Connect with us

Hír

“Csak feküdtem ott, mint egy holttest.”

A korábbi Green Packers tight end, Jermichael Finley a The Players’ Tribune-nek írt cikkében fedte fel folyamatos küzdelmét az agyrázkódásokkal.

 

 

Finley az egyetemei éveiig tekint vissza és meséli el a történteket a 2013-as szezon végéig, amikor pályafutása utolsó aktív évét töltötte a Packersnél. Két év múlva hivatalosan is visszavonult a profi futballtól a jelenleg 30 éves tight end.

Pályafutásom során ötször szenvedtem agyrázkódást. Az elsőt még egyetemista koromban szenvedtem el a Texasnál, majd néhányat a profi karrierem kezdetén. Nem szeretném azt mondani, hogy könnyebb agyrázkódások voltak ezek, de még videofelvételek visszanézése után sem tudod megállapítani, hogy milyen súlyos is volt valójában.  A negyediket a 2012-es edzőtábor alatt szenvedtem el, az ötödiket pedig 2013-ban a Bengals ellen.

Finley azt is leírja a cikkben, hogy a Cleveland Browns ellen elszenvedett agyrázkódást követően úgy érezte magát, mint egy hulla.

Amikor bevittek az intenzív osztályra, ollókkal vágták szét a mezem és a nadrágom, majd beraktak egy gépbe – fogalmam sincs mi volt az, csak azt tudom, hogy hangos volt – hogy átvágják a sisakom és a vállvédőm. Aztán csak feküdtem, az izzadságtól bűzölögve, meztelenül, egy fehér takaróval magamon. Mint egy holttest. Nem tudom, hogy viseltem a sérülésem abban a pillanatban, rémült voltam és folyamatosan csak azon gondolkodtam, hogy visszatérek ebből is.

Azok után, hogy a Seattle Seahawksnál megbukott a fizikai vizsgálatokon, a tight end elment egy neurológiai klinikára segítséget kérni, ahol elmondása szerint az életét mentették meg.

Őszintén hiszem, hogyha nem lett volna a feleségem és a gyermekeim, akik miatt segítséghez fordultam, 10 év múlva én is egyike lennék azon korábbi focistáknak, akik saját kezűleg vetettek véget az életüknek azzal, hogy golyót röpítettek a testükbe.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások