Connect with us

Draft

Draft-értékelő: a költözés előtt egy kis kockáztatás is belefér a Raidersnek

Nem volt nehéz a helyzete Reggie McKenzie-nek. Kell egy jobb tackle, egy harmadik elkapó, belső fal, egy korrekt középső linebacker, meg bárki a secondarybe, főleg slotba. Ennek megfelelően választottak a drafton is, és meg kell említenünk az UDFA Ishmael Zamora személyében is egy-két dolgot.

 

Választottak:

1/24 Gareon Conley, CB, Ohio State

2/56 Obi Melifonwu, S, Connecticut

3/88 Eddie Vanderdoes, DI, UCLA

4/129 David Sharpe, OT, Florida

5/168 Marquel Lee, LB, Wake Forest

7/221 Shalom Luani, S, Washington State

7/231 Jylan Ware, OT, Alabama State

7/242 Elijah Hood, RB, North Carolina

7/244 Trayvon Hester, DI, Toledo

 

[quote]Mielőtt elkezdenénk a pickek ecsetelését, tisztába kell tennünk két dolgot. Az egyik az első körös Gareon Conley, a másik pedig Ishmael Zamora, aki a draft után írt alá a Baylorról. Conleynak folyamatban van egy szexuáliserőszak-ügye (emiatt csúszott ekkorát a drafton), Zamora ellen pedig állatkínzás miatt nyomoznak (övvel verte és rugdosta a kutyáját). A Raiders front office Al Davis örökségét köpi arcon azzal, hogy a PO-remények oltárán feláldozzák az erkölcsi tartást, amit Davis vezetett be a csapatba. Nem kell olyan ember, aki nála gyengébbeket, védtelenebbeket bántalmaz civilben. Ez független attól, hogy gyanúsítják, vagy be is bizonyosodik. Ilyen vádakat nem lehet, nem szabad könnyelműen venni, egy ötvenéves örökséget ekkora ökörséggel megtaposni pedig komoly hitelességi kérdéseket vet fel.[/quote]

Ha Gareon Conley-t nem csukják le, akkor az első kör egyik legjobb pickje. Ha igen, akkor a draft történelmének egyik legrosszabbja. (Jó esetben amúgy nem fogják, aktívan közreműködik a rendőrséggel.) Conley 2016-ban 13.6-os passer ratinget, és csupán 14 elkapást engedett az őrködése alatt. Prospect-szempontból Aqib Talibhoz lehet hasonlítani, a csapatban pedig azonnal kezdhet az eligazolt DJ Hayden helyében a slotban. Smith és Amerson pozíciójára első körben szerintem nem lesz veszélyes, annak ellenére, hogy egyetemen a széleken játszott.

 

 

A második napon is védő érkezett. Obi Melifonwu igazi A+-os húzás, hibrid védő (elsősorban safety), és látni benne a lehetőséget, hogy Reggie Nelsonnal és Karl Joseph-fel együtt parádés triót alkossanak. Conleyhoz hasonlóan komolyat csúszott, pedig többen az első kör végére is várták. A fal belsejét hivatott erősíteni Eddie Vanderdoes, egy sérülékeny, viszont megfelelő rotáció esetén passz és futás esetén is életképes belső védőfalember, amire most nagy szüksége van a csapatnak. Ő tipikusan az, aki egy komolyabb, profi szintű kondi- és egészségprogrammal leküzdheti a sérüléseit, amik nélkül viszont simán steal.

 

 

David Sharpe állítólag a Chargers egyik kiszemeltje volt a második körre, aztán mégis két guardot húztak. Fejlődnie kell elég sokat, viszont a negyedik körben későbbi lehetséges kezdő RT-t húzni (ami ugye hiányposzt) azért elég jó lépés. Két méter magas, 155 kilós drabális állat, több csapatnak automatikusan felkerült a kiszemeltjei közé a mérete miatt – amivel hátrányok is járnak persze, merev és lassú, kombinált és második szintű blokkokra jelenleg alkalmatlan. Marquel Lee a nagyon hiányos belső LB posztra érkezett. Futás ellen működik igazán, de Mack és Irvin mellett neki ez a dolga. Ellene felhozható, hogy lassabb az átlagnál mind a pályán, mind döntéshozásban, ezért félő, hogy maximum ST-be lesz jó. Egy kör kihagyása után érkezett Shalom Luani, aki jó eséllyel az 53-as rostert sem fogja megérni. Utána két támadó jött egymáshoz egész közel, először Jylan Ware, aki egy hatalmas, de még tovább izmosítható tackle. 140 kilósan futott egy 4.99-es 40-et, ami elég pofás szám, az atletikussága viszont nem biztos, hogy a kevés tapasztalatot kompenzálja, de tökéletes választás volt itt. Őt követte Elijah Hood, klasszikus tackle-tackle futó, akiből még akármi is lehet pár éven belül. Az erőfutó stílusa és a passzvédelmi képességei okán fullback-szerepben láthatjuk viszont, ha minden jól megy. Utolsóként pedig Trayvon Hester jött, akire a Steelers is szemet vetett. Egyike a tehetségesebb belső falembereknek védő oldalon, és mivel ez elég nagy hiány a csapatban, biztos fog pár snapet kapni, ha rákerül az 53-as rosterre.

 

 

Értékelés

Bátorkodom én is azt tenni, mint amit a külföldi értékelések is tesznek. Ha Conley szabadlábon marad, a draft A, ha lecsukják, C+. Conley-tól függetlenül jó lett a draft, néhány steal, hiányok betömése, és rengeteg nevelni való fiatal tehetség.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!