Connect with us

Hír

“Az NFL csak arra vár, hogy meghaljunk.”

A Miami Dolphins Hall of Famer linebackere, Nick Buoniconti kiborult és fel is szólalt az ellen, ahogyan az NFL kezeli a korábbi játékosait és elmondta milyen fájdalmakat kell átélnie napról napra.

 

 

A 76 esztendős korábbi játékos a Sports Illustratednek nyilatkozta, hogy gyakori emlékezetkieséssel és az alapvető motoros funkciókkal küzd. Alig bír felöltözni magától és gyakran esik le a lépcsőről.

„Úgy érzem elvesztem. Olyan vagyok, mint egy gyerek.”

A kétszeres Super Bowl győztes linebacker erősen kritizálta az NFL agyrázkódások kezeléséről szóló egyezséget.

„Mi vagyunk azok a játékosok, akik felépítették az egész játékot, mégis mára már el vagyunk feledve. Az egész egyezség egy vicc; ahogyan felépül az szintén egy vicc. Arra várnak csak, hogy meghaljunk. Addig fogják húzni az időt, amíg mindenki meg nem hal.”

Bouniconti azt is elmondta, hogy amikor elkezdett focizni nem tudta, hogy ilyen káros lehet az egészségére, azonban biztos benne, hogy ha tisztában lett volna az esetleges következményekkel, akkor is játszott volna.

„Nem volt más választásom, máshogyan nem juthattam volna felsőfokú oktatáshoz. A futballnak rengeteget köszönhetek, sok mindent adott, ezt nem tagadom. Azonban mindennek megfizettem az árát.”

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!