Connect with us

Hír

Mahomes: Sokkal nehezebb a playbook, mint gondoltam

Patrick Mahomesért, a Texas Tech irányítójáért felcserélt a Chiefs a 27. helyről egészen a tízedikig abban a reményben, hogy jövőre majd átveheti Alex Smith helyét a kezdőben és ő lesz a franchise jövőbeli nagy irányítója. A rookie minicampek már el is kezdődtek a csapatnál, Mahomes pedig nem szégyellte bevallani, hogy nincs könnyű dolga.

 

“Sokkal több, mint a Texas Technél. Bármikor, mikor kiálltam a többiek elé és hívtam egy játékot, meg kellett bizonyosodnom róla, hogy a srácok jó helyen voltak. Így nézett ki a folyamat és sokkal nehezebb, mint azt előre hittem.”

 

 

A profi és egyetemi playbookok és játékrendszerek közti különbségek miatt persze egyáltalán nem meglepő, hogy Mahomesnak az első napokban problémát okoznak a játékhívások. A fiatal irányítónak szerencséje van, hiszen a legtöbb top10-ben húzott QB-val szemben neki nem kell azonnal kezdenie, nem szorítja az idő. Ráadásul olyan edzővel dolgozhat, aki jól kezeli a fiatal irányítókat. Andy Reid így nyilatkozott újdonsült tehetségéről:

 

“Megpróbálunk egy olyan egyensúlyt kialakítani, ahol kihívások elé állítjuk, azonban így is jól tud funkcionálni. Nem lesz minden csodás most még, de lesz egy jól kialakult képe arról, hogy miről is szól ez az egész. A legfontosabb, hogy megtanulja a nyelvezetet. Azt tudjuk, hogy meg tudja dobni a labdát. Most arról van szó, hogy megtanulja a nyelvezetet, a formációkat és hogy kényelmesen érezze magát a rendszerben.”

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!