Connect with us

Hír

Montana: Clark is kapjon saját utcát

A San Francisco 49ers történetének egyik, ha legnagyobb játékosa a Hall of Famer irányító Joa Montana. Nem meglepő, hogy a zseniális támadót imádják a városban, olyannyira, hogy utcát is elneveztek róla. Montana ennek nyilván nagyon örül, de szeretné, ha Dwight Clark is kapna egyet magának.

 

 

Clark a 49ers 1979-es draftjának 10. körében került a csapathoz és 1987-ig ott is játszott. Nem volt egy Hall of Fame kaliber, de egy nagyon jó elkapó volt, nem mellesleg pedig az ő nevéhez kötődik AZ elkapás (The Catch). Ő volt az aki behúzta Montana 6 yardos passzát a Cowboys elleni NFC döntő utolsó percében, amivel a 49ers 28-27-re nyerni tudott és Super Bowlba jutott (a meccset 120 yarddal és 2 TD-vel fejezte be).

 

Clarkot azóta amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS) diagnosztizálták, ebben szenved többek között a Stephen Hawking fizikus is. Gyógymód nincs rá, Montana pedig mindenképpen ki szeretné valahogy fejezni a Clark iránti tiszteletét, amivel megmutathatná, mennyire is különleges volt a számára.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!