Connect with us

Hír

Már megint trükközik a Patriots

A Patriots egy olyan tendert helyezett LeGarrette Blountra május 9-én, amit nagyon ritkán használ bárki is. A csapat offseasonbeli mozgásai alapján egyértelmű, hogy nem a 30 éves running backkel képzeli el a jövőt, hiszen jelenleg is 7 futó van a csapat rosterén, viszont az érte kapott kompenzációs pickről semmiképpen sem szeretne lemondani a csapat.

A tender lényege, hogy ha Blount július 22-ig aláír egy másik csapathoz, akkor a Patriots ugyanúgy megkapja az érte járó kompenzációs picket, mintha május 10-ig írt volna alá. Leegyszerűsítve, a New England ezzel a húzással időt nyert.

Az eset legnagyobb vesztese maga a játékos lehet.

 

 

Blountért eddig sem tolongtak a jelentkezők, egyedül a Detroit Lions csapatával hozták szóba azóta, hogy szabadon igazolhatóvá vált. Július 22-ig bárkivel leülhet tárgyalni, azonban ha addig sem talál csapatot magának, akkor az alapszakasz 10. hetéig csakis a Patriotsnál írhatna alá új szerződést.

A tender értéke egyébként 1.1 millió dollár alapfizetést és 1 millió dollár bónuszt tartalmaz, a játékos egyelőre viszont tanácstalan, hogy mit tegyen. Látva, hogy nála nagyobb nevű futók, mint Adrian Peterson vagy Jamaal Charles milyen sokára keltek el és belegondolva, hogy júniusban már gyakorlatilag azon dolgoznak a csapatok, hogy eldöntsék, kivel nem számolnak majd a 2017-es szezonban, eléggé sürgeti az idő Blountot.

Az igazán nagy probléma Blount esetében az, hogyha nem ír alá sehova a határidőig, akkor a más csapatoknál kialakuló (nyári/alapszakasz eleji) sérüléseket sem tudja abban az értelemben kihasználni, hogy a sérült játékos által keletkezett űrt be tudja pótolni, hiszen ugye a 10. hétig csakis a New Englanddel tárgyalhat bármiről is.

Az biztos, hogy a Patriots ezzel semmit nem kockáztat, Blountnak viszont most már komolyan nyitnia kell mindenki felé, hogyha komoly játéklehetőséget szeretne kapni. Blount tavaly pályafutása legjobb évét futotta 1161 futott yarddal és 18 TD-vel, így egyébként tényleg meglepő, hogy nagyjából senkinek sem kell, még akkor is, hogyha egy egydimenziós játékosról beszélünk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!