Connect with us

Hír

Michael Vick visszatér – flag focizni!

Michael Vick nemrég jelentette be visszavonulását, most azonban újra visszatér a pályára, igaz, kicsit másképp. 2018-ban ugyanis indítani terveznek egy 8 csapatos flag foci bajnokságot (American Flag Football League), amit idén letesztelnének egy torna keretében, méghozzá két korábbi NFL játékos segítségével.

 

 

Vick mellett Justin Forsettet is felkérték a júniusban megrendezendő eseményre, ahol egyrészt tesztelhetik a koncepciót, másrészt ők népszerűsíthetik a ligát a nézők felé. A meccseket 7 a 7 ellen fogják játszani 100 yardos pályán, a játékidő pedig 60 perces lesz. A flag focinak több változata is van, ennek a lényege, hogy nincs benne kontakt, hanem két-két zászló van minden egyes játékos derekára erősítve, aminek leszedése jelenti a tackle-t. Többek között a zászlókra is egy új technológiát dolgoztak ki, amit szintén ezen a meccsen tesztelnének. A zászlókat mágnes segítségével tennék rá a játékosok derekára, amiket olyan szenzorokkal látnának el, hogy a játékvezető pontosan tudni fogja, hogy mikor került le a játékosról a zászló.

 

A liga több olyan játékost is megkörnyékezhet, akik már vagy visszavonultak, vagy az egyetemről kikerülve nem találtak maguknak csapatot. A fizetést pedig a fantasy focihoz hasonló pontrendszer alapján osztanák ki bónuszként, ahol aki a legjobban teljesít, az kaphat jutalmat. Az egész kezdeményezést kitaláló Jeff Lewis tudja, hogy nem ő az első, aki ehhez hasonló ligát próbált megvalósítani, de bízik abban, hogy az ő elképzelései sokáig fennmaradnak, és idővel bővül majd a csapatok száma.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!