Connect with us

Draft

Draft-értékelő: John Lynch tudja, mi a stájsz

Senki nem gondolta volna, de John Lynch és Kyle Shanahan az egyik legjobb draftot hozzák össze. Nagyon sok fog múlni azon, hogy egy év múlva Cousins érkezhet-e a csapatba, de most úgy néz ki, hogy a QB-poszton kívül parádés kis gárdát rakhatnak össze, és egy jó gameplan segítségével ~2 év múlva igazán bomba formába jöhetnek.

 

Választottak:

1/3 Solomon Thomas, EDGE, Stanford

1/31 Reuben Foster, LB, Alabama

3/66 Ahkello Witherspoon, CB, Colorado

3/104 CJ Beathard, QB, Iowa

4/121 Joe Williams, RB, Utah

5/146 George Kittle, TE, Iowa

5/177 Trent Taylor, WR, Louisiana Tech

6/198 DJ Jones, DI, Ole Miss

6/202 Pita Taumoepenu, EDGE, Utah

7/229 Adrian Colbert, S, Miami (Fla.)

 

 

Oké, beszéljünk a nyilvánvalóról. John Lynch olyan szinten makkoltatta le a Bearst, hogy az valami káprázatos. A 49ers egy helyet cserélt a chicagoi csapattal, és megkapta a 3/67-et, a 4/111-et, és a jövő évi harmadik körös picket. Mindezt úgy, hogy senki más nem akarta Trubisky-t behúzni egy cserével ilyen magason, és a 49ers alapból Thomasra fente a fogát. Mindezek mellé összerakott egy nagyon jó draftot, az első napon harmadik helyen kiválasztva Solomon Thomast, aki azonnali kezdő passzsiettető, de falon belül is tud játszani, szóval ha van dual-threat edge játékos, az ő. Minden pozícióból képes nyomást helyezni az irányítóra, így várhatóan mindenhol játszani is fog, nagyon várom, hogy szép kis stuntokkal seggre ültesse a centereket. A 31. helyen Reuben Foster igazi steal volt, még úgy is, hogy komoly egészségügyi gondjai vannak. Kuechlyhez és Ray Lewishoz hasonlítják, és még úgy is megérte, ha esetleg egy évet ki kell hagynia. Igazi All-Pro várományos, és szükség is lesz a tudására a csapat megtépett LB-sorában.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4Z7X_-Qi_LU

 

A második napon már nem csak a védelem sarokköveit alakította ki Lynch. Elsőre a harmadik körben Ahkello Witherspoon érkezett, aki a posztján a nagyobb játékosok között van, ennek megfelelően 2016-ban az egész egyetemi szférában a legtöbb passzt ütötte félre és rettentő alacsony számút engedett csak. Szépen rá lehet majd állítani a nagyobb darab, fizikális elkapókra, ilyen CB-ből mindig hiány van. Utána érkezett CJ Beathard, aki nyilván padozni fog, de nagyon érdekes a kihúzása. Alapesetben semmi extra, sima backup irányító, de mégis Shanahan választotta őt állítólag, ami némileg bizakodásra adhat okot. Ennek ellenére nem nézem jó szemmel, mert ő benn lett volna később is.

 

 

Hat ember jött a 4+ körökben, elsőként Joe Williams, aki parádés játékot is fel tud mutatni, viszont az egész draftról talán neki vannak a legdurvább pályán kívüli ügyei (hitelkártyalopás, kilépett a csapatától). Azt vallom, hogy egy ilyen mértékű újjáépítésnél nem szabad kockáztatni ekkorát. Érdekesség, hogy Williams nem is volt a 49ers boardján, azonban Shanahan ragaszkodott hozzá. George Kittle nagyon kellett a csapatba, mivel rettentő flexibilis játékos, ezen a ponton hatalmas steal. Trent Taylor egy közepesen jó slot WR, de nem biztos, hogy a roster része fog maradni, ezért keményen kell majd küzdenie.  DJ Jones szerepe kérdéses lesz, mivel pont most állnak át a csapatban 4-3-ra, Jones pedig egy klasszikus 3-4 nose tackle a futás ellen, nem látni, mire fogják használni, ha egyáltalán. Pita Taumoepenu és Adrian Colbert, ha egyáltalán felkerülnek a rosterre, legjobb esetben a special team tagjai lesznek csak.

 

Értékelés:

Lynch első draftja kifejezetten jóra sikeredett. Az értékes korai pickek mind csodásak, és a közepes-kései húzásokban is bele tudott nyúlni nagyon jó tartalomba és kétséges játékosokba egyaránt. Beathard talán kicsit korai volt, de jól türtőztették magukat, és inkább a lyukakat tömték be. Lynch jól indít GM-ként, az már biztos. Az értékelésem B+

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!