Connect with us

Hír

Agyat az agy egészségéért

A kétszeres Super Bowl győztes Leonard Marshall és a háromszoros Pro Bowler Matt Hasselbeck is felajánlotta az agyát a Concussion Legacy Foundationnek, hogy ezzel is segítség a CTE kutatását. Mindezt szerdán, a második alkalommal megrendezett éves Brain Trust konferencián jelentették be.

 

 

Az 55 éves Marshall elmondása szerint már most rövidtávú memóriazavaroktól szenved és viselkedése is szokatlan olykor.

„A CTE nem vicc és nem szeretném, hogy bárki más is ebben a betegségben szenvedjen az ismerőseim közül. Ez szó szerint élet-halál kérdése. Itt az ideje komolyan, őszintén és nyíltan beszélni az agykárosodásról, amit a sport okozhat.” – mondta Marshall.

A Giants egykori védője egy csapatban játszott Matt Hasselbeck apjával, Donnal, aki már 2010-ben felajánlotta agyát a kutatások céljából.

„Amíg játszottam, nem rendelkeztünk elég információval ahhoz, hogy tudjuk milyen hosszú távú következményei lehetnek az agyrázkódásoknak. Szeretnék részt venni a probléma megoldásában, én pedig azzal veszem ki ebből a részem, hogy felajánlom az agyam a kutatások javára, hogy a következő generáció sportolói már kellő mennyiségű információval rendelkezzenek.” – ezt már a hajdani Seahawks irányító, Matt Hasselbeck nyilatkozta.

Eddig nagyjából 1800 visszavonult sportoló és veterán katona ajánlotta fel az agyát a kutatás javára. A CTE betegség a folyamatos fejre mért ütések következtében alakulhat ki.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!