Connect with us

Hír

A Dolphins újoncai egy rakás gyermeknek szereztek életre szóló élményt

A Miami Dolphins újoncai fejest ugrottak a közösségi életbe kedden, amikoris a Special Olympics Florida szervezetnek segítettek lebonyolítani a zsinórban harmadik éve megrendezésre kerülő Rookie Clinic elnevezésű rendezvényt. Az eseményen több mint 60 fogyatékkal élő, flag focizó gyermek vett részt Miami-Dade és Broward megyéből.

 

 

A szervezet területi alelnöke, Erin Kozlowski elmondta, hogy a Rookie Clinic az év legjobban várt eseménye a gyerekek részéről.

„Nincs ennél jobb. Minden évben ez a legjobb rendezvényünk, esküszöm. Nagyon áldottak vagyunk, hogy lehetőségünk van erre minden évben. A sportolóink a Dolphins edzőközpontjában játszhatnak. Ez a legnagyszerűbb épület, amit csak el tudsz képzelni és a sportolóink itt lehettek és játszhattak is.”

 

 

A Dolphins újoncai közül nem mindenkinek ez volt az első önkéntessége a parasport terén.

 „Keresztanyám, akihez a Katrina hurrikánt követően költöztem New Orleansból, ilyen menedzser-féleség volt a 20-as körzetben, San Antonioban. Amikor bármilyen eseményt rendeztek a gyerekeknek, én mentem és segítettem. Vagy a felszerelésüket cipeltem vagy bíráskodtam vagy edzéseket tartottam nekik.” – mondta az idei hatodik körös pick, Vincent Taylor.

A csapat első körös választottja, Charles Harris pedig az NFL Combine-ra való készülés közben már foglalkozott különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel. Harris nagyon várta, hogy ismét hátrányosabb helyzetben levő fiatalokkal legyen, mert úgy véli a másoknak adott segítségnyújtás mindig kifizetődik.

„Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy eltereljük a gondolatainkat a footballról. Egész nap videóztunk, az edzőteremben voltunk. Az ilyen pillanatok a legnagyszerűbbek arra, hogy csak lélegezz és visszaadj valamit a közösségnek. Ha segítünk másokon, az minket is feltölt, ezáltal újult erővel vágunk neki a teljesítendő feladatainknak. Amikor látod, hogy valaki más mindent belead, az téged is inspirál és kitartóbbá tesz.”

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!