Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Steal-steal hátán Washingtonban

Nem a legfelhőtlenebb viszonyok vannak a Redskins háza táján, de egyelőre a csapat áll, méghozzá jelen állapotok szerint esélyes lehet az NFC East trónjára is. A szabdügynökpiacon csodát ugyan nem ettek, de Kirk Cousins megtartásával annyit elértek, hogy egy évig még számolni kelljen velük. Irányítót végül nem húztak, de így is a draft egyik legnagyobb fogását mutatták be.

 

Persze ez segítség nélkül nem jöhetett volna létre, de ha már a többi csapat volt szíves megtenni nekik a lehetőséget, hogy Jonathan Allent nem húzták ki, akkor ők köszönték szépen. Chester kolléga jóvoltából született olyan mock draftunk , ahol a Redskins felmozog a második helyre és behúzza Allent, a valóságban pedig egy tapodtat nem kellett mozdulniuk a helyükről és így is megszerezték. Chester ötlete egyébként nem volt eget rengető választás, ugyanis Allen top5 vagy akár top3 prospect is volt a drafton, de az biztos, hogy messze a legjobb interior defensive lineman. A Redskins rendszerébe ráadásul tökéletesen is illik, félig-meddig hiányposztra érkezve. Allen az egyik legjobb futás elleni védő volt az egyetemen, de a legtöbb nyomás is az ő neve mellé írható a fal belsejéből. A mai NFL-ben nagyon fontos, hogy a védelem a fal belsejéből is tudjon nyomást generálni, ebben pedig nincs Allennek párja. Kiváló technikája van és kiforrott játékos is. Csúszását a csapatok eltérő needjei mellett a sérülése és mozgékonyságával kapcsolatos aggályok okozták. Ettől függetlenül az első kör legnagyobb stealje, akivel egy kiváló játékost kapott a Washington.

 

 

 

Az első körben aztán úgy belejött a Redskins az Alabama húzásba, hogy folytatta az a második napon is. Ryan Anderson érkezett, aki végre kicsit rendet tehet a Redskins linebacker sorában. Már persze ha tud, mivel az Alabama játékosokat gyakran éri az a vád, hogy a rendszerben tökéletesen játszanak, de egyesével nem annyira képzettek (Allen olyan tehetség, hogy kivételt képez). Andersonnal semmi komoly probléma nincs, de nem is kapja fel senki a fejét a játékára. Elsősorban 3-4-es rendszerben OLB-ként érzi jól magát, amit jelez a 22 sack, 27 QB hit és 80 siettetés is. Nem mondható átlagon felüli atlétának és az ösztönei sem olyan tökéletesek, de végigrobotolja a mérkőzéseket és jól lép fel futás ellen is. A nap második választása Fabian Moreau, aki szintén stealnek tekinthető, ugyanis a draft előtti sérülését megelőzően akár első kör végei választás is lehetett volna. Kiváló atléta, de rendkívül nyers még a stílusa, így első évében biztos szenvedni fog. Labdaérzéke kiváló, 141 targetből 18-ba is beleütött vagy lehalászta. Nincs égető szükség rá, hogy jövőre kezdjen, de nem kizárt, hogy beverekszi magát a kezdőbe. Persze ez sérülésétől is függ.

 

Az utolsó napot aztán szintén egy szép fogással kezdte a fővárosi csapat. A draft előtt minden négy-öt futóról szólt, ha pedig az Oklahoma jött szóba, akkor minden rivaldafényt Joe Mixon zsebelt be. Mindenki elfelejti, hogy mellette egy másik kiváló futó, Samaje Perine vitézkedett. Persze messze nem olyan tehetséges, mint volt társa, de egy erőteljes futó, aki nagyszerűen használja erősségeit. Elég nagydarab és izmos, hogy ne lehessen könnyen levinni, ráadásul jól használja kezeit és kiváló az egyensúlya is. Termetéhez képest jól vált irányt és észreveszi a lyukakat. Nem lepne meg, ha ő lenne a kezdő jövőre. Mögötte egy safety, Mintae Nicholson érkezett. Mi tagadás ez is hiányposzt volt a csapatnál, Nicholson pedig nem rossz, de nem fogja megoldani rögtön a kezdőpozíciót. A legnagyobb probléma vele a sok missed tackle, a Washintonnál pedig pont ezen kellene jelentősen javítani. Ettől még nem nagy mellényúlás, rövid tanulás után rotációban szerepet kaphat.

 

 

Az ötödik körtől kezdve aztán inkább projekt jellegű vagy special team játékosok jöttek. Előbb Jeremy Sprinkle, aki már a Reed utáni időre lehet megoldás tight end poszton, hasonló képességekkel és paraméterekkel rendelkezik, mint a jelenlegi kezdő TE. Chase Roullier egy több poszton is bevethető játékos, center vagy guard is lehet belőle és elsősorban zone-blocking scheme-ben képzelhető el. Robert Davis, Josh Harvey-Clemons és Joshua Holsey elsősorban special team játékosok lehetnek. Davisben akár a kezdő potenciál is benne van, megbízható kezekkel rendelkezik és hátsókörös tehetséghez képest jól futja az útvonalakat is.

 

Összességében egy nagyon szép draft a Redskinstől, a szerencse persze fogta a kezüket, de minimum három nagyobb steal is az övék. Allen top3 tehetség és rögtön kezdő, hiányposztra, de Anderson, Perine, Moreau és Nicholson is kezdő lehet akár már jövőre is. Egyedül az irányító draft elmaradását lehet reklamálni, de mivel nem tudjuk mi lesz Kirk sorsa, így nem érzem ezt sem hibának. Csillagos A.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!