Connect with us

Hír

Mégis megéri futót draftolni a top5-ben?

Ne draftolj futót korán! Erről írtunk tavaly és mondtuk azt, hogy nem éri meg futót húzni a draft elején, mert ugyan remek játékosok válhatnak belőlük, a csapatok ezzel nem allokálják megfelelően az erőforrásaikat, hiszen hátsó körös futókból jobb eséllyel válnak stabil kezdők, mint talán bármely másik pozícióból. Aztán jött Ezekiel Elliott, idén pedig Leonard Fournette a top5-ben.

 

Fournette a tizedik running back 2000 óta, akit az első 5 választási jog egyikével húztak ki. Újoncként az eddigi 9 ilyen futó átlagosan 5 plusz győzelemhez segítette csapatát az előző évhez képest. Ez az átlag jobb bármely másik pozíciónál:

 

 

Persze viszonylag kicsi a minta és a 2000-es években merőben más is volt a futball, mint manapság, azonban mindenképp érdekes statisztika, hogy első évben akkor fejlődnek a csapatok a legtöbbet, ha egy elit futót húznak. Természetesen a tavalyi dallasi menetelés eléggé megdobta az átlagot és sok esetben nem is a futóknak köszönhető ez a nagy fejlődés, így általánosságra ebből a statisztikából nem következtethetünk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!