Connect with us

Hír

Newton játéka jobban fog hasonlítani Bradyére

 

A Carolina Panthers csapata a 2017-es NFL Draft első két körében olyan játékosokat (Christian McCaffrey, Curtis Samuel) választott ki, akik futóként és elkapóként is remekül használhatóak, igazi kétdimenziós játékosok. Természetesen ez nem véletlen, Mike Shula, a csapat támadókoordinátora szeretné, ha Cam Newton kicsit jobban hasonlítani Tom Bradyre és sok rövid, könnyű átadást produkálna a futóinak.

 

 

“A Super Bowlban szerintetek hányszor passzolt Brady a futóinak? A legtöbb sikeres is lett, nem? Néha persze csak egy négy yardos játék lesz belőle, de én elfogadom a négy yardos előrehaladást…”

 

Hogy megadjuk a kérdésre a választ, James White és Dion Lewis 19 labdából 15-öt lehúztak 112 yardért (5,9-es átlag) a Super Bowlban. A Panthers két újoncának pedig remek kezei vannak, emellett pedig villámgyorsak is, úgyhogy rendkívül veszélyes fegyverek lehetnek a passzjátékban.

 

Az más kérdés, hogy Shula képes-e ilyen támadósort kialakítani, ugyanis eddig nem épp jó a renoméja. Nyolc szezont húzott le a ligában koordinátorként (négy Tampában, négy Carolinában), a támadósorai pedig átlagosan huszonkettedikek voltak yardokban és tizenkilencedikek pontokban. Egyedül a Panthers Super Bowl-menetelése során voltak a top harmadában a ligának.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!