Connect with us

Hír

Ngata mindenki számára követendő példa lehet

Mielőtt elkötelezte volna magát a 2017-es szezonra, ügynöke tanácsára a Detroit Lions defensive tackle-je, Haloti Ngata egy olyan vizsgálatsorozatnak vetette alá magát, melyben az agyának kognitív képességeit vizsgálják.

 

 

Ngata 12. szezonjára készül az NFL-ben, azonban folyamatosan aggódik amiatt, hogy ne szenvedjen hosszú távú károsodást, így pedig jobbnak vélte kikérni egy profi szakember véleményét, mielőtt eldöntötte volna, hogy folytatja-e pályafutását vagy visszavonul.

„Tisztában kell lenned minden olyan dologgal, ami az agyat érintheti, így hallasz bizonyos dolgokat, melyekről tudod, hogy biztosan el akarod kerüli – én pedig különösen figyelek erre. Nem szeretnék komolyabb problémákkal szembesülni öregkoromra. Szeretném, ha képes lennék felnevelni a gyermekeimet, játszani velük és ha már elég idősek, akkor még birkózni és hasonló dolgokat csinálni velük tinédzser korukban.”

Ngata azt is elmondta, hogy minden évben kikéri családja véleményét is, mielőtt dönt a következő szezonjával kapcsolatban. A 2006-os draft első körében kiválasztott játékos erre buzdítja minden játékostársát, hogy törődjön a saját egészségével és járjon folyamatosan ilyen kivizsgálásokra.

„Beszéltem már néhány szakszervezeti sráccal, hogy terjesszék minél jobban. Minél több sportolót tudunk rábírni arra, hogy járjon agyfunkció ellenőrzésre, annál biztonságosabb és jobb lehet a játék mindenki számára.”

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!