Connect with us

Hír

“Jó móka lesz Butlerrel játszani.”

Stephon Gilmore New Englandbe érkezésével rengeteg változás következhetett volna be a Patriotsnál cornerback poszton, ami részben meg is történt. A csapattól távozott Logan Ryan és sokáig úgy volt, hogy másik kezdő cornerbackje, Malcolm Butler is új csapatnál kezdi a 2017-es szezont.

Ryannel szemben Butlernek nem volt meg a lehetősége, hogy csak úgy maga döntsön a sorsáról, hiszen a Patriotsnak joga volt RFA tenderrel magához láncolnia további egy évre Butlert, amivel élt is a franchise, egy első körös tendert helyezett a játékosra. Innentől kezdve pedig senki nem szeretett volna Butlerért egy első kört adni, így a tárgyalások is elakadtak. A cornerbackkel kapcsolatban leggyakrabban a New Orleans Saints csapatát hozták fel, mint lehetséges új állomás, azonban azzal, hogy Paytonék a draft első körében Marshon Lattimore személyében cornerbacket draftoltak, eldőlt hogy ők sem mozdítanának meg minden követ a Butlerért.

A cornerbacknek nyilvánvalóan azzal volt a legnagyobb problémája, hogy hiába tartozik posztján lassan a legjobbak közé, ez a fizetésén nem látszik meg és az sem tette boldogabbá, hogy Bill Belichickék inkább fizettek átlagban évi 13 milliót a piacról érkező Gilmore-nak, mintsem a csapatot már három éve erősítő, ez alatt két Super Bowl győzelemben részt vevő játékosnak.

 

 

Gilmore azonban egyáltalán nem törődik azzal, hogy ki mennyit keres, és hogy ez milyen feszültségeket generált eddig az offseason során a csapatnál, nagyon várja már, hogy Butlerrel együtt játsszon.  

„Biztosan élvezni fogom. Tudom, hogy egy tehetséges játékos, én azonban szeretnék a posztomon maradni és úgy intézni a feladataimat, ahogyan azt szoktam. Nagy az egymás közti versengés a secondaryn belül, én pedig állok a kihívások elébe, élvezem a versenyhelyzeteket. Egyszerűen csak a legjobbját akarja nyújtani mindig, bármi áron. Neki is, ahogyan mindenkinek az lesz a célja, hogy kiszorítson engem.”

Gilmore-nak persze nem feltétlen kell tartania attól, hogy valóban kikerülne a Patriots kezdőjéből, hiszen évi 13 millióért nem igazol senki szituációs játékost, illetve a csapat harmadik legjobb cornerbackje, Eric Rowe is elsősorban slotban kerül bevetésre, ahogyan az előző szezont sérülés miatt szinte teljesen kihagyó Justin Colemanre sem a pálya szélén számít a New England. Úgyhogy nagyon elegáns és udvarias, ahogyan Gilmore nyilatkozott a Patriotsnál uralkodó helyzetről, de a realitás alapján sok félnivalója nincs a cornerbacknek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!