Connect with us

Draft

Draft-értékelő – A Saints jó játékosokat húzott, rossz helyre

A New Orleans Saints két első körös pickkel és nagy reményekkel vágott neki a 2017-es NFL Draftnak, ahol végül hatszor is húzhattak a top103 pick közül.

 

1/11  Marshon Lattimore, CB, Ohio State

1/32 Reuben Foster Ryan Ramczyk, OT, Wisconsin

2/42 Marcus Williams, S, Utah

3/67 Alvin Kamara, RB, Tennessee

3/76 Alex Anzalone, LB, Florida

3/103 Trey Hendrickson, EDGE, Florida Atlantic University

6/196 Al-Quadin Muhammad, EDGE, Miami

 

A Saints volt a legnagyobb nyertese a top10-ben uralkodó offense-rushnak, ahol jóval több támadó kelt el, mint vártuk. Így pedig az ölükbe hullott a class legjobb cornerbackje, Marshon Lattimore. Hatalmas fogás ez a csapatnak, hiszen egyértelműen a védelem erősítése kellett, hogy cél legyen, azon belül is a passz elleni védelem foltozása. Lattimore egy elképesztően jó játékos, egy probléma van vele igazán, az a visszatérő hamstring sérülése, ami sosem mutat jól egy játékos kórlapján. A helyükön maradva ennél jobbat nem is húzhattak volna. A csapatnál egyébként lehet, hogy Patrick Mahomes lett volna a választás, ha a Chiefs nem cserél fel eléjük. Ha Lattimore nem lett volna a boardon és Mahomes igen, akkor pedig biztos, hogy Brees utódját húzták volna ki a 11. pickkel. A Chiefs viszont beelőzött, így sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha…

 

 

A Saintset a nap végén 19 másodperc választotta el attól, hogy kihúzzák Reuben Fostert. Ennyi volt ugyanis az órán, amikor a 9ers felcserélt a Seahawks helyére és az utolsó pillanatban mindkét csapat bejelentette a cserét az NFL-nek. Ennyi hiányzott tehát ahhoz, hogy egy elit linebackert válasszanak, ne pedig egy csípősérüléssel bajlódó támadófalembert, ami nem is volt égető need. Zach Strief mondjuk már 34 éves lesz a szezon kezdetére és Ryan Ramczyk az ő pótlására lesz hivatott majd feltehetőleg jövőre a támadófal jobb szélén, de ettől még egyáltalán nem tartom ezt egy jó picknek. A sérülése is aggasztó és az is, hogy otthagyta a focit egy évre az egyetemen, mert nem akart tovább játszani. Emellett a képességeit tekintve sem top tehetség, habár az idei gyenge OL class legjobb 3-4 játékosa között volt számon tartva.

 

Marcus Williams a szegény ember Malik Hookere, egy center fielder, single high free safety, aki két év alatt 10 interceptiont szerzett, igazi ballhawk játékos. Én kifejezetten szeretem a játékát, de az mondjuk kérdés, hogy miért éppen egy ilyen játékosra volt szüksége a csapatnak, hiszen tavaly draftolták Von Bellt is a második körben és Rafael Bush is érkezett a csapathoz. Williams szerintem mindkettőnél jobb lehet, azonban elég jó pass rusherek voltak még a boardon, ennél nagyobb hiányposztja pedig nem volt a csapatnak.

 

A Saints aztán úgy szerezte meg Alvin Kamarát, hogy az idei pickjei közül csak a hetedik köröst kellett beáldoznia, azonban a jövő évi második körösüket is fel kellett adniuk, hogy a 49ers harmadik körös pickjével kiválasszák a Tennessee futóját. Én nem szeretem az ilyen trade-eket, hiszen így jövőre kevesebb lehetőségük lesz erősíteni a csapaton. Ráadásul első évében meglepne, ha nem csak epizódszerep jutna Kamarának, feltéve hogy Ingramet nem cserélik el. Sean Payton szeretett volna egy ilyen futót, akit harmadik kísérleteknél jól lehet használni, Kamara pedig tökéletesen alkalmas erre, sőt, szerintem every down back is simán lehetne. A játékost szeretem, a picket annyira nem, hiszen nem fogják eleget használni és ehhez a volumenhez képest túl sokat is adtak fel érte.

 

 

Alex Anzalone egy kiváló linebacker, nagyon atletikus és remek coverage képességekkel rendelkezik. Egy gond van vele: rendkívül sérülékeny. Négy év alatt mindössze 18 meccsen kezdett az egyetemen. Ha egészséges tud maradni, akkor hatalmas upgrade lehet a Saints védelmében, de félő, hogy kidobott választás lesz. Troy Hendrickson személyében végre érkezett egy pass rusher a csapathoz. Ő nagyon produktív volt az egyetemen, de alsóbb osztályban pallérozódott, így nagy ugrás lehet neki az NFL. A kisebb All star meccsen, az East-West Shrine Game-en a Defensive MVP címet is bezsebelte. Nagyon nagy erőbedobással játszik, de a képességei és technikája nem kifejlett. Al-Quadin Muhammad csak egy évet játszott az utóbbi háromból, a fizikai adottságai megvannak, de a pályán kívül elég problémás játékos. A Miami egyetemről kirúgták, mert megütött egy másik diákot, majd az NCAA is eltiltotta, mert tiltott juttatásokat fogadott el egy luxusautó-kölcsönzőtől.

 

Összességében nagyon kettős érzéseim vannak a Saints draftjával. A Lattimore-pick tökéletes, illetve játékosként nagyon szeretem Williamst és Kamarát is. A probléma az, hogy egyikük sem érkezett igazán needre és igazából nem is feltétlen ez kell meghatározzon egy draft-stratégiát, de azért nem ártana, ha közrejátszana abban. Ráadásul Kamaráért jövő évi második kört adtak fel, ami kifejezetten nem tetszett. Ami még nagy problémám, hogy a pass rusher needet szinte teljesen figyelmen kívül hagyták, így most lesz vagy 5-6 gyenge játékosuk egy posztra Cameron Jordan túloldalára. Pedig az idei classból aztán lehetett volna meríteni, a Ramczyk – Williams – Kamara hármas egyike helyett simán jöhetett volna értéken is jó pass rusher. Ezen felül Drew Brees utánpótlását is meg kéne lassan találni, erre sem irányult törekvés a középső-hátsó körökben (sem). Nagyon azért nem húzom le a draftjukat, hiszen tényleg jó játékosok érkeztek, csak a helyüket nem találom igazán a csapatban.

 

Értékelés: B-

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!