Connect with us

Hír

Burress: “Válogasd meg, kiben bízol!”

Plaxico Burres 12 évet töltött elkapóként az NFL-ben, 64 TD elkapása volt, köztük egy győztes elkapás a 42. Super Bowlon a legyőzhetetlennek vélt Patriots ellen, azonban pályafutása során kijutott neki a játék árnyoldalából is rendesen.

Talán ez is ösztönözte arra, hogy egy kvázi nyílt levelet írjon az újoncoknak a Players’ Tribune-re, melyben kendőzetlenül írt az NFL világáról.

Hiába a tartalmas futballista karrier, Burressről az ugrik be hirtelen az embereknek, hogy 2008-ban egy éjszakai szórakozóhelyre töltött fegyverrel lépett be, amivel aztán lábon lőtte magát. Az esetet követően négy meccsre eltiltották, valamint ’hírnevet’ is szerzett magának.  Burress sajátos perspektívából ad betekintést egy szupersztár sportoló életébe.

 

 

„Ez az egyik ok, ami miatt hallgassatok rám, mert én vagyok az élő példa arra, hogy semmit nem számít, hogy ki vagy, vagy épp mit értél el eddig. Mindened meglehet – élheted az álmod – aztán egy hülye döntés mindent megváltoztat.”

Gyakori eset, hogy az egyetemről kijövő játékosok nem tudnak hirtelen mit kezdeni az ölükbe hulló milliókkal, megjelennek régi ismerősök, akik igyekeznek lehúzni a friss milliomost. Burress ezzel kapcsolatban is ad egy fontos tanácsot.

„Nem fogom megmondani, hogy kiben bízz, mivel te vagy az egyetlen, aki el tudja dönteni, hogy kiben bízik. Az egyetlen tanács, amit adhatok, hogy ne a szívedre, hanem az eszedre hallgass. Mielőtt kinyitod a csekkfüzeted tedd fel magadnak a kérdést, <Számíthatnék rá, hogyha padlón lennék vagy esetleg nem lennék az NFL-ben?>.

Amikor az elkapó a ligába került azt sem tudta, hogyan kell kitölteni egy csekket és még bankszámlája sem volt. Nem sokkal később megtapasztalhatta, hogy milyen könnyen meg lehet valakit szabadítani az NFL millióitól, különböző módokon.

„Jóval többször pereltek be, mint számítottam rá.”

A teljes levél ITT olvasható.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!