Connect with us

Hír

19 milliót kockáztat a Jaguars Bortlesszel

A Jacksonville Jaguars lehívta Blake Bortles irányító 5. éves opcióját. Mivel Bortles 1/3-as volt, ez azt jelenti, hogy 2018-ban 19 millió dollárt kereshet.

 

 

Bortles 2015-ben 4400 yardot és 35 TD-t passzolt, a 88,2-es passer rating is korrekt volt, úgy nézett ki, hogy jó úton halad, hogy franchise irányító legyen belőle. A tavalyi éve azonban borzalmas volt, a dobómozdulata elképesztő mértékben romlott, minden téren visszaesett a játéka. Olyannyira, hogy sokáig kérdés volt, hogy egyáltalán lehívják-e az 5. éves opcióját. A csapat végül élt ezzel a lehetőséggel, így Bortles 19 millió dollár körül fog keresni 2018-ban.

 

Persze az 5. éves opció nem garancia a játékosnak. Amennyiben nem sérült, akkor a csapat simán kivághatja halott pénz nélkül, tehát Bortlesnek nagyon kell tepernie. Más kérdés az, hogy ha például a szezon közepén súlyosabban megsérül. Akkor a 19 millió dollár garantálttá válik, vagyis van kockázat bőven. Ez egyébként a 15. legnagyobb irányító fizetésnek felel meg, kicsivel kevesebb, mint Ryan Tannehill éves fizuja.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!