Connect with us

Hír

Meghalt a bajnok Detroit Lions egyik nagy alakja

86 évesen elhunyt Yale Lary, a Lions korábbi defensive backje, puntere és returnere, aki a maga idejében az egyik legjobb játékos volt a ligában. Tagja volt annak a remek csapatnak, ami az 1950-es években három bajnoki címet is szerzett.

 

 

A Texas A&M sztár Lary az 1952-es draft 3. körében került kiválasztásra és egész karrierjét a Lionsben töltötte. Kilencszeres Pro Bowler volt, ötszörös első csapatos All Pro, pályafutása során 50 interceptiont jegyezett. 1952-ben és ’53-ban is NFL bajnok lett a Lionsszel, majd az ’54-55-ös szezont kihagyta, mert részt vett a koreai háborúban. 1964-ben játszott utoljára, 1979-ben választották be a Pro Football Hall of Fame-be. Továbbá helyet kapott az 1950-es évek állomcsapatában, illetve a Texas A&M Athletic Hall of Fame-be, a Texas Sports Hall of Fame-be és a Michigan Sports Hall of Fame-be is beválasztották.

 

Amire legszívesebben emlékszek, nem a meccsek voltak – kivéve az 53-as döntő, amikor legyőztük a Brownst az utolsó percekben (16-17) – hanem az, hogy mennyire is közel voltunk egymáshoz. Soha nem volt még egy olyan csapat, mint az 1950-es Lions: egy nagy, boldog család voltunk – a mi családunk az egész futballvilág ellen” – mondta pályafutása után a játékos.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!