha vasárnap 11:45-től a Digi Sport 2 csatornájára kapcsol.

 

A Divízió II. mérkőzései

Kép: a Hungarian Football Facebook oldala

 

Budapest Titans vs Szombathely Crushers – április 8., 15:00 (Budapest, Építők pálya)

Bizakodva várhatja a hétvégi mérkőzését a Budapest Titans, hiszen egy meggyőző szerepléssel múlták felül a városi rivális Újpest Bulldogs együttesét. Az offense közel kétszer annyi pontot pakolt fel a táblára, mint amennyit a defense engedett, ez mindenképp bizakodásra ad okot a Crushers elleni meccs előtt. A mérkőzésen érdemes lesz majd a támadók részéről Török Balázst (RB) figyelni, aki az előző mérkőzésnapon 3 TD-t szorgoskodott össze, valamint ne tévesszük szem elől Vidor Simont se, aki egészen elképesztő teljesítményt produkált a 3,5 sackjével, 1 interceptionjével és 3 kierőszakolt fumble-jével.

 

A szombathelyi alakulat egy kvázi papírforma győzelmen van túl, a Boda Trooperst 22-6-ra verték. Most azért jóval nagyobb erőpróba elé fogja őket állítani a fővárosi csapat és azt se feledjük el, hogy idegenben kell játszaniuk majd, mely nem kevés utazást jelent. A pontgyártásról az első játékhéten Hasznos Sebastian (RB) gondoskodott a két futott hatpontosával, tehát ezen a meccsen is két egészen jó running back teljesítményre számíthatunk majd.

 

Gladiators 2 vs Wolverines – április 8., 15:00 (Debrecen, Gázvezeték Utcai Salakmotor Stadion)

A keleti rangadón az előző fordulóban nyertes debreceniek látják vendégül a jászberényieket, akik első mérkőzésüket elveszítették. A hazai csapat támadóinak egyik igáslovától, Uri-Kovács Istvántól sokat várhatunk, míg a tackle-gyáros védő, Kiss Lóránt is újra meghatározó szerepet játszhat abban, hogy a kapott pontokat minimalizálják.

 

A Wolverines hazai közegben elszenvedett 29-8-as veresége nem sok bizakodásra ad okot, de akkor a Div II.-höz mérten erős Nyíregyháza ellen nem sikerült nagyot villantani. A Méhészborzokat fűti a bosszúvágy, hiszen tavaly kikaptak a Gladiátoroktól, de most bíznak magukban és a győzelemben. Tőlük Tyrone Notice-t emelnénk ki, aki sok más importhoz hasonlóan, játékos és edzői szerepet is egyaránt betölt.

 

Tatabánya Mustangs vs Újpest Bulldogs – április 9., 15:00 (Tatabánya, Olimpikon utcai sportpálya)

A harmadosztályba visszacsúszó Mustangs is megkezdi az idei szereplését, rögtön egy sebzett vad ellen. A céljuk nem titkoltan a Div I.-be való feljutás, melyre megvan az esélyük, de a Div II. nyugati csoportja elég kiélezett tűnik, nem lesz egyszerű dolga Zahovay Ádám fiainak.

 

A Titans elleni 39-20-as vereség sem vetette vissza az újpestiek kedvét és bizakodva állnak a tatabányai túrához, ahol remélik, hogy egy sokkal jobb offense-t fog látni szurkolótáboruk. Az offense az első körben nagyon akadozott, melyet legjobban az jelez, hogy a védelem kétszer annyi TD-t csinált, mint a támadósor. Ezen mindenképp javítaniuk kell és akkor egy igazán szoros mérkőzésen akár nyerhetnek is Mustangs ellen.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!