Connect with us

Draft

Draft – értékelő – Hiányos a Rams draftja

A Rams tavaly odaadta pickjeinek nagy részét, hogy Goff legyen a csapat franchise irányítója, ami egyelőre nem hogy jól sült volna el, de talán reménytelenebb volt a támadósor, mint előtte. Ettől persze nem kell leírni egy év után a fiatal irányítót, de az látható, hogy van még mit fejleszteni a támadósoron. Így is tettek, bár nem feltétlenül foltoztak be minden prioritást élvező lyukat.

 

Első kör ugye az említett Goff trade miatt nem állt rendelkezésre, így a második körben kezdhette meg a front office a tevékenységét. Ahogy várni lehetett a draft első választásával a támadósorba húztak, de talán nem oda, ahova feltétlenül várni lehetett. Gerald Everett, tight end érkezett, aki potenciális célpont lehet Goff számára. Everett egyébként egy elég nyers prospect, aki sokkal inkább egy elkapó benyomását kelti és elsősorban elkapó erényeket is csillogtat. Blokkolásán van még mit csiszolni, de értékét tekintve rendben van. Én a támadófalat erősítettem volna a helyükben, de ha már nem találtak megfelelőt értékben, akkor cornerback és linebacker bőven lett volna.

 

 

A harmadik körben két húzása is volt a csapatnak, először egy újabb célpont, ám ezúttal egy valódi elkapó érkezett. Cooper Kupp nem egy elit atléta, aki sebességből vagy testi erőből megél, de kiválóan futja a route-okat és megbízható kezei is vannak. A harmadik kör közepén már bőven jó választás, sokak szerint top5 tehetség volt a posztján. Sokkal több a potenciál benne, mint a Rams tavalyi elkapó húzásaiban összesen. És itt most, rendhagyó módon nem a következő pickről beszélek, hanem átugorva a harmadik kör másik húzását, pár szót Josh Reynoldsról is írok. Ő szintén elkapó és vele együtt a Rams két év alatt nyolc darab elkapót vagy tight endet húzott. Egyértelmű, hogy keresik a célpontokat Goff számára és hogy megragadnak minden lehetőséget, hogy fejlesszék a passzjátékukat. Igaz nem tudom, hogy a sok hátsókörös befektetett erőforrás helyett nem lett volna értelme inkább egy letisztult korai körös elkapót húzni. Reynolds egyébként egy jó felépítésű elkapó, aki megbízható mély célpont is lehet. Nem igazán látom, hogy ezzel a további három célponttal fog eredményes támadójátékot fejleszteni a Rams.

 

 

Az általam kihagyott harmadik körös pick pedig John Johnson volt, aki egyike a class legjobb szerelő safetyjeinek, ami pedig ritkaságszámba megy. Ha csak ezt a szempontot nézzük, akkor nem rossz választás, de Johnson inkább egy közepes játékos, akinek az ösztönei és coverage skilljei inkább átlag alattiak. A negyedik kör második és a hatodik kör első választásával egyaránt a védőfalat mélyítette a Rams. Előbb Samson Ebukam, majd Tanzel Smart érkezett. Mindketten inkább rotációs játékosok lehetnek az elején, mert a védőfal a Rams egyetlen most is bivalyerős pontja. Előbbi inkább passzituációknál, utóbbi inkább futás ellen lehet sokat a pályán. Az utolsó előtti választás egy fullback, Sam Rogers lett, ami egy tökéletesen érthető választás, Gurley tavalyi szenvedését látva. Ha már a támadófalat teljes mértékben elhanyagolta a csapat, akkor legalább egy kis segítség érkezzen a futók számára. A sort pedig egy újabb edge rusher zárta, Eljuan Price személyében. Kicsit alulméretezett a poszthoz, de egyelőre a keretbe kerülésért kell megszenvednie.

 

Összességében nem igazán tetszik a Rams draftja. A legfőbb problémám, hogy a támadófalat teljes mértékben elhanyagolták, pedig itt volt a legtöbb probléma az utóbbi időben. Azt értem, hogy az utóbbi évek egyik leggyengébb classja, de bőven lehetett volna próbálkozni az ő helyzetükben. Emellett a védelembe se oda érkeztek húzások, ahova vártam. Egy meghatározó inside linebacker és egy jó cornerback is hiányzik a csapatból (mármint Johnson mellől vagy utódjaként), a második és harmadik körben pedig pont dúskáltunk értéknek megfelelő tehetségekből. Helyette hoztak megint három célpontot Goff számára, akiből igazán csak Kuppban látszik a potenciál, de egyedül aligha csinál nyarat. Nálam ez egy C.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!