Connect with us

Hír

Megatron: Persze, hogy titkoltam el agyrázkódást az orvosok elől

Calvin Johnson elég csendes figura volt, amikor még játszott, most viszont bőven van mit mondania. Tegnap arról beszélt, hogy a Lions nem kezelte jól a visszavonulását, most pedig az agyrázkódásokról tárt fel egy érdekességet. Arra a kérdésre, hogy rejtett-e el valaha agyrázkódást a csapat orvosai elől, azt felelte, hogy “persze”.

 

Ezzel lehet, hogy vitatkozni fognak, de bármikor, amikor elájulsz, bármikor, amikor a földre esel és csillagokat látsz, bármikor, amikor az agyad hozzáütközik a koponyádhoz, agyrázkódásod van. Mindegy mennyire komoly, ez egy agyrázkódás. Az már komoly agyrázkódás, ha ilyen ütést szenvedsz és aztán hányingered is van és hasonlók. Ha elég sokáig focizol, lesznek agyrázkódásaid.

 

 

Múlt héten Gisele Bündchen kavart nagy port, amikor arról beszélt egy élő műsorban, hogy férjének, Tom Bradynek volt agyrázkódása a szezon közben, ezt viszont semmilyen formában nem jelentették. Megatron arról is beszélt, hogy sok játékos nem vizsgáltatja ki magát, mert nem akarnak meccseket kihagyni.

 

A srácoknak vannak agyrázkódásaik, de nem mondják el az edzőknek. Ez megesik. Én sem mondtam el néha, mert tudtam, hogy játszanom kell, dolgom van. A csapatnak szüksége van rám a pályán. Néha megengeded magadnak, hogy ilyen kockázatot vállalj, ez a világ rendje.

 

Az NFL ugyebár kötelezővé tette, hogy ha bárkinek agyrázkódása van, akkor le kell mennie a pályáról, vizsgálatokon kell átesnie és nem csak ott helyben, hanem amíg el nem múlnak az agyrázkódás hatásai, így komolyabb esetben több hetet is ki kell hagyniuk egyeseknek. Ez viszont azt eredményezi, hogy a játékosok nem fordulnak az orvosokhoz, hogyha tüneteket észlelnek, hiszen nem szeretnének kihagyni snapeket, meccseket egy olyan sportban, ahol bárki lecserélhető, bárki pótolható.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!